1-)benim yazımda 3 lü rakamdan bahsettim mi?????????
2-)50-70 arasını ben dediysem bu aralıktaki fiyatlanmaları belirleyecek olan tahta yapıcının keyfiyetinden tutun da kalan yerin satış fiyatının 280-320 miyon avro arasındaki fiyatlanmaya kadar birçok parametredir.Kaldı ki tahminde %40 oynama olamaz mı yani??? ne deseydim 50-50.20 mi yani?? reysaş 1.77 den önerdiğim zaman hisse 4-6 arasına gider demiştim.12 oldu.olmasa mıydı yani.şimdi bunda ben 50-70 dediysem 100 olmayacağı anlamına gelmez.
3-)Kalan yerin satışı yok olur derken sağlam bir duyum mu aldınız yani.yoksa rüya mı gördünüz.patron genel kurulda burasının kesinlikle satılacağını ifade ederken,ayda yaklaşık 1-2 müşterinin geldiğini ve milyar dolarlık şirketler olduğunu ifade ettiler.fazla değil 2-3 aya kalmaz satış haberi gelecektir umarım.
dipnot.:buradaki yazılarım öyle göbekten sallama politikasıyla yazılmamıştır.her kelimenin bir dayanağı ve bilgi birikimi vardır.
unutmayın oturduğu yerde kazanan bir tavuktur.ikinci bir yaratılmış görmedim.
anlayacağınız bu işler gazel atmakla ağıt yakmakla ne bileyim işembe_i kübradan sallamakla ya da hayal dünyanızı geliştirmekle bazı modellemeler ya da simülasyonlar yapmakla olmuyor.hele hele acabalarla hiç olmuyor.
herkes hedefini bilecek ve sabrı ölçüsünde hedefine ulaşmaya çalışacak .ister teknik analiz ister temel analiz kullanın isterse kahve falıyla yatırım yapın izlediğiniz yöntemin yardımcısı SABIRDIR.......
İşi ehline ,samanı eşeğe,bilgiyi arife verin.Bilgiyi eşeğe verirseniz ,bilgi zayi olur.BY BEN
Çok şükür tabanda olabilirdik)))
Taşınmaz için ödenen para emanet hesaptan Oswe Real’in hesabına aktarıldı mı acaba? Bilgisi olan bizi bir aydınlata bilir mi?
İkinci olarak satıştan elde edilen gelir muhtemelen 2. Çeyrek bilançoda gösterilecektir. Bu durumda şirket için yeni bir değerleme yapacak olursak lot başına ne kadarlık bir artış söz konusu olur?
Son olarakta sağır sultanın dahi duyduğu satışı ve satıştan gelecek/gelen parayı pala bilmiyor mu? Niçin tahtada pozisyon almadı?
Ayrıca sözlerim yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sadece soru soruyorum.![]()
1-taşınmaz için ödenen para tapu teslim edildiği gün hesaba yatar.
2-satıştan elde edilen paradan yaklaşık 88 milyon avro kar yazar bu da yaklaşık 668 milyon TL.demektir.6 aylık bilançoya bu kar rakamı yansır.(Hisse başı 12.8 TL) Eğer bu elde edilen para yine Almanya'da gayrımenkul yatırımında kullanılırsa ki,ben 22 milyon avro vergi vermemek adına bu yolu tercih edeceklerini sanıyorum.Bu sefer 22 milyon avro vergi iadesi alınır ki bu da yaklaşık 167 milyon TL(hisse başı 3.2 TL) katma değer yaratır.Ayrıca yılsonu kalan yerin yeniden değerlendirilmesiyle(kalan yerin değeri yaklaşık 1 milyar 80 milyon ilavesiyle) 2020 yılı kar rakamının 1.740 milyar olabileceğini öngörüyorum.Bu da sırf Almanyadaki yerin hisse başına 33 TL yansıyacağını düşünebiliriz.Yurtiçi değeri de yaklaşık 8 TL olunca Defter değerinin 2021 de 40 TL olacağını düşünebiliriz.
3-Palanın bu tahtada pozisyon almaya g..ü yemez.patron hakim hisselerde değil pala kılıç,kalkan da alamaz.
Benim bu değerlendirme ve projeksiyonlarım elde ettiğim veriler ışığında, değişik simülasyonlar üzerinden yapılmıştır.Öngörülerim kesin olmamakla birlikte yatırım tavsiyesi içermez,sadece beni bağlar.
Rakamlar üzerinde tartışmaya açığım.
Bir güncelleme yapayım. Satış iştiraki oswe tarafımdan yapıldığı için muhtemelen 2. Çeyrek bilançoya yansımayacaktır. En iyi ihtimalle son çeyrekte oswe kar payı verirse srvgy’ya yansır. Diye düşünüyorum. Tabi bu tamamen benim düşüncem.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar burayı bi yeşillendirirse çok iyi olur.
Yer İmleri