2022 Nisanda ortak olma kararý verdiðim görüþlerimi aynen koruyorum : )
Alttaki mesaj da 2023 Ocak, buradaki görüþlerimi de aynen koruyorum. Biraz erken yaptým alýntýyý ama idare edin : )Arkadaþlar merhaba,
Uzunca bir süre araþtýrdýktan sonra firmaya yatýrým yapmaya karar verdim. Baþtan açýklayayým lotlarýmý upuzun vadede tutmayý düþünüyorum.
Firmaya uzun vade yatýrým yapma sebeplerime gelirsek,
1- Depo kurulum maliyetinin 100.000 m2 için arsa dahil 50.000.000 USD civarý olmasý ve firmanýn 1.000.000 m2'den fazla kapalý alana sahip deposu olmasý. Bu da sýfýrdan bu firmayý kurmak istediðimizde piyasa deðerinin komik kalacaðý kadar büyük rakamlarý gözden çýkarmamýz gerektiði anlamýna geliyor.
2- Firma yabancý para cinsinden borçlarýndan ve dolayýsýyla finansal giderlerden önemli ölçüde kurtulduðu için bundan sonra esas faaliyetlerinden gelen karlarla þimdiye kadar da çok iyi þekilde büyüttüðü özkaynaklarýný daha da agresif büyütebilecek alana sahip. 3- Depolarýn solar depo olarak inþa edilmesi ve eski depolarýn dönüþtürülmesi ile ileride olasý vergi avantajlarý ve depo kiralamada maliyetlerini düþüreceðinden rekabet avantajýnýn sürdürme hususlarýnda iddialý olmasý.
4- Firmaya kambur olabilecek bir durumun kalmadýðý gibi, savaþ ve pandemide bile ana faaliyetine devam edebilecek durumda olduðunu bize göstermiþ olmasý.
5- Yönetimine iliþkin yapmýþ olduðum araþtýrmalarda olumsuz bir durumla karþýlaþmamýþ olmam.
6- Ana firmanýn %30'unun fikirlerini önemli bulduðum bir deðer yatýrýmcýsýnýn elinde olmasý. Ortaklýk sebebini açýklarken de RYGYO'nun varlýklarýnýn deðerlemesi üzerinde durmasý.
7- Uzun olmayan bir vadede (tahminim 3 yýl civarý) ana firmanýn yatýrýmlarýný özkaynakla yapabilmesi ve nakit akýþýnýn güçlenmesi için temettü daðýtmaya baþlayacaðýný düþünüyor olmam. Bunun sebebi ille temettü alayým deðil, firma bence parayý benim kullanabileceðimden daha iyi kullanýyor ve o yüzden özkaynaða eklenerek devam etmesinin bir sorunu yok. Sadece yatýrýmcý sebebini çok iyi anlamadýðým þekilde temettüyü gereðinden fazla önemsiyor.
8- Kocaeli - Ýstanbul bölgesinde üzerine depo kurulacak ve rekabet edilecek boyutta arsalarýn hemen hemen kalmamýþ olmasý, var olanlarýn da fiyatlarýnýn fahiþ olmasý sebebiyle firmayla rekabetin pratikte çok zor olmasý.
Bunlarýn dýþýnda aklýma gelmeyen sebepler olsa da özet olarak; kamburu olmayan, sektörün lideri, iþ modeli çok iyi olan bir firmaya varlýklarýnýn gerçek deðerinin yarýsýnýn bile altýnda üstelik nakit akýþlarý ve karlýlýðý kuvvetlendiði bir anda ortak olmamak için bir sebep göremedim.
1 ay sonra þu anki fiyattan bilançoyu açýklarsak:
Fiyat: Yaklaþýk 5,35 milyar
Kazanç: Yaklaþýk 8,25 milyar
Özkaynaklar: Yaklaþýk 12,25 milyar
Yani;
F/K: 0,65
PD/DD: 0,45
Olacak.
Peki bu görülmemiþ þey mi? Olamaz mý? Fiyat ayný kalmaya hatta düþmeye devam edemez mi?
KISA VADEDE olabilir. Hatta buradan da hala %50 düþebilir ve F/K: 0,3 PD/DD: 0,2 olabilir.
Peki bu uzun vadede olabilir mi?
O-LA-MAZ.
Yaþayýp görürüz. Hisse maliyetimin 10 katýna gelene kadar baþka bir þey yazmayý düþünmüyorum. Hisse 35,70 seviyesine geldiðinde bu mesajýmý alýntý yapacaðým.
Tüm arkadaþlara bol kazançlar.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri