Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
10,67 10% 314,93 Mn 9,60 / 10,67
9,46 10% 1,13 Mr 8,55 / 9,46
4,95 10% 620,96 Mn 4,57 / 4,95
13,75 10% 8,86 Mn 12,60 / 13,75
146,30 10% 648,66 Mn 133,00 / 146,30
27,54 -10% 521,21 Mn 27,54 / 28,98
265,50 -10% 11,51 Mr 265,50 / 300,75
19,75 -9.98% 649,22 Mn 19,75 / 23,44
128,50 -9.95% 31,80 Mn 128,50 / 128,50
9,00 -9.91% 1,20 Mr 9,00 / 9,84
307,75 4.94% 26,87 Mr 301,00 / 311,00
72,60 8.68% 17,63 Mr 68,40 / 72,60
14,31 4.15% 10,97 Mr 14,02 / 14,61
371,25 -1.72% 9,92 Mr 365,25 / 382,75
20,40 0.89% 1,14 Mr 20,30 / 21,16
380,00 -0.13% 4,64 Mr 375,75 / 390,00
107,00 0.94% 1,67 Mr 102,30 / 111,70
102,90 1.38% 166,05 Mn 101,30 / 104,70
33,28 3.16% 121,49 Mn 32,72 / 34,08
11,12 2.49% 269,39 Mn 10,87 / 11,19
79,85 4.65% 539,53 Mn 77,10 / 79,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 355/402 lklk ... 255305345353354355356357365 ... SonSon
Arama sonucu : 3211 madde; 2,833 - 2,840 aras.

Konu: RYGYO - Reysa Gayrimenkul Yatrm Ortakl A..

1.  Alnt Originally Posted by chaos Yazy Oku
    Hocam son eyreklere bakarsan her zaman dier eyreklere gre olumlu anlamda sapyor. Emin olmamakla birlikte elektrik gelirlerinin son eyrek bilanolarda gzktn dnyorum. Muhtemelen GYO olmas dolaysyla faturalar ana firma zerinden kesiliyor, sene sonu da rygyoya ana firmadan aktarlyor.

Bu dnceye varma sebebim dediim gibi, haslat kalemini incelerseniz son eyreklerde hep sapyor. Hatta yle dnn, kiralar azalma ihtimali olmadna gre, geen sene son eyrek haslat nasl bu sene ilk eyrekten az olabilir? Bence sebebi bu durum. Bundan dolay ben sene sonu 1,3 milyar + haslat bekliyorum, bakalm zaman ne gsterecek.
    elektrik gelirinin olaand bir gelir olmad ok ak. haslat kalemi altnda yer almas gerekiyor. yalnz rygyo zelinde iler epey kark. 30 mw ges var ve diyelim ki 30 depo zerinde 1mw. bu depolar da farkl datm irketlerinin olduu blgelerde ve her bir datcyla bu mahsuplamann ayr ayr yaplmas gerekiyor. sadece datc ile mahsuplama olsa yine iyi, bir yandan da depoyu kiralayan birden fazla kiracnn harcadklar elektrik giderlerini onlara paylatrp, yine onlardan tahsil etmek de gerekiyor. her depoda normalde olduu gibi ana ebekeden bir giri sayac var ve bir de ges siteminden ana ebekeye k sayac var. dnem sonunda, ki bu her ay olmal, bu sayalarn girdisi kts sonucunda datc irketle olan bor alacak ilikisi netleiyor, kullanm ve retim arasndaki farka gre bor da olabilir alacak da ama kiraclarla olan ilikiyi ynetim salamal, yani her ay kiraclarndan paylarna den elektrik giderleri, m2 zerinden olsa gerek, tahsil edilmeli ve hem kiraclardan alnan hem de datcdan varsa alnan mahsuplama farklar sat geliri olarak kaydedilmeli.

