Bu mesajda hiç bir içerik yok!
Bu mesajda hiç bir içerik yok!
habu neden gitmeyi ustadlar el firenini kim çekti bunun
Devlet, gider yazmanýn kýsýtlandýðý bir vergi sistemi kurmuþ, diðer taraftan UFRS ile de yatýrýmcýlarý korumak için gelirlerin fazla yazýlmasýný kýsýtlayan bir sistem var. Burada biz yatýrýmcýlar hangisini dikkate almalýyýz. Temettü istiyorsak, devletin sistemine göre temettü daðýtýlýr, onu takip etmek gerekir. Firma deðerini baz alýrsak da UFRS daha iyi þekilde gösterebilir. Ýkisini de takip etmemiz gerekmektedir. Ama neticede ikisi de bize net bir bilgi veremez. Bana göre, firma deðeri için firmanýn bugünkü anahtar teslim fiyatý ve buna ilave edilebilecek ileriki yýllarda gelecek artý/eksi deðerlerin bugüne indirgenmiþ fiyat toplamýný baz almak gerekir. Firmalarý da bu toplam deðer ile deðerlendirmek gerekir. Bu firma için böyle bir çalýþma yapsak, sonuç ne olur? Farklý bir açýdan yaklaþýrsak, bugün dýþarýdan bir ortak alýnmasý söz konusu olsa, patron bir hissesini kaç liradan satmak isteyecektir? Bizim düþündüðümüz hesaplamalarýn dýþýnda baþka hangi faktörleri göz önüne alacaktýr? Umarým, bu yapýlacak hesaplamalarýn ortalama sonucu ile hissenin borsa deðeri hep birbirine yakýn olur.. Ytd..
Son bilanço geldikten sonra herkeste bu kadar kar deðer artýþýndan geldi þeklinde bir küçümseme görüyorum. Firmanýn deðeri artmýþ, bundan daha güzel ne var? Ýþ yaparsýnýz fatura düzenlersiniz, karý gelir tablonuza/bilançonuza doðrudan yansýr. Arsa alýrsýnýz, deðeri artar ama bu kar faturasýz olduðu için "deðer artýþ kazancý" olarak yansýr ve küçümsenir. Bu iki kar arasýnda ne fark var? Bu tip küçümsemelere ben bir türlü anlam veremiyorum. Neticede her iki durumda da firmanýn deðeri artýyor. Yüzbin TL ile al sat yapýyorum, on bin TL kazanýyorum, yüzbin TL'ye depo maledip, yüzonbin bedeli var, satsam onbin TL cebimde, her ikisi de þirket nezdinde ve kasasýnda veya aktifinde duruyor, toplam ederleri yüzonbin TL, ne farklarý var? Ayrýca vergisel olarak ikinci durumda daha da avantajlýsýnýz. Ytd..
90 na yakýn depo, 1 milyon metre kareden fazla kapalý alan
2 milyar tl expertiz deðeri
kat karþýlýðý verilen projelerden gelecek yaklaþýk 100 milyon gibi bir miktar
pendik kurna 30 dönüm arazinin gelecek beklentileri
yýllýk 200 milyona yakýn kira geliri , 4,60 Defter deðeri
þirket sizin olsa ne kadara satarsýnýzsyn flamenco bu þirketin uzmanýdýr
Estafurullah hocam..
Ben de, siz dahil, burada iyi niyetlerle yazan pek çok arkadaþýmdan faydalanýyorum..Baþka bir deyiþle birbirimizi besliyoruz..
Yazdýklarýmýn belki biraz farklý görünmesinin sebebi muhtemeldir ki, konuya biraz kurgu ve hikaye perspektiflerinden bakýyor olmam..
Yoksa, foruma þöyle bir göz gezdiren herkes; þirket hakkýnda pek çok konuya, pek çoðumuzun büyük ölçüde hakim olduðunu görecektir..
Burada asýl dikkat çekmek istediðim husus, anlaþýlacaðý üzere, piyasa ve borsa deðerleri arasýnda bir uçurumun olduðudur. Diyeceksiniz ki neticede piyasa bir þekilde yerini buluyor. Evet haklýsýnýz, borsada bu gerçekleþme bazen çok kýsa süre içerisinde bile olabiliyor. Ama hisseyi elinde uzun süre taþýyanlarla, ani yükseliþ öncesi alýp, hemen sonrasýnda satanlar arasýnda toplam kazanç olarak süre hariç bir fark olmayýþý beni borsadan soðutuyor. Borsaya yatýrým mý yapýyoruz, çarký felek mi oynuyoruz.. Yine de yatýrýmcý olmak güzel bir þey.. Umarým her Türk insanýnýn cüzdanýnýn bir köþesine sýkýþtýrdýðý dövizi yerine, bir gün az da olsa yatýrým yaptýðý birazcýk hissesi olur.. O zaman bu dediðim sýkýntýlarý da aþarýz inþallah.. Ytd..
Yer Ýmleri