Originally Posted by
chaos
Sn Strategy,
Benzer noktadayýz sanýrým. 4C olanlar da 4.100 TL. Ortalama olarak 4.500 TL m2 baþý depo maliyeti ve 3.000 TL m2 baþý arsa maliyeti dersek bile firma aþýrý ucuz fiyatlanýyor gibi görünüyor.
Diðer söyledikleriniz ise bence asýl noktayý oluþturuyor. Ýyi yönetilen bir firma, karlýlýðý yüksek ve yakýn-orta vadede bunun deðiþmesi için hiçbir sebep görünmediði gibi, sürprizlerin hep iyi yönlü olabileceði(Oto Galericiler ve Muhit projelerinden yüksek kar gibi) bir durumdayýz.
Seneye hisse 20 TL olsa mesela firma temelleri anlamýnda itiraz edebileceðimiz bir nokta yok. Ýlk çeyrek bilançosunda muhtemelen ilk kez kar göreceðiz ve yukarýda hesapladýðým üzere 2022 yýl sonu bilançosuna göre özkaynaklarýmýz da 7 milyar seviyesini geçecek.
Kira kontratlarýnýn yabancý para yapýlabilmesi, GES yatýrýmlarýnýn tamamlanmasý ve gelirlerin artmasý, deðerli yerlerde bulunan tarla vasýflý yerlerin imar almasý gibi olasýlýklar ise yine olumlu sürpriz olasýlýklarý olarak ücretsiz olarak cebimizde duruyor þirkete ortak olduðumuzda. Ýþ modeli ve karlýlýk açýsýndan çok ucuz fiyatlanmýþ bir firma. Bunu sadece maliyetler üzerinden bakarak bile görebiliyoruz ki sizin de belirttiðiniz gibi bunlar nakit akýþý üreten yatýrýmý tamamlanmýþ ve dolayýsýyla yeni yatýrýma ihtiyacý olmayan ayrý birer iþletme gibi aslýnda.
Yeni arsalar alýnarak ve depo inþa edilerek yatýrýmýn devam etmesi de olumlu. Mevcut durumda TL borçlanarak yapýlacak arsa alýmlarý bence 3 sene sonrasý için deðer yaratmak anlamýna geliyor. Zaten son 3-4 yýllýk seyre baktýðýmýz zaman net borç benzer seviyelerde gerçekleþirken özkaynaklar 4 katýna çýkmýþ.
Bu hisse için belirlenecek adil deðer en muhafazakar tahminle bile iki haneli olacaktýr diye düþünüyorum. Kendi hesaplamalarýmda ben o þekilde bir sonuca ulaþýyorum en azýndan. Deðerli bazý arkadaþlarla ayrýþtýðýmýz nokta olan yönetim konusunda ise iþ yapýþ biçimi vs. anlamýnda ortak noktadayýz en azýndan diye düþünüyorum. Fiyat hareketleri ile yönetimin iliþkisi konusu ise benim ilgi alanýmda deðil ve deðerli arkadaþlarýn söylediklerinin doðru olduðu varsayýmý altýnda hepimizin lehine aslýnda. Bu firma keþke bir süre daha 2 milyar TL olarak fiyatlanýyor olsa da alabildiðimiz kadar hisse alabilsek.
Tüm yorumlarýmý kamuya açýk bilgileri analiz ederek yapýyorum. Hatalar, yanlýþ varsayýmlar vs. olabilir. Bunlarý söylerseniz üzerine tartýþabiliriz.
Tüm hissedarlara saygýlar ve iyi günler.
Yer Ýmleri