yalnz geen sene son eyrek haslat nasl bu sene ilk eyrekten az olabilir? diye soruyorsunuz, bu gayet normal, nk her eyrekte yeni kiralanabilir depolar sisteme dahil oluyor olabilir, bo yerler doluyor olabilir, kirac kar giderse ancak tersi olur ki byle bir kirac terki olsa bunu kap bildiriminde grrdk. ve en nemlisi enflasyona ve dvize bal kiralamalar dolays ile her eyrekte daha fazla kira geliri olumas da ok muhtemel. bu dediiniz ancak yllk kiralama durumunda tuhaf olabilirdi ki belirli depolarda kiralamann yldan yla denmesi gibi bir durum varsa onu bilmiyorum. ayrca elektrik gelirleri sadece son 6 ayda muazzam bir art gsterdi, bu gelirler aylk olarak hesaplanyorsa her eyrekte ve zellikle de 2.eyrekte bu fark haslat kalemi altnda belirgin bir ekilde grememiz gerekirdi. bir daha iyice bakalm...

2.  Alnt Originally Posted by cokenerjik Yazy Oku
    elektrik gelirinin olaand bir gelir olmad ok ak. haslat kalemi altnda yer almas gerekiyor. yalnz rygyo zelinde iler epey kark. 30 mw ges var ve diyelim ki 30 depo zerinde 1mw. bu depolar da farkl datm irketlerinin olduu blgelerde ve her bir datcyla bu mahsuplamann ayr ayr yaplmas gerekiyor. sadece datc ile mahsuplama olsa yine iyi, bir yandan da depoyu kiralayan birden fazla kiracnn harcadklar elektrik giderlerini onlara paylatrp, yine onlardan tahsil etmek de gerekiyor. her depoda normalde olduu gibi ana ebekeden bir giri sayac var ve bir de ges siteminden ana ebekeye k sayac var. dnem sonunda, ki bu her ay olmal, bu sayalarn girdisi kts sonucunda datc irketle olan bor alacak ilikisi netleiyor, kullanm ve retim arasndaki farka gre bor da olabilir alacak da ama kiraclarla olan ilikiyi ynetim salamal, yani her ay kiraclarndan paylarna den elektrik giderleri, m2 zerinden olsa gerek, tahsil edilmeli ve hem kiraclardan alnan hem de datcdan varsa alnan mahsuplama farklar sat geliri olarak kaydedilmeli.

yalnz geen sene son eyrek haslat nasl bu sene ilk eyrekten az olabilir? diye soruyorsunuz, bu gayet normal, nk her eyrekte yeni kiralanabilir depolar sisteme dahil oluyor olabilir, bo yerler doluyor olabilir, kirac kar giderse ancak tersi olur ki byle bir kirac terki olsa bunu kap bildiriminde grrdk. ve en nemlisi enflasyona ve dvize bal kiralamalar dolays ile her eyrekte daha fazla kira geliri olumas da ok muhtemel. bu dediiniz ancak yllk kiralama durumunda tuhaf olabilirdi ki belirli depolarda kiralamann yldan yla denmesi gibi bir durum varsa onu bilmiyorum. ayrca elektrik gelirleri sadece son 6 ayda muazzam bir art gsterdi, bu gelirler aylk olarak hesaplanyorsa her eyrekte ve zellikle de 2.eyrekte bu fark haslat kalemi altnda belirgin bir ekilde grememiz gerekirdi. bir daha iyice bakalm...
    Geen sene son eyrek bu sene ilk eyrekten fazla nasl olabilir diyecektim yanl yazmm. Sebebinin de elektrik gelirinin son eyree ana firma zerinden yanstlmas olabilir yazmm. GYO lar GYO mevzuat gerei bu elektrik ii iin fatura kesemiyor diye bir konuma gemiti genel kurulda.

Haslat her eyrek artacak tabi ki nasl azalsn, yle bir ey sormu olacam dnmen garip :D Ayrca zaten ap finansal tabloya baksan da anlarsn, yazmn genelini okuduysan da anlarsn. Geen sene son eyrek bu sene ilk eyrekten fazla haslat var. Ayrca haslat byme oranlarnn trendinde de her son eyrekte (az da olsa) olumlu ynde sapma var. Anlayasn diye daha da basit yazaym: nceki yllarda son eyrek X liraya ulamas lazm mesela haslatn, X + 20 milyona ulayor.

YAN ELEKTRK GELRLER DYORUM, SON EYREKTE DYORUM, GELR TABLOSUNA DYORUM, YANSIYOR OLABLR DYORUM.

