7.13 ortalama maliyet ile orta uzun vade aranýzdayým bakalým hayýrlý uðurlu olsun hepimize..
7.13 ortalama maliyet ile orta uzun vade aranýzdayým bakalým hayýrlý uðurlu olsun hepimize..
dün 7.24 ile girdim %20 almadan çýkmam
Kalyon Enerji, entegre güneþ panel fabrikasý için Çinli bir þirketle iþ birliði anlaþmasý imzaladý. Türkiye'de ilk yerli güneþ paneli üretimine Nisan 2020'de baþlanacak.
Kalyon Enerji, Ankara'da kuracaðý entegre güneþ paneli fabrikasý için Çin'in en büyük devlet þirketlerinden Çin Elektronik Teknolojisi Grubu Þirketi (CETC) ile iþ birliði anlaþmasý imzaladý.
Kalyon Enerji, Konya Karapýnar'da bin megavat kapasiteli güneþ enerjisi santrali ve 500 megavat kapasiteli entegre panel üretim fabrikasý kuracak.
Ankara Baþkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metrekare kapalý alanda inþaatý tamamlanan fabrikada, bin 300 kiþiye istihdam saðlanacak.
Toplamda 400 milyon dolar yatýrýmla hayata geçirilecek fabrika, devreye alýndýðýnda "ingot, wafer, hücre ve modül" imalatýný tek çatý altýnda yapabilen Türkiye'nin ilk entegre tesisi olacak.*
Kalyon Enerji, tesisi Çinli CETC ile birlikte devreye alacak. Çinli þirket, tesisi teknolojik olarak kuracak ve 2 yýl boyunca fabrikanýn iþletmesi ile Ar-Ge projelerinde Kalyon Enerji ile birlikte çalýþacak.
10 yýlda 87 milyon dolar yatýrým*
Tesisin yapýmý için CETC'nin yaný sýra tasarým firmasý EDRI ve silikon ingot makinalarý üreticisi Jýngsheng ile de iþ birliði yapýldý.
Kurulacak fabrikanýn yýllýk üretim kapasitesi 500 megavat olacak. Tesiste, yüzde 22 verimliliðe sahip "mono perc" hücre teknolojisi geliþtirilecek. Ýstihdam edilen personelin eðitimlerine Çin'de baþlanacak ve bu eðitimler, kuruluma paralel olarak Türkiye'de devam edecek.
Yýlda 134 milyon dolarlýk güneþ modülü ithalatý ihtiyacýný ortadan kaldýracak entegre tesis, 58 milyon dolar ihracat kapasitesine de sahip olacak. Tesiste, Nisan 2020'de Türkiye'nin ilk yerli güneþ paneli üretimi gerçekleþtirilecek.
Ayrýca, tesis bünyesinde kurulacak Ar-Ge merkeziyle Türkiye'de yeni ve verimli teknolojilerin geliþtirilmesi saðlanacak. Ar-Ge merkezinde 100 mühendis çalýþacak ve merkeze 10 yýlda 87 milyon dolar yatýrým yapýlacak.
Santral 14 bin 386 futbol sahasý büyüklüðünde
Konya Karapýnar'daki bin megavat kapasiteli güneþ enerjisi santralinin inþasýna da Nisan 2020'de baþlanacak ve 3 yýlda tamamlanacak.
Ýnþaat süresince 800, operasyona baþladýðýnda ise 100 kiþiye istihdam saðlayacak santral, 14 bin 386 futbol sahasýna eþ deðer büyüklükteki 22 bin hektarlýk alana inþa edilecek.
Yaklaþýk 3,5 milyon güneþ panelinin kullanýlacaðý santral, yýlda 2,5 milyar kilovatsaat elektrik üreterek, bölgedeki 1 milyondan fazla hanenin enerji ihtiyacýný karþýlayacak.
Santralin toplam yatýrýmý 1 milyar 100 milyon deðerinde olacak. Böylece, Kalyon Enerji santral ve entegre panel üretim fabrikasýna 1,5 milyar dolar yatýrým yapmýþ olacak.
Kaynak: AA
Ekmegimizi elimizden alacaklar sanirim
Gök delinmedikce,Toprak cökmedikce güneþ söndemikce bize karada ölüm yok
Naten elektrik satisindan suandaki kurulu santralleri ile yilda en fazla 25-30 milyon tl ciro yapar, ne kadari kar kalir onu zaman gosterir ama fazla bir kar beklemek hata olur. Naten esas kazancini ges kurulum taahhut islerinden elde etmeli bu sureçte. Yoksa elektrik satisi iþinden mevcut borçlarini bile ödeyemez malesef.
Aynen katýlýyorum sayýn atakan5234.
Bu þirketin hisselerini alacak olan veya elinde bulunduran þunu iyi bilsin. Þirketin adý her ne kadar Natural Enerji olsada bu þirket elektirik üretim þirketinden daha çok bir taahhüt sirketi. Yani anahtar teslim ges santral kurulumu yapýyor.
Bu iþin kâr marjý nedir iyi araþtýrmak gerekiyor.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrýca son bilançoda kýsa ve uzun vade borçlarýn toplamý 190 milyon civarýnda. Bu yýl ilk 6 aylýk hasýlat 40 milyon. Yýlsonu 90 milyon hasýlat yaptýðýný varsayarsak 90 milyon hasýlatla 190 milyonluk borcu kaç yýlda öder hesabýný siz yapýn. Allah göstermesin yeni bir kur ataðýnda bu borçlarýn ödenmesi daha da zorlaþaçak.
Yer Ýmleri