ilk hedef 24 lira ! diye dusunuyorum
ilk hedef 24 lira ! diye dusunuyorum
😥😥☠☠😥😥Hisse senedinin borsadaki deðerinin düþük olduðunu patron da kabul etmiþ. Yükseltmek için de hiç uðraþmýyorlarmýþ....
Özet Bilgi
2019 Yýlý Olaðan Genel Kurul Tescili
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ?
Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ?
Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi
Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi
01.01.2019
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi
31.12.2019
Karar Tarihi
04.05.2020
Genel Kurul Tarihi
04.06.2020
Genel Kurul Saati
15:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih
03.06.2020
Ülke
Türkiye
Þehir
ÝSTANBUL
Ýlçe
BEÞÝKTAÞ
Adres
Sinpaþ Plaza Barbaros Bulvarý Yenidoðan Sk. No:36 Kat:-1 Konferans Salonu Darphane Beþiktaþ-Ýstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ, Toplantý Baþkanlýðý'nýn oluþturulmasý ve toplantý tutanaklarýnýn imzalanmasý için Toplantý Baþkanlýðý'na yetki verilmesi,
2 - 2019 yýlý Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve baðýmsýz denetim kuruluþu raporlarýnýn okunmasý ve müzakeresi
3 - 2019 yýlý finansal tablolarýnýn okunmasý, müzakeresi ve Genel Kurul'un onayýna sunulmasý
4 - Sermaye Piyasasý Kurulu'nun III-48.1 numaralý Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýklarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði'nin "Ekspertiz Deðerinin Kullanýlmasý" baþlýklý 37. maddesi uyarýnca Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
5 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2019 yýlý çalýþmalarýndan dolayý ayrý ayrý ibralarýnýn Genel Kurul'un onayýna sunulmasý,
6 - Yönetim Kurulu'nun temettü daðýtýmý ile ilgili önerisinin Genel Kurul'un onayýna sunulmasý,
7 - Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi, görev sürelerinin belirlenmesi ve ücretlerinin tespiti,
8 - 2019 yýlý içinde yapýlan baðýþlar hakkýnda Genel Kurul'a bilgi verilmesi ve 2020 yýlý baðýþlarý için üst sýnýr belirlenmesi,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerine þirket konusuna giren iþleri bizzat veya baþkalarý adýna yapmalarý ve bu tür isleri yapan þirketlerde ortak olabilmeleri ve diðer iþlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamýnda izin verilmesinin Genel Kurul'un onayýna sunulmasý,
10 - Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði ekinde yer alan Kurumsal Yönetim Ýlkeleri'nin 1.3.6. maddesi kapsamýna giren iþlemler hakkýnda Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
11 - Yönetim Kurulu tarafýndan bir yýl için önerilen baðýmsýz denetim þirketinin Genel Kurul'un onayýna sunulmasý,
12 - Dilek ve Öneriler
13 - Kapanýþ
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1
Bilgilendirme Dökümaný-2019.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümaný
EK: 2
Genel Kurul Davet-2019.pdf - Ýlan Metni
EK: 3
Genel Kurul Gündem-2019.pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
EK: 4
Ykk.pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý?
Evet
Genel Kurul Sonuçlarý
Servet Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý AÞ'nin 2019 yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsý 04 Haziran 2020 tarihinde, saat 15:00'da þirket merkezi olan Dikilitaþ Mah. Yenidoðan Sok. No:36 Beþiktaþ-Ýstanbul adresinde, Ýstanbul Valiliði Ticaret Ýl Müdürlüðü'nün 03.06.2020 tarih ve 90726394-431.03-E-00054698158 sayýlý yazýsýyla görevlendirilen Bakanlýk Temsilcisi Sn. Dilek Çam gözetiminde yapýlmýþtýr.
Toplantýya ait davet, kanun ve ana sözleþmede öngörüldüðü gibi gündemi de ihtiva edecek þekilde, 05.05.2020 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformunda ve ayrýca www.servetgyo.com.tr internet adresinde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 07.05.2020 Tarih ve 10073 sayýlý nüshasýnda, ilan edilerek toplantý gününün ve gündeminin bildirilmesi suretiyle kanuni süresi içinde yapýlmýþtýr.
Hazýr bulunanlar listesinin incelenmesinden, þirketin çýkarýlmýþ 52.000.000.-TL sermayesine tekabül eden her biri 1 TL nominal deðerinde 52.000.000 adet hisseden,5.123.575 adet hissenin asaleten, 37.801.259 adet hissenin vekaleten, olmak üzere toplam 42.924.834 TL'lik sermayenin temsil edildiði, böylece gerek kanun gerek esas sözleþmede öngörülen asgari toplantý nisabýnýn mevcut olduðu tespit edilmiþtir.
Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Sn. Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Üyelesi, Sn. Fatih Kývanç ile Baðýmsýz Denetçi Güreli Yeminli Mali üþavirlik ve Baðýmsýz Denetim Hizmetleri A.Þ. tarafýndan yetkilendirilen temsilcisi Sn. Semra Çaðlar' ýn toplantýda hazýr olduklarý tespit edilmiþtir.
Toplantý, hissedarlardan Sn. Avni Çelik' i temsilen toplantýya katýlan Þirket Genel Müdürü Sn. Mahmut Sefa Çelik tarafýndan açýlarak gündemin görüþülmesine geçilmiþtir.
1) Toplantý Baþkanlýðýna 25699470170. T.C. Kimlik Numaralý Sn. Murat Parmakçý' nýn, Oy Toplama Memurluðuna 24380042160 T.C. Kimlik Numaralý Sn. Fatih Doðan'ýn, Tutanak Yazmanlýðýna 56569018178 Numaralý Sn. Abdurrahman Ayaz'ýn seçilmesi ve Genel Kurul tutanaklarýnýn imzalanmasý için Toplantý Baþkanlýðýna yetki verilmesi, katýlanlarýn oy birliði ile kabul edildi.
Toplantý Baþkaný Sn. Murat Parmakçý, oy kullanma þekli hakkýnda açýklamada bulundu. Gerek kanun ve gerekse Þirket esas sözleþmesinde yer aldýðý üzere, elektronik oy sayýmý düzenlemeleri saklý kalmak kaydýyla, toplantý salonunda fiziki olarak katýlan sayýn pay sahiplerinin açýk ve el kaldýrma usulü ile oy kullanmalarýný, olumsuz oy kullanacak sayýn pay sahiplerinin ise olumsuz oyu sözlü olarak beyan etmesi gerektiðini belirtti.
Þirket' in Türk Ticaret Kanunu'nun 1527 inci maddesi gereðince, elektronik genel kurul hazýrlýklarýný yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirdiði tespit edilerek, Toplantý Baþkanlýðý tarafýndan, elektronik genel kurul sistemini kullanmak üzere Merkezi Kayýt Kuruluþu Elektronik Genel Kurul Sistemi Uzmanlýðý Sertifikasý bulunan Sn. Ahmet Coþkuner atandý. Toplantý fiziki ve elektronik ortamda ayný anda açýlarak gündemin diðer maddelerinin görüþülmesine geçildi.
2) 2019 yýlý Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun ve Baðýmsýz Denetim Raporunun okunmuþ sayýlmasý genel kurulun oyuna sunuldu, katýlanlarýn oybirliði ile kabul edildi.
3) 2019 yýlý Finansal Tablolarýnýn, okunmuþ sayýlmasý genel kurulun onayýna sunuldu, katýlanlarýn oybirliði ile kabul edildi. Okunmuþ sayýlan raporlar Genel Kurulun onayýna sunularak katýlanlarýn oy birliði ile kabul ve tasdik edildi.
4) Sermaye Piyasasý Kurulu'nun III-48.1 numaralý Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýklarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði'nin 37. maddesi kapsamýna giren bir iþlem olmadýðý Genel Kurulun bilgisine sunuldu.
5) Yönetim Kurulu Üyelerinin 2019 yýlý çalýþmalarýndan dolayý ibralarý ayrý ayrý oya sunuldu. Yönetim Kurulu Üyeleri, kendileri için yapýlan oylamada oy kullanmadý. Yapýlan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri katýlanlarýn oy birliði ile ayrý ayrý ibra edildiler.