Twitterda 2 hafta nce hisseyi gren bama 5 senelik RYGYO yatrmcs kesiliyor. Yok temett datmasn diyen bo konuuyormu yok bilmem ne. Size soracaz ne dnp ne syleyeceimizi. G bela okuma yazma bilen adam bana sfrdan lojistik devi kurmu adamdan daha iyi kullanacakm paray, nk depo yapma itah yokmu patronun.

RYGYO ile ilgili turnusol kad zaten bu GES ii. Biri GESi ok kurcalyorsa anlyorum ki hasbelkader bi yerden duymu alm hisseyi. GES gelirinin firmann geleceiyle ilgisi en fazla %5. Yok her yerde datc varm da aylk yle olcakm da yllk byle olurmu. yice mahalle kraathanesi ayarna dnd muhabbet. GES geliri dediin devede kulak, adamlar zaten artk kurmayacaz diye genel kurulda syledi.

Geri neye sinirleniyorsam, alannda uzman hocalara alanlaryla ilgili konularda ilkokul mezunlar akl veriyor internet anda, benim bama gelmi ok mu :D

3.  Alnt Originally Posted by chaos Yazy Oku
    Geen sene son eyrek bu sene ilk eyrekten fazla nasl olabilir diyecektim yanl yazmm. Sebebinin de elektrik gelirinin son eyree ana firma zerinden yanstlmas olabilir yazmm. GYO lar GYO mevzuat gerei bu elektrik ii iin fatura kesemiyor diye bir konuma gemiti genel kurulda.

Haslat her eyrek artacak tabi ki nasl azalsn, yle bir ey sormu olacam dnmen garip :D Ayrca zaten ap finansal tabloya baksan da anlarsn, yazmn genelini okuduysan da anlarsn. Geen sene son eyrek bu sene ilk eyrekten fazla haslat var. Ayrca haslat byme oranlarnn trendinde de her son eyrekte (az da olsa) olumlu ynde sapma var. Anlayasn diye daha da basit yazaym: nceki yllarda son eyrek X liraya ulamas lazm mesela haslatn, X + 20 milyona ulayor.

YAN ELEKTRK GELRLER DYORUM, SON EYREKTE DYORUM, GELR TABLOSUNA DYORUM, YANSIYOR OLABLR DYORUM.

Twitterda 2 hafta nce hisseyi gren bama 5 senelik RYGYO yatrmcs kesiliyor. Yok temett datmasn diyen bo konuuyormu yok bilmem ne. Size soracaz ne dnp ne syleyeceimizi. G bela okuma yazma bilen adam bana sfrdan lojistik devi kurmu adamdan daha iyi kullanacakm paray, nk depo yapma itah yokmu patronun.

RYGYO ile ilgili turnusol kad zaten bu GES ii. Biri GESi ok kurcalyorsa anlyorum ki hasbelkader bi yerden duymu alm hisseyi. GES gelirinin firmann geleceiyle ilgisi en fazla %5. Yok her yerde datc varm da aylk yle olcakm da yllk byle olurmu. yice mahalle kraathanesi ayarna dnd muhabbet. GES geliri dediin devede kulak, adamlar zaten artk kurmayacaz diye genel kurulda syledi.

Geri neye sinirleniyorsam, alannda uzman hocalara alanlaryla ilgili konularda ilkokul mezunlar akl veriyor internet anda, benim bama gelmi ok mu :D
    "Haslat her eyrek artacak tabi ki nasl azalsn, yle bir ey sormu olacam dnmen garip". ne yazdysan szne gvenerek yantlamaya alyorum ama sen ne yazdn okumazsan, yanl yazdn da bilmezsin ve yanl yazmm zr dilerim diyeceine bir de zeytinya gibi ste kmaya alrsn.

burada ges geliri nereye yazlm olabilir onu bulmaya alyoruz, 2021 ylndan beri bu hisseyi elimde tutuyorum ve ges'ine bakarak da almadm bu hisseyi, tek derdim ges gelirlerinin nasl muhasebeletirildiini akla kavuturmak, o nedenle senin vr zvrlarna aldrmadan olay haslat zerinden tekrar detaylca ele alyorum

