özsermaye beklentiniz nedir yýl sonu
özsermaye beklentiniz nedir yýl sonu
30.13 mlr a faliyetlerlerden gelen net karý ekle, borçlari çýk yaklaþýk özsermayeye ulaþýrýz.
Faliyetlerden gelen net nakit 700 mln
Net borç 1.7 mlr kabul edersek
Özsermayeyi 29.13 mlr olarak hesaplayabiliriz.
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
deðerleme raporlarýnda eksik depo kaç tane var bilgisi olan var mý
leasing iþlemlerinden ötürü girmemiþ
3.ç portföy tablosundaki her þey geldi, sadece sakaryadaki çelik fabrikasý buharlaþmýþ. 251m tl deðerindeydi. bu satýlýp kiralandýysa +300 daha özkaynaklara girmesi lazým.
2 depo da daha önceki portföylerde varken 3.ç portföyde yok olmuþtu, dediðiniz gibi, bunlar da satýlýp kiralanmýþ olabilir.
özkaynaklar 30+ milyar oldu þu an, 2023 bilanço geldiðinde 31 olur 29a düþmez.
Son düzenleme : cokenerjik; 07-01-2024 saat: 14:29.
3.ç bilançoda özkaynaklar 13 milyar, buna da son deðerlenen kýsmý (17 milyar) eklersek 30 milyar buluruz. neden baþka bir þeyleri ekleyip çýkarýyoruz? 3.ç bilançoda zaten o hesaplar yapýlmýþ, varlýklardan borçlar çýkarýlmýþ ve özkaynaklar 13 milyar olarak bulunmuþ, þimdi de varlýklara eklenen 17 milyar deðerleme farkýný son özkaynak tutarýna eklersek, extra bir gelir gider olmadýkça þu anda özkaynaklar 30 milyar tl diyebiliriz. extra gelir/gider de mesela faiz gelir/gideri olabilir ki buradan - bakiye çýkmasý zor. diðer yandan kýsa/uzun vade borçlara da her ne eklenirse eklensin, bu eklenen ayný zamanda kasaya da girmiþ olacaðýndan, özkaynaklar yine deðiþmez. tek - bakiye oluþturacak unsur, bitmeyen yatýrýmlar olan konut/galeri için yapýlacak nakit ödemeleri olur, sadece bu özkaynaklardan eksiltebilir.
son çeyrek kira gelirleri eðer ticari alacak olarak kayýtlý deðilse 3.ç bilançoda, o zaman son çeyrek kira gelirleri de özkaynaklara eklenecek elbette. borçlarýn tamamý ise 3.ç bilançoda var ve onlar zaten düþülmüþ. bir de ges gelirleri var, þu ana kadar hiçbir yerde izini bulamadýk, o da yerine oturursa, 200-250 m tl de oradan katký gelmesi lazým, göreceðiz.
200 daire 100 dükkan sýradaki hikaye olabilir , özellikle faiz indirim döngüsünün sinyalinin gelmesiyle
Son düzenleme : Strategy; 09-01-2024 saat: 00:04.
piyasa deðerinin yaklaþýk 30 milyar tl olacaðýný varsayar isek pd/dd oraný 0,43 civarý olacak
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Ev yerine rygyo daha mantýklý gibi
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Yer Ýmleri