Olmaz ya, dolar 3. Çeyreði 5.7-5.75 gibi kapattý diyelim, 3 ay sonra burdaki muhabbetleri cok merak ediyorum
Olmaz ya, dolar 3. Çeyreði 5.7-5.75 gibi kapattý diyelim, 3 ay sonra burdaki muhabbetleri cok merak ediyorum
Yýl sonunda 200 milyon tl üzerinde kar açýklayacak , yýl sonuna kaldý 5.5 ay.
Kötü niyetli bir kiþiymiþim gibi önyargý ile suçlayýcý yazýlar yazýyorsun
Kul hakký diye bir þey var.
Þu anda hiç kimse bu baþlýkta paylaþtýðým yazýlar yüzünden zararda deðil.
Yazdýklarým olmasaydý "belki hissesini ucuza kaptýranlar olacaktý"
Sanýrým bu baþlýkta da yazdým, burada yazmadýysam bile forumda mutlaka yazdým. "alternatif ucuz hisseler ortaya çýkarsa hisse deðiþtiririm diye"
Kozaa sert düþtüðü için ondan alým yapmak üzere "burada zorunlu satýþ yaptým"
Þimdi kozaa ve elimdeki diðer hisseler yükseliþteler bu nedenle "burada geri alým yapýyorum"
0.795 satýþ fiyatým, geri alýma baþladýðým fiyat 0.8.
Hisseyi beðeniyorum , düþüncelerimi de paylaþtým , bu nedenle de sattýðým fiyattan geri alýyorum.
Hisseyi götüren ben deðilim , "asla bu tip iþlemlerle iþim olamaz"
Tek hissede iþlem yapmýyorum , forumda yazmadýðým birçok hissede de pozisyon alýyorum.
Geçmiþ yazýlarýma bakýn , hangi hisselerde ne yazmýþým sonuç ne olmuþ görün.
Sonra karar verin "insani deðerlere önem veren birisi miyim , deðil miyim"
Sadece aksen' de yanýldým bu da þirket yüzünden maalesef açýkladýðý öngörülerin çok çok gerisinde kaldý.
Aksen' de bile bilançosundan önce büyük oranda satýþ yaptýðýmý paylaþtým.
Aksen' de maalesef ben de zarar ettim, bugün alým yaptým tekrar.
Burada yazýlanlarý yorumlayabilecek "doðru ile yanlýþý ayýrabilecek kadar bilgin yoksa öðreneceksin" þunu demeyeceksin , "burada yazýlanlara itibar etmeyin"
Burada çok deðerli bilgiler paylaþýyor "anlayana"
Tek iþim borsa olduðu için sürekli seans izleyebiliyorum.
Bir baþka hissede daha iyi bir fýrsat görürsem elimdeki hisselerden azaltýp her zaman onlarda pozisyon alýrým.
Satabilmek için günlerce yazdý diyorsun. Hisse hakkýnda bildiðim doðrularý paylaþtým, bir tanesinin bile yanlýþ olduðunu söyleyebilir misin!
Þahsýma çamur atmak yerine bir bilgi de sen paylaþ herkes yararlansýn.
Senin gibilerin sataþmalarýna cevap yazmak yerine daha fazla bilgi paylaþabilsem herkese yararý olur.
Son düzenleme : parasever; 19-07-2019 saat: 02:20.
bu hissenin baþýndaki en büyük bela ne. borçlarý, döviz borçlarý. dolayýsýyla borç yükünün getirdiði faiz ve kur artýþlarý hisseyi kýrýlgan hale getiriyor. geçmiþ bir tazeleyelim, usd 2017 sonu 3,77 2018 sonu 5,26 artýþ ne kadar %40 kabaca. þu an ne dolar 5,65.
eur da durum ne 2017 sonu 4,51, 2018 sonu 6,02 artýþ ne kadar %33, þu an 6,39.
yani aslýnda son 1,5 yýlda olaðandýþý bir döviz hareketi mevcut. borçlar azalmadan, kur stabil hale gelmeden, hisseden bir þey beklemek çok da mantýklý deðil.
tam emin olmamakla birlikte þu an kira gelirleri döviz mi, yoksa tl olarak mý alýyor. eðer tl olarak alýyorsa, çok daha vahim..
diðer handikap ne patron, sanýrým kimse güvenmiyor kendisine..
hissenin olumlu taraflarý neler yatýrýmlarýný ve hedeflerini tamamladý. burada yanlýþ anlaþýlma oluþmasýn, hedeflediði yatýrýmlarý tamamladý veya tamamlamak üzere. yarýn patron çýkýp 3 milyon m2 hedef derse, herþey sil baþtan olur.
hisse döviz bazlý bedavadan da ucuz. ayrýca yedek güç olarak sur yapýdan beklenen satýþ gelirleri.
þirketin önümüzdeki birkaç yýl gelirlerini borçlarýný ödemek için kullanmasý gerekir. benim için referans 2020 sonundaki borçlar olacak. eðer otarihi görürsek son 5 yýl borç durumunu hepmizin oturup hesap kitap yapmamýz lazým. borçlar azalýyormu, artýyormu deðiþmiyormu. eðer hala azalmýyorsa, patron bir güzel ayak oyunlarý yapýp parayý hiç ediyordur.
farzedelim azalýyor, hisse yükselecek anlamýna gelmiyor. birilerinin hisseyi yükseltme arzusu olmalý, spek olabilir, patron olabilir, yabancýlar olabilir. yaþayýp görücez.. herkese bol kazanç dilerim.
Yer Ýmleri