2022
    1 haslat 107
    2 haslat 127 (+20)
    3 haslat 165 (+38)
    4 haslat 225 (+60)
    *
    2023
    1 haslat 203 (-22)
    2 haslat 225 (+22)
    *
    senin dediine gre son eyrekte olmamas gereken fazladan bir art var (yani en azndan 2023 1. 203 haslatnn altnda olmas gereken bir tutar olmalyd diyorsun). eer dndn gibi elektrik geliri son dnemde hesaplara aktarlyorsa, bu tutarn da 20m civar bir tutar olmas gerektiini en azndan ben biliyorum. herkesin anlamas iin bunu ayn benim yaptm gibi yazarsan, ya da en azndan yazdn bir kontrol edersen kimseyle gereksiz muhabbete de girmezssin, dier okuyanlar da ne olup bittiini gzelce anlar. diyelim ki senin dndn gibi 20m elektrik geliri toplanp 4. ilave oldu. oysa 4. kira haslat (elektrik geliri olan 20 knca) 205 olmalyd diyorsun. tamam olabilir, kesin deil ama olabilir. bu durumda da 2022 4. ile 2023 1. kira gelirleri ayn kalyor hatta 2 m eksilmi oluyor. oysa burada da en azndan 5-10 m bir art olmalyd, 2022 elektrik geliri 30 m tl deilse?

ben bu hisseyi alrken ges gelirlerinin ok daha sonra devreye gireceini dnyordum nk ges yatrm 10 ylda geri dner ve benim iin eer 10 yl beklemeyeceksem bu hissede oradan gelecek olan gelir benim iin hibir anlam ifade etmez. ama u an gelinen noktada ges yatrmlar artk kendini amorti etmi ve kar datmna katk sunma noktasna gelmi, hem kurulum maliyetlerinin dmesi hem de elektrik gelirlerinin dvize ve enflasyona endexli olmas sebebiyle. bundan sonraki ges kurulumlar da 3 ylda geri dnecektir ve mmkn olduka tm atlara ges kurulumu da devam edecektir. ges geliriyle ges kurmak ahane bir i modeli.

u anda kapasite 34mw ve 50 mw hedefleniyor. 34 mw ges kapasitesi tam kapasite alsa 34bin kwsaat x 24 x 365 x 0,13 dolarsent x 27 tl = gncel deerlerle 1 milyar + tl yapar. elbette hibir sistem tam kapasite almaz ve 2023agu sonu itibariyle toplamda
    57.197.789 kwsaat elektrik retimi gerklemi durumda, bu da 34.5 mw kapsitenin %25'i civarna denk der. 1milyarn %25'i de 250 m tl yapar, kira gelirine gre oranlarsan %5 olmadn greceksin, kmsenecek bir tutar deil yani. hibir gyo da olmayan son derece ayrd edici bir art zellik.

genel kurulda ges kurmayacaz demediler, depo kurmayacaz dediler, nitekim bu yl sonu hedef 40mw ve seneye de 50mw, sonras yok nk atlarda yer kalmyor. depo yaplmayacak ama o da elbette ok iyi artlarda arsa bulunur ve bir kiralama anlamas salanrsa hayr demeyiz dediler. ikincisi, ges'i ve insanlar kmsyorsun, tanmadn insanlara bile ilkokul mezunu vs diye ok rahat iftira atabiliyorsun ama maalesef orada da uvallyorsun, 2 master yapm ve zel i olarak da yenilenebilir enerji sistemleri (rzgar/dalga) retimini ve danmanln halen yapan biriyim. o nedenle senin kiilik sorunlarnla uraacak ne tecrbem ne de zamanm var, sadece u ges olayn akla kavuturmak benim iin yeterli.

4. toplantda bahsedilen , artk rastgele arsa alp zerine depo yapmak deil , depo retme konusunda sipari stne hareket edilecek

kurumsal byk firmalardan talep geldike sipari stne depo yaplacak

zaten irketin mevcutta eitli blgelerde arazi stou var , en son kurulacak lojistik blgesinde de kendisine alan tahsil edilmiti.

