Originally Posted by
chaos
Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla nasýl olabilir diyecektim yanlýþ yazmýþým. Sebebinin de elektrik gelirinin son çeyreðe ana firma üzerinden yansýtýlmasý olabilir yazmýþým. GYO lar GYO mevzuatý gereði bu elektrik iþi için fatura kesemiyor diye bir konuþma geçmiþti genel kurulda.
Hasýlat her çeyrek artacak tabi ki nasýl azalsýn, öyle bir þey sormuþ olacaðýmý düþünmen garip :D Ayrýca zaten açýp finansal tabloya baksan da anlarsýn, yazýmýn genelini okuduysan da anlarsýn. Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla hasýlat var. Ayrýca hasýlat büyüme oranlarýnýn trendinde de her son çeyrekte (az da olsa) olumlu yönde sapma var. Anlayasýn diye daha da basit yazayým: Önceki yýllarda son çeyrek X liraya ulaþmasý lazým mesela hasýlatýn, X + 20 milyona ulaþýyor.
YANÝ ELEKTRÝK GELÝRLERÝ DÝYORUM, SON ÇEYREKTE DÝYORUM, GELÝR TABLOSUNA DÝYORUM, YANSIYOR OLABÝLÝR DÝYORUM.
Twitterda 2 hafta önce hisseyi gören baþýma 5 senelik RYGYO yatýrýmcýsý kesiliyor. Yok temettü daðýtmasýn diyen boþ konuþuyormuþ yok bilmem ne. Size soracaðýz ne düþünüp ne söyleyeceðimizi. Güç bela okuma yazma bilen adam bana sýfýrdan lojistik devi kurmuþ adamdan daha iyi kullanacakmýþ parayý, çünkü depo yapma iþtahý yokmuþ patronun.
RYGYO ile ilgili turnusol kaðýdý zaten bu GES iþi. Biri GESi çok kurcalýyorsa anlýyorum ki hasbelkader bi yerden duymuþ almýþ hisseyi. GES gelirinin firmanýn geleceðiyle ilgisi en fazla %5. Yok her yerde daðýtýcý varmýþ da aylýk þöyle olcakmýþ da yýllýk böyle olurmuþ. Ýyice mahalle kýraathanesi ayarýna döndü muhabbet. GES geliri dediðin devede kulak, adamlar zaten artýk kurmayacaðýz diye genel kurulda söyledi.
Gerçi neye sinirleniyorsam, alanýnda uzman hocalara alanlarýyla ilgili konularda ilkokul mezunlarý akýl veriyor internet çaðýnda, benim baþýma gelmiþ çok mu :D
Yer Ýmleri