38.90 alýþ gönderdim.38.50 gelmiþ
Tek fiyat ilginç
Neyse kaldý 14 gün
38.90 alýþ gönderdim.38.50 gelmiþ
Tek fiyat ilginç
Neyse kaldý 14 gün
Merhaba; tek fiyet toplama sonucunda oluþacak fiyattan satýþ yapabilmek için limitli/piyasa/piyasadan limitli hangi fiyat tipini seçmek gerekiyor.
TEK FÝYAT ÝÞLEM YÖNTEMÝ ÝÞLEYÝÞ ESASLARI
Tek fiyat yöntemi, belirli bir zaman dilimi boyunca emirlerin eþleþtirme yapýlmaksýzýn
Sisteme kabul edilip, bu süre sonunda en yüksek miktarda iþlemin gerçekleþmesini saðlayan
fiyat seviyesinin hesaplandýðý, tüm iþlemlerin bu fiyat seviyesinden gerçekleþtiði iþlem
yöntemidir.
Tek fiyat yönteminde alým satým emirlerinin Sisteme giriþi, eþleþtirilmesi ile emir ve iþlem
bilgilerinin gösterilmesine iliþkin uygulama aþaðýdaki esaslar çerçevesinde yürütülür:
a) Alým satým emirleri belirlenmiþ kurallar çerçevesinde Sisteme iletilir.
b) Emir giriþlerinde, miktar veya tutar olarak Yönetim Kurulunca getirilen azami sýnýrlara
uyulur.
c) Emir toplama süresi boyunca, iþlem gerçekleþmez.
ç) Emir toplama süresi boyunca, Sisteme iletilen emirlerin iptal edilmesi ve deðiþtirilmesi
mümkündür.
d) Emir toplama sona erdikten sonra en çok iþlem miktarýnýn gerçekleþmesini saðlayan tek
fiyat belirlenir ve ilan edilir. Ýlgili emir toplama süresine tekabül eden tüm iþlemler, bu
fiyat üzerinden öncelik kurallarýna göre gerçekleþtirilir.
Açýlýþ fiyatýnýn +%10 üzerinde alým emri verirseniz, yada -%10 altýnsa satým verirseniz, emir toplama sonrasý belirlenen fiyattan satým yapmýþ olursunuz. BUrada limit fiyatlý emir olarak iletilmesi gerektiðini çýkarýyorum ayný zamanda. Ben bunu anlýyorum ama hiç tek fiyatta alým satým yapmadým. Yapanlar teyit ederse iyi olur.
Sn JUMALUS ve HEG teþekkür ederim.
Bugün toplam 10 k iþlem olmuþ
Herkes beklemede ne güzel
Düþüþden de etkilenmiyor bu sayede
Ýyi ki tek fiyata girmiþ
Yer Ýmleri