hayýr arkadaþým, 372 milyon tl döviz yükümlülüðün üzerinde naktin var, burada önemli olan da zaten döviz borçlarýn. döviz borçlarýnýn 372 milyon tl üzerinde nakdin var ve bunu da zaten kkm yapmýþsýn, tl kredi borcunu da zaten kiralar ödüyor yani, kýsa vade, yani bu yýl için tüm borcun da 2.5 milyar, hem yýl içinde kiralardan 2 milyar gelirim var diyorsun hem konut geliriden para gelecek diyorsun hem kasada 372 m tl fazla var diyorsun, vadeli mevduatta 1 milyar tl gördüm yanýlmýyorsam, krediyi ödemek için vadeyi mi bozacak nedir? bunun ödeme planlamasý zaten yapýlmýþtýr da, illa açýkta temettüye gidecek olan bi 250 milyon vardýr yani, atla deve deðil ki.
þirketin yaptýðý arbitrajý biz yapalým diyorum, arbitraj yapacak bir para varsa, temettüyü ödemediði için var, o zaman satsýn malý mülkü arbitraj yapsýn uzun vade borçlarý da, þirket yatýrým yapabiliyorsa yapar, yoksa yatýrým þansý, hissedarýna ver iþte 250 milyon tl de nasiplensin, nedir bu "verme sende kalsýn" sevdasý anlamýyorum gerçekten.
temettü verebiliyor muydu? evet verebiliyordu, vermedi çünkü arbitraj yapýp üç kuruþ para kazanacak, ben kazanayým diyorum ver temettüyü de, þirket de kendisine kalan kýsmýyla yapsýn arbitraj mý yapacak, yatýrým mý yapacak her neyse...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri