Kýsa da 3 haneli rakamlarý görmesi gerekir diye düþünüyorum Naten için.
Kýsa da 3 haneli rakamlarý görmesi gerekir diye düþünüyorum Naten için.
Naten ayrýca son 1 yýlda TL bazýnda %100 üzerinde prim yapmýþ fakat yüksek enflasyon olduðu için para kazandýrmamýþ bir hissesidir fakat teknik iyi yükseliþ trendinde naten diðer hisseler gibi büyük hareketin içinde deðil naten bu hisse büyük harekete baþlayacaktýr çok güveniyorum naten hissesine o dönemde ciddi dolar bazlý iyi para kazandýrabilir o yüzden sabýr etmeye devam Naten de.
Gene düzeltmeye baþladý Naten saðlýk olsun.Umarým geçen hafta da olduðu gibi günlerce sürmez düzeltmesi.Geçen hafta düzeltmesinde 80 civarlarý dip olmuþtu. Dip seviyesinin yükselmiþ olmasý gerekir. Tahminim 90 civarlarýnýn dip olmasýdýr. Yahu ucuz hissede ne yazýyoruz sinir olmamak elde deðil.
Sayýn Anadololu Alp þu sýra Esenboða ve Margün ü yükseltmeye çalýþýyorlar neden se 3 grup kaðýdý maalesef ayný gitmiyor biraz buralarda güç toplasýn naten bu 10 gün düþer 1 günde çýkarak düþtüðünü geri alýr. Beni bu kagita baðlayan yatirimci sunumunda 2023 yýl sonu elektrik üretim kapasitesini 118Mgw dan 645 Mgw e artýrma stratejileri hedefleri yalnýz 2022 yeka ihalelerinde 100 artý 100 Mgw bir 200 Mgw santral kurma Yeka ihalelerinde bekliyordu fakat 2022 yýlý þu ana kadar Yeka bu yýl pek ihale açmadý yani grup bu yýl ve 2023 de kendisini elektrik üretim kapasite artýþýna odakladi diye dusunuyorum , patronun bu verdiði hedeflerinin tutup tutamayacaðýn in gorucez grubun her üç hissesede geri alýmlar devam ediyor , yatýrým tavsiyesi deðildir...
enerji sektörünün bedelsiz gurununa dahil tek hissesi, 33 milyon sermaye 2.6 milyar özsermaye ile en ucuz olanlarýndan bugün gesan 104 tl ile tavan 115 mil sermaye ve 210 kar var, naten çok daha ucuz... hakim ortak patron olduðuna göre bakalým hissesini sektör ortalamasýna çýkaracak mý?
huner þu zaman diliminde çok pahalý bir hissedir.
þöyleki;
huner 580 mil. sermaye ile 118 mil kar yazmýþ, sermayesinin 1/5 (beþte biri) kadar kar etmiþ, sermayesi kadar kar etseydi 20 tl olurdu. þu an 118 kar 580 mil oranlýyoruz 0,2 çýkýyor bunu 20 ile çarpýyoruz 4 tl olmasý gereken fiyat çýkýyor oysa Huner 6,8 tl de iþlem görüyor. birde Natene bakalým 33 mil sermaye ile 155 mil kar yazdý. tam 4,7 kat 20 ile çarp 93 tl çýkýyor. demekki Natenin Hüner seviyesine gelebilmesi için þu an 140 tl de iþlem görmesi gerekirdi.
ikinci bir husus Naten karlarý hep 4. çeyrekte geliyor. en düþük dilimler ise 2. ve 3. çeyrekler, ona raðmen 155 kar bayaðý güzel.
Hüner;
Özkaynaklar 1.650,4
Ödenmiþ Sermaye 580,0
Net Kâr 118,1
Satýþ Gelirleri 184.830.069
Satýþlarýn Maliyeti (-) -136.954.808
Dönem Sonu Nakit 66.019.941
gibi kalemler var... Finasal hiç bir yatýrýmý yok...
NATEN;
Özkaynaklar 2.409,3
Ödenmiþ Sermaye 33,0
Net Kâr 154,8
Finansal Yatýrýmlar 801.971.357
Satýþ Gelirleri 358.481.328
Satýþlarýn Maliyeti (-) -226.430.947
Dönem Sonu Nakit 202.725.915
görüldüðü üzre Naten Hünere göre %50 daha ucuz. ayrýca Naten kendini garantiye almak için 800 mil. tl bankada nakit çalýþtýrýyor.
bu karþýlaþtýrma Hüneri kötülemek deðil Natenin daha ucuz olduðunu göstermek için yapýldý, huner gelecekte çok ihale alýr karlarý katlanabilir. bu durum geçtiðimiz son 6 aylýk veriler dikkate alýnarak yapýldý. kesinlikle yatrýrým tavsiyesi içermez.
Yer Ýmleri