OVP programnda tfe - fe beklentileri ortaya kondu , kira gelirlerinin nereye ulaaca aa yukar belli.

bundan sonra yaplacak depolar byk montanl ve uzun kontratl olacaktr diye dnyorum Mercedes vs gibi

5. Elektrik tarafnda anlayamadm nokta u

Ylda 50 milyon kw elektrik retilse

50x3.40 tl den +150 milyon tl bir kalem kayp gremiyoruz

6.  Alnt Originally Posted by Strategy Yazy Oku
    Elektrik tarafnda anlayamadm nokta u

Ylda 50 milyon kw elektrik retilse

50x3.40 tl den +150 milyon tl bir kalem kayp gremiyoruz
    sorun 2023 ylnda, 2022 zaten 11milyon kwsaat retim var, yla yaylm olsa, zellikle elektirk geliri diye de bir kalem olmaynca hangi kaleme atldn zemeyiz. 2023 iin de henz yl bitmedi ama bu gelirler yl sonuna biriktirilip muhasebeletirilemez, zel bir satts yoksa. 51milyon kwsaat temmuz dahilmi, dolays ile 2. bilanoda grmemiz gereken ksm 45milyon kwsaat civarnda olmal, agu retimi de belli oldu 6m kwsaat. 2023agu kadar toplam 57.197.789 kwsaat 2023 iin bir elektrik retimi sz konusu, yln sonunda da bu toplam 75milyon kwsaate ulaacak. bu da 200m tl civar bir gelire denk der. bu iin nasl muhasebeletirilecei urada rneklenmi. s.90:

elbette rygyo'nun tabii olduu bambaka bir muhasebeletirme durumu varsa, o durumda yl sonunu beklemek gerekebilir bu gelirin nasl gsterildiini anlamak iin.

rnek 16:
    KLM A.. datm irketine 2017 Nisan ayna ait KDV dahil 59.512,80 TL
    ihtiya fazlas retim sat faturas dzenlemitir.
    TMS ve TDHP’ye gre yaplmas gereken muhasebe kayd yledir:
    / /
    120 ALICILAR
    59.512,80
    600 YURT SATILAR 50.434,57
    391 HESAPLANAN KDV 9.087,22

Datm irketi her ay sonunda satn almakla 10 yl sreyle ykml bulunduu
    ihtiya fazlas retim ile ilgili, retim irketine dileke gndermektedir. Dileke ekinde
    gnlk retim miktarlar (kWh), I Sayl Cetvel’de yer alan ilgili tutar, T.C. Merkez
    Bankas gnlk dviz kuru ile hesaplanm gnlk tutarlar ve ay sonu toplam yer
    almaktadr. Buna ek olarak, datm irketinin retim irketinden talepte bulunduu
    faturada yer almas gereken kalemler de belirtilmitir. Bu kalemler; dnem, miktar
    (kWh), birim fiyat, tutar (TL), KDV (TL), ve toplam tutar (TL) kalemleridir.
    retim irketi sz konusu dilekeye istinaden fatura dzenlemekte ve belirlenen
    sre ierisinde deme yaplmasn talep etmektedir.

https://acikbilim.yok.gov.tr/bitstre...-1&isAllowed=y

7.  Alnt Originally Posted by cokenerjik Yazy Oku
    sorun 2023 ylnda, 2022 zaten 11milyon kwsaat retim var, yla yaylm olsa, zellikle elektirk geliri diye de bir kalem olmaynca hangi kaleme atldn zemeyiz. 2023 iin de henz yl bitmedi ama bu gelirler yl sonuna biriktirilip muhasebeletirilemez, zel bir satts yoksa. 51milyon kwsaat temmuz dahilmi, dolays ile 2. bilanoda grmemiz gereken ksm 45milyon kwsaat civarnda olmal, agu retimi de belli oldu 6m kwsaat. 2023agu kadar toplam 57.197.789 kwsaat 2023 iin bir elektrik retimi sz konusu, yln sonunda da bu toplam 75milyon kwsaate ulaacak. bu da 200m tl civar bir gelire denk der. bu iin nasl muhasebeletirilecei urada rneklenmi. s.90:

elbette rygyo'nun tabii olduu bambaka bir muhasebeletirme durumu varsa, o durumda yl sonunu beklemek gerekebilir bu gelirin nasl gsterildiini anlamak iin.

