Oran daha kullanmayanlar olduðu için artýyor. Ana þirket RYSAS henüz kullanmadý mesela. Egemen ve Durmuþ Döven þahsi kullanýmlarýný erken yaptýlar.
Þirketimiz portföyünde bulunan Ýzmir Ýli Kemalpaþa Ýlçesi Ansýzca Köyü 253 Ada 2 Parsel üzerindeki 12.902,23 m2 arsa üzerine inþa edilecek asma katlar dahil 7.128 m2 deponun tamamý 01/04/2022 tarihinden itibaren baþlamak üzere "Bidfood Efe Daðýtým ve Pazarlama A.Þ."ye 5 yýl+5 yýl toplam 10 yýllýðýna kiraya verilmiþtir.
Kiraya verilen depodan yaklaþýk 62.000.000-TL+KDV gelir elde edilecektir.
Kamuoyunun ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
15 milyona aldýðý arsaya yapacaðý depoyu 10 yýl için 62 milyona kiraya verdiler. Durmuþ Döven arsayý bedaya kapatmýþ anlayacaðýnýz.
Bu haberi Cuma günü hiç görmediler. Adana Sarýçam'dan sonra Ýzmir'de de etkili depo yatýrýmlarý geliyor.
Gebze Balçýk'da büyük bir araziye çok para verdiler bakalým Durmuþ Döven orda da voleyi vuracak mý? Onun da haberi gelir diye düþünüyorum yakýnda.
Bedelli sonrasý kasaya girecek para þirketin elini güçlendiriyor. Öte yandan zaten mevcut depolarýn kira potansiyeli çok artmýþ durumda. Önümüzdeki seneden itibaren aylýk 50milyonluk bir gelire ulaþýlmasý iþten bile olmayabilir.
Böyle güçlü bir nakit akýþý þirketin yatýrýmlarýnýn da hýzlanmasýna imkân tanýyacaktýr. Patronun zihniyeti temettüden çok yatýrýmdýr çünkü. Eskiden borçlanarak yapýlan depo yatýrýmlarý artýk özkaynaklarla yapýlacak gibi duruyor. Finansman maliyeti olmadýðý için bundan sonra büyüme daha da hýzlý olacak gibi.
Bir diðer önemli noktada özkaynaklarda. Patronun daha önce ifade ettiði gibi "Topraktan da para kazanýyoruz" sözünü bu sene de fazlasýyla göreceðimizi düþünüyorum. Kira potansiyeli çok artan depolarýn deðeri de çok artacaktýr.
Bir yandan artan güçlü nakit akýþý, bir yandan azalan borçlar, öte yandan zýplamaya hazýr özkaynaklar. Ýzmir'deki gibi yeni yatýrýmlar olacaksa ne ala aksi halde patron yatýrýmlara yeter dese þirket borçlarýný bitirip temettü canavarýna da dönüþebilir.
2.86 dan yaklaþýk1.5 milyon alýþ 2.87 den yarým milyon satýþ var. Yani günlük olarak tezgah iyi 2.86 dan al 2.87 den sat. Uzun vade olarak deðil çok cok uzun vade olarak iyi oldugunu düþünüyorum. Borsa oynamayacaklar bu kaðýdý 2.87 bile uygun fiyat ama biraz daha altina gelecegine inaniyorum. Sonucta bugun þu 2.86 yý eritip 2.84 e getirirler gibime geliyor.
Uzun vade kagidi olarak bence muhtesem. Al unut seneye bak.
2.86 dan kaptirdim. Boyle cikis yapacagini beklemiyordum. El drdeðiþtiriyor. Sonra gömerler diye sandim amma velakin bakacaz. Babalar kar realizasyonunu yaparken yerine koyarim artýk.
Kira artýþlarýnýn pek farkýnda olan yok gibi. En kötü Düzce'de bile 1.6 çarpan var. Sözleþmeler yenilendikçe nakit yaðacak resmen.
Eskiden borçla alýnan arsalarýn üzerine depo yapýlacak da kiralama yapýlacak da þirket borçlarýný ödeyip kâr edebilecek mi diye bakardýk. Þimdi ise durum tepeden deðiþti. Þirkete ciddi nakit akýþý var. Yeni depo ve GES yatýrýmlarý tüm hýzýyla sürüyor. Doluluk %100 maþallah. Ýzmir, Adana yatýrýmlarý oldukça verimli oldu. Þimdi Gebze Balçýk'ý bekliyoruz. Çayýrova'da en verimli mevcut depolarýn olduðu yerde de yeni depolar tamamlanmak üzere.
Þirket artýk sýnýf atlayýp stratejik bir hale gelmeye baþlýyor. Yeni yatýrýmlar için çýta çok yükseltilmezse eðer özkaynaklar artýk kullanýlacak gibi. Bu da büyümeyi hýzlandýracaktýr.
2022 yýlýnda mühit projesinden 138 konut ve 7 dükkan hazýr þekilde teslim alýnacak. Burda da 250 milyon TL en az bir nakit varlýk ortaya çýkacak. Otel gelirleri de pandemi hafiflerse artacaktýr. Palandöken deki otel de 2022'de açýlacak gibi.
Ýyi bir büyüme hikâyesi var gibi duruyor. Bedelli sonrasý bir daha þirketin zarar edeceðini hiç sanmýyorum. Bundan sonra faizlerin de düþmesiyle en olumlu etkilenen GYO olacaktýr. Ýstikrarlý bir kâr artýþý her çeyrek görebiliriz.
Mevcut durumda 0.6 pd/dd oranýyla iþlem görüyor ama mevcut büyüme potansiyeliyle diðer GYO'lardan kati çizgilerle ayrýlýyor RYGYO.
Bu durumda PD/DD oranýnýn 1'in çok üzerinde seyretmesi gerekir.
Öte yandan DD tarafý da yýl sonu patlama yapacak gibi. Fiyatlanmasý gereken çok konu var.
Yer Ýmleri