6) Yönetim Kurulu'nun önerisi doðrultusunda, 2019 yýlý dönem karýnýn daðýtýlmayarak þirket bünyesinde býrakýlmasýna katýlanlarýn oy birliði ile karar verildi.
7) Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Seri: VI, No:11 sayýlý Tebliði'nin 18. Maddesi ve Þirket ana sözleþmesinin 14. Maddesine istinaden Hatboyu Sokak, Güleryüz Apt. No:46 Erenköy-Kadýköy-Ýstanbul adresinde ikamet eden, 14270422226 T.C. Kimlik numaralý Sn. Avni ÇELÝK, Hacý Hesna Hatun Mah. Ýmam Hüsnü Sokak No:51 D:2 Üsküdar-Ýstanbul adresinde ikamet eden 14249422974 T.C. Kimlik numaralý Sn. Ahmet ÇELÝK, Erenköy Mah. Ethem Efendi Cd. Fehmi Ekþioðlu Apt. No:90/20 34378 Kadýköy/Ýstanbul adresinde ikamet eden 35242942450 T.C. Kimlik numaralý Sn. Fatih KIVANÇ, Bentek Ýþ Merk. Kat:5 No:507 Mecidiyeköy-Ýstanbul adresinde ikamet eden 14269595214 T.C. Kimlik numaralý Sn. Mehmet Haluk ÖZTÜRK'ün 30.06.2021 tarihine kadar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmeleri, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Seri:IV, No:56 sayýlý Tebliði'nin 4.3. maddesi çerçevesinde, Merkez Mahallesi Erenler Caddesi Armoni Sitesi D Blok No:14A Ýç Kapý No:31 Çekmeköy/Ýstanbul adresinde ikamet eden 39118075082 T.C. Kimlik numaralý Sn. Levent YILDIRIM ve Altunizade Mahallesi, Erzurum Sitesi, Aziziye Sokak, No:6/7, Üsküdar-ÝSTANBUL adresinde ikamet eden 19864747860 T.C. Kimlik numaralý Sn. Lütfi AKCA'nýn 30.06.2021 tarihine kadar Baðýmsýz Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmeleri ve Yönetim Kurulu Baþkanýnýn ücretinin 2019 yýlýnda olduðu gibi aylýk net 7.000 TL, Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretinin aylýk net 3.500 TL olarak devamý, katýlanlarýn oy birliði ile kabul edildi.
8) 2019 yýlýnda yapýlan baðýþ ve yardýmlar hakkýnda Genel Kurul'a bilgi verildi. 2020 yýlý baðýþ ve yardýmlarý için üst sýnýrýn, Þirketin 31.12.2019 tarihli konsolide mali tablolarýnda yer alan aktif toplamýnýn %1'i olarak belirlenmesi, katýlanlarýn oy birliði ile kabul edildi.
9) Yönetim Kurulu üyelerine þirket konusuna giren iþleri bizzat veya baþkalarý adýna yapmalarý ve bu tür iþleri yapan þirketlerde ortak olabilmeleri ve diðer iþlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamýnda izin verilmesine katýlanlarýn oy birliði ile karar verildi.
10) Sermaye Piyasasý Kurulu' nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði ekinde yer alan Kurumsal Yönetim Ýlkeleri' nin 1.3.6. maddesi kapsamýna giren iþlemler hakkýnda Genel Kurul'a ayrýntýlý bilgi verildi.
11) Yönetim Kurulunun, þirketin finansal tablolarýnýn 30 Haziran 2020 itibarý ile baðýmsýz sýnýrlý denetimi ve 31 Aralýk 2020 itibari ile tam baðýmsýz denetiminin "Güreli Yeminli Mali Müþavirlik ve Baðýmsýz Denetim Hizmetleri A.Þ' ne yaptýrýlmasýna dair teklifi Genel Kurul'un onayýna sunuldu ve yapýlan oylama sonucu katýlanlarýn oy çokluðu ile kabul edildi.
12) Dilek ve Öneriler baþlýklý gündem maddesinde Hissedarlardan Alper Ergunol söz alarak, Almanyada yerleþik Oswe nin satýþtan sonra kalan gayrimenkulünün nasýl deðerlendirileceðini sordu. Bununla ilgili ne zaman nasýl bir açýklama yapýlacaðýný sordu.
Þirket Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik Oswe' nin kuruluþundan bugüne kadar geçen süreç hakkýnda kýsaca bilgi verdi. Satýþla ilgili ilk temasýn üzerinden 3 yýl geçtiðini belirtti. Satýþ þartlarýndan kýsaca bahsetti. Satýþa dair ilk takstin Oswe' nin noterdeki emanet hesabýna 02 haziranda yapýldýðýný belirtti. Ýkinci ödemenin 2021 yýlýnýn Ocak ayýnda yapýlacaðýný söyledi. Almanya ve Türkiyedeki mülklerde yapýlan kiralamalarýnýn beklenen seviyelerden daha iyi gerçekleþtiðini belirtti. Ýþ Modern Ambarlý yer teslimlerinin 2020 3. Çeyreði itibari ile baþlanacaðýný bu vesile ile yýllýk gelirlerin bu yýl artacaðýný belirtti. Almanyadaki nakitin bir kýsmý ile orada kullanýlmýþ olan kredilerin kýsmen kapatýlacaðýný, kalan tutar ile kýsmen Almanya kýsmen Türkiyede yatýrým yapýlabileceðini, ancak henüz tutarýn tahsil edilmediði için kesin bir þey söylemenin doðru olmadýðýný belirtti.
Ýsmail Hakký Karaca söz alarak hissedarlarýn nakit olarak henü bir þey elde edemediðini belirterek, hisse deðerinin çok düþük olduðunu söyledi. Þirketin bu satýþla ilgili kar daðýtýmý yapmasýný istediðini belirtti.
Y. Kurulu Baþkan vekili ve Pay sahibi Ahmet Çelik söz alarak, hisse deðerinin borsada düþük olduðu doðrudur, bu þirketin ana ortaklarýnýn hisse alýmý satýmý yapmadýðýný, bu fiyatý belirleyenlerin hisse alýmý satýmý yapan ortaklar olduðunu belirtti. Yönetim olarak þirketimizi daha çok büyütmek ve daha fazla kar ettirmekten baþka amaçlarýnýn olmadýðý belirtti. Kar daðýtýmý kararý için karýn gerçekleþeceði dönemin beklenmesi gerektiði bilgisini Genel Kurula verdi.
Gündemde görüþülecek baþka bir konu kalmadýðýndan toplantýya oybirliði ile son verildi.
Ýþbu Genel Kurul Toplantý Tutanaðý toplantý mahallinde, tarafýmýzdan tanzim ve imza edildi.
Toplantý Baþkaný
Murat Parmakçý
Oy Toplama Memuru
Tutanak Yazmaný
Fatih Doðan
Abdurrahman Ayaz
Bakanlýk Temsilcisi
Dilek Çam
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým
Görüþüldü
Genel Kurul Kararlarý Tescili
Genel Kurul Kararlarý Tescil Edildi mi?
Evet
Tescil Tarihi
24.06.2020
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1
Tutanak.pdf - Tutanak
EK: 2
Hazirun.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
EK: 3
Bakanlýk Komiser Atama Yazýsý.pdf - Diðer Genel Kurul Sonuç Dokümaný
Ek Açýklamalar
Þirketimizin 2019 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnda alýnan kararlar, Ýstanbul Ticaret Odasý tarafýndan 24.06.2020 tarihinde tescil edilmiþtir.
Saygýlarýmýzla...
Yukarýdaki açýklamalarýmýzýn, Sermaye Piyasasý Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliðinde yer alan esaslara uygun olduðunu, bu konuda/konularda tarafýmýza ulaþan bilgileri tam olarak yansýttýðýný, bilgilerin defter, kayýt ve belgelerimize uygun olduðunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doðru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalarý gösterdiðimizi ve yapýlan bu açýklamalardan sorumlu olduðumuzu beyan ederiz.
![]()
yeter artýk, açýklayacaksanýz açýklayýn þu hikayenin akýbetini. Temmuz sonu geldi. Borsa aldý baþýný gitti. Hala 20 TL psikolojik deðerine deðdirmemek için binbir takla atýyorsunuz o çocuklarý.....
güzel kapadý aferin
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Burasý doðunun batýsý, batýnýn doðusudur.
sabretmeyen kiþiler için söylüyorum.bunda sinirleriniz saðlam deðilse gemiyi terkedin.yoksa para için sinir hastasý olmama þansýnýz yok
Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ)'a göre iþ bitmiþ..
Empfehlenswerter Beitrag von FAZ.NET:
https://www.faz.net/-gzj-a1da9?GEPC=s13
Linkteki yazýnýn çevirisi;
Frankfurt þehri, hala büyüme yolunda olan veri merkezi operatörleri endüstrisini "kümelemek" istiyor. Bu arada, bu sektörden þirketler gerçekleri yaratmaya devam ediyor. Interxion, Frankfurt'taki Hanauer Landstrasse'deki veri merkezi kampüsünün satýn alýndýðýný duyurdu. Burada Hollanda þirketinin borsaya kote olan ve Digital Realty grubuna ait olan Alman genel merkezi var. 43.000 metrekarelik alanda dokuz veri merkezi de bulunuyor. Diðer þeylerin yaný sýra, dünyanýn en büyük Ýnternet düðümü operatörü De-Cix'in yüksek performanslý bilgisayarlarýný barýndýrýyorlar.
Kampüsün yüzde 40'ý þu anda 21 müþteriye kiralanýyor ve ortalama kira süresi yaklaþýk dört yýldýr. Interxion, "Kira sözleþmelerinin süresi dolduktan sonra, site muhtemelen ek veri merkezi kapasiteleri oluþturmak için Interxion tarafýndan geliþtirilecektir." Batýda bir kilometre uzaklýktaki þirket daha da büyük bir alanda baþka bir proje planlýyor.
Mahallede Interxion'dan bu tip baþka özellikler var. Þirket þu anda rapor ettiði gibi Ana'daki 15 veri merkezinin hepsine sahiptir. Rakipleri gibi, genellikle kesintisiz bir güç kaynaðý ve binalarýn soðutulmasýný saðlar. Bu gereklidir, çünkü bilgisayarlar çok fazla ýsý yayar. Bu nedenle veri merkezlerine göz kýrpmasý olan büyük buzdolaplarý da denir. Elektrik ihtiyaçlarýnýz muazzam. Böyle bir mülk genellikle küçük bir kasaba kadar elektrik çeker. Araç üreticisi yerine veri merkezi? Hanax Landstrasse'deki Interxion'dan gelen veri merkezlerinin yoðunlaþmasý, þirketi, Rödelheim'deki E-Shelter ve þehirdeki çeþitli lokasyonlara sahip olan ve tüm olasý ekonomik sektörlerden müþterilerin yüksek performanslý bilgisayarlarý için ana alan saðlayýcýlarý olan ana cadde üzerinde bulunan rakibi Equinix ile birlikte yapýyor. Endüstrinin söylediði gibi buna telekomünikasyon ve internet þirketlerinin yaný sýra perakendeciler, sigortacýlar, bankalar, sanayi þirketleri, oyun saðlayýcýlarý ve giderek orta ölçekli þirketler de dahildir. Equinix ayrýca Frankfurt'ta yeni bir alan ilan etti.
Sýnýrda yapýlan bir araþtýrmaya göre, Frankfurt yýllar önce Almanya'daki büyük veri merkezlerinin dörtte birine ev sahipliði yapýyordu, ancak þimdi büyümeye daha fazla verilmelidir. Örneðin, Kleyerstrasse'deki Telehouse, ortak yerleþim alanlarý olarak adlandýrýlan ek alanlar yarattý. Sossenheim bölgesindeki ticari bir bölgede, Frankfurt'taki en genç veri merkezi konumu son yýllarda ortaya çýktý. En son spekülasyonlar, hala araç üreticisi Günter & Co. tarafýndan iþgal edilen Rödelheim'deki Eschborner Landstrasse'deki sitenin bir veri merkezi operatörüne gitmesi muhtemeldir. E-Shelter kampüsü yakýndadýr.
Yukarýdaki çeviri otomatik çeviri sihirbazýnda Almancadan Türkçe'ye çevrilmiþitr. Çeviride anlam hatalarý olabilir. Dikkatinize
Yer Ýmleri