rnek 16:
    KLM A.. datm irketine 2017 Nisan ayna ait KDV dahil 59.512,80 TL
    ihtiya fazlas retim sat faturas dzenlemitir.
    TMS ve TDHP‚„ye gre yaplmas gereken muhasebe kayd yledir:
    / /
    120 ALICILAR
    59.512,80
    600 YURT SATILAR 50.434,57
    391 HESAPLANAN KDV 9.087,22

Datm irketi her ay sonunda satn almakla 10 yl sreyle ykml bulunduu
    ihtiya fazlas retim ile ilgili, retim irketine dileke gndermektedir. Dileke ekinde
    gnlk retim miktarlar (kWh), I Sayl Cetvel‚„de yer alan ilgili tutar, T.C. Merkez
    Bankas gnlk dviz kuru ile hesaplanm gnlk tutarlar ve ay sonu toplam yer
    almaktadr. Buna ek olarak, datm irketinin retim irketinden talepte bulunduu
    faturada yer almas gereken kalemler de belirtilmitir. Bu kalemler; dnem, miktar
    (kWh), birim fiyat, tutar (TL), KDV (TL), ve toplam tutar (TL) kalemleridir.
    retim irketi sz konusu dilekeye istinaden fatura dzenlemekte ve belirlenen
    sre ierisinde deme yaplmasn talep etmektedir.

https://acikbilim.yok.gov.tr/bitstre...-1&isAllowed=y
    biz ne kadar yorum yaparsak yapalm , bu gelirin nerede olduunu grmeden iimize sinmeyecek

bgn elektrie zam gelse gelir kalemi yukar doru gidecek

her yeni depo demek GES demek bu tarafta byme artk yavalasada devam edecek hepsi bir gelir kalemi

o yzden irketten iin gereini renen varsa buraya yazarsa memnun oluruz.syg

8.  Alnt Originally Posted by balkadam Yazy Oku
    06.09.2023 tarihi itibariyle aylik 200.000 euro kira geliri gelmeya balami.

Yakinda Anpa Gross a verilen deponunda teslimi yapilir muhtemelen. Birde kalan 10.000 m depoda kiraya verilirse yillikta sadece bir depodan 100 milyon uzeri kira geliri olacak.

"12.10.2022 tarihli zel durum aklamamzda;

irketimizin portfynde yer alan Kocaeli li Gebze lesi Balk Ky 317 Ada 14 Parsel zerinde 34.477,19 m2 arsa zerine ina edilen 51.063 m2’lik lojistik deponun 15.000 m2’lik depolama alan iin “Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.. (MBO)” ile 5 yl geri dnlmez toplam 11 yllk kira szlemesi imzaland,

Bu szleme kapsamnda ilk 5 yl iin 12.000.000 EUR ve szlemede de belirtildii zere 6. kira yl banda MBO’nun byme ve genileme opsiyonlarn kullanmas halinde 5. yldan sonraki 6 ylda ise yaklak KDV hari 21.000.000 EURO daha gelir elde edilerek toplamda 33.000.000 EUR gelir elde edilecei ve bu gelirlere ilave olarak her yl yaplacak olan kira art zamanlarnda Almanya FE+TFE ortalamas da ayrca eklenecei ve kira balangcnn depoya ilikin iskannn alnd tarihten itibaren balanaca belirtilmiti.

Depoya ilikin yap kullanm izin belgesi (iskan) Gebze Belediyesinden 06.09.2023 (dn) tarihinde alnm olup kira szlemesi 06.09.2023 itibaryla balamtr.

Kamuoyu ve yatrmclarmza sayglarmzla duyurulur."

SM-M515F cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
    Daha 1 hafta nce Balk deposunun kalan kismida kiraya verilirse bu depodan yllk 100 mln tl kira geliri elde edilebilir ( bu rakam benim iin yeterliydi) yazmtm.

Bugn gelen haberde ise bu depodan yllk 170 mln tl kira geliri elde edilecei belirtildi. Beklentimin ok uzerinde bir rakam, ok iyi.

imdi srada zmir de Carfoursa ya verilen depodanda bir haber gelmesi var.

SM-M515F cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi

Sayfa 355/402 lklk ... 255305345353354355356357365 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •