Originally Posted by
parasever
Kendiniz yazmýþsýnýz "Selcuk Geçer diye bir ekonomist var" demiþsiniz.
Bahsettiðiniz kiþi bir ekonomist olduðundan "G20 zirvesi ve ABD Türkiye iliþkileri onun uzmanlýk alaný deðil sanýrým"
Dolayýsýyla bu konulardaki varsayýmlarý üzerine inþa ettiði "ekonomi yorumu da benim açýmdan çok da dikkate deðer olmaz."
Bence Kýbrýs ve ABD Türkiye iliþkileri , ile ilgili eski diplomatlarýn , eski üst düzey askerlerin ne düþündüklerine bakýn.
Bu konulardaki en yüksek olasýlýklar üzerine yapýlan Dolar yorumlarýna bakýn.
Amerikan , Ýngiliz ve Rus yorumcularý da bir dinleyin.
Sabir kur rejimi ile ilgili yine kendiniz yazmýþsýnýz "biraz marjinal " demiþsiniz.
Finansal piyasalarda yüksek olasýlýklara yatýrým yapan daima kazanýr , marjinal durumlarýn gerçekleþmesini umanlar ise çölde yaðmur duasýna çýkanlar gibidirler , 100 yýlda belki bir kere yaðar yani yine sizin dediðiniz gibi "sýfýr olasýlýk deðil".
Burada sýfýr olasýlýk deðil derken yaðmur olasýlýðýndan bahsediyorum yoksa sabit kura geçme olasýlýðý bence sýfýr, bana göre bu olasýlýk kesinlikle "0" dýr.
"Önemli ekonomistlerin ve borsacýlarýn ortak düþüncesi.
Ayrýca bahsettiðiniz kiþi ulusal kanal' da yorum yapmýþ ; ahaber ve ulusal kanal yorumcularýnýn yaptýklarý yorumlara ben þahsen farklý kaynaklara bakmadan bir mana yüklemem.
"Dünya ekonomisi yeniden ciddi bir krize girmediði sürece dolar yükselmez"
Bu yüzden ben þu anda S400 ya da Kýbrýs sorununu düþünmeyi çoktan býraktým.
Kýbrýs konusunda yorumcularýn ortak kanýsý:
"Eðer çýkarýlan gaz deniz hatlarý ile Avrupa' ya taþýnmak istenir ise normal piyasa fiyatýnýn çok üzerinde bir maliyet oluþur dolayýsýyla öyle ya da böyle bu gaz Türkiye' den geçecek. Bu iþten Türkiye ve Mýsýr en karlý çýkan ülkeler olacak."
ABD Türkiye iliþkileri eðer kötüleþecek olsaydý dolar þimdi burada olmazdý, borsa da 96 000 test etmezdi.
Not artýrýmý, not indirimi gibi olaylarý önceden bilenler emin olun bu konularda da önceden bilgi sahibidirler ya da marjinalleri dinlemek yerine en iyi uzmanlarýn fikirlerini yatýrým denklemlerine bir sabit olarak eklemiþlerdir.
"Piyasalar geleceði önceden fiyatlar"
Yabancý giriþi olumsuz bakýþ açýlarýnýn olumlu önde evrileceðini gösteriyor.
Tekrar söylüyorum "yüksek fiyatlardan dolar alýp hala yükseleceðine inananlar, düþeceðine inanana kadar Dolar düþmeye devam edecek"
Yer Ýmleri