Originally Posted by
muhammet0178
Dün gelen 6 gayrimenkule ait deðerleme raporuna göre þirketin 5 gayrimenkulunden kira geliri yýllýk 22 trilyon artý kdv, bu 6 gayrimenkulun deðeri ise düz hesap 410 trilyon yani hisse baþý 8 tl ediyor, peki bu rakamlar gerçekçimi? Deðerleme yaparken hem emsal hem de kira geliri üzerinden 15 -17 yýllýk kira bedeli ile gayrimenkulün deðeri belirlenmiþ yani, elindeki gayrimenkulün 17 yýllýk kira bedeli satýþ bedeli olarak belirlenmiþ ki bu durumda bence fazlasýyla gerçekçi. Bu 6 gayrimenkul hisse baþý minimum 8 tl demek.
Almanyadaki avm ise burda yer almýyor. avm nin düz hesap maliyet bedeli 70 milyon euro üzerinden hesap yapar isek oda 70*6,30 (euro kuru) = 440 tl yapar (minimum tutar bu) oda hisse baþý düz hesap 8,5 tl yapar.
Totale bakýldýðý zaman ise 6 gayrimenkul artý avm hisse baþý 16-17 tl lere tekabül ediyor, yalnýz bu gayrimenkullerin hepsi ticari bunu göz ardý etmemek lazým, ticari gayrimenkuller satýn almak istenildiðinde 15-17 yýllýk kira bedeli üzerinden satacak kimse çýkmaz, konutta bile 20-25 yýllýk kira bedeli üzerinden deðer biçiliyor. Tüm bu bilgiler ve düþünceler ýþýðýnda hisse baþý 16-20 tl arasý bir defter deðeri karþýmýza çýkýyor. Þuan 4,07 tl den iþlem görüyor.
Dehþet bir mal varlýðý var, 2018 de 50 trilyonluk önsatýþ yapmýþlar, ikinci aslan yolda bana göre, biraz sabýrla fazla sürmeden çift hanelere çýkacaðýný düþünüyorum, heleki alamanya avm satýþý, beklentim min 80-90 milyon Euro olur ise çok farklý rakamlarý görmek mümkün.
Dünkü yeþil barý çizip alanlarýn da bir bildiði olsa gerek.
Yazdýklarým SPK Mevzuatý ve diðer yasal mevzuat gereði hiçbir þekilde Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri