%130 bedelsiz de geldi ...
%130 bedelsiz de geldi ...
Degerlemelere baktým biraz ucundan sanýrým %100 artýþ var.
Ama kesin olarak demeyelim tam inceleme vaktim olmadý.
Almanya ve beþiktaþ hariç.
Düzeltme : 500milyon kur zararýný Kzbgy yaptýðýmýz satýþ noturler nerdeyse..
Geriye tahminimce ha 1.3 milyar TL kar ya da Almanya degerlemesini yansýtýrsa 1.8 milyar TL kar kalýr..
MI MAX 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Süpriz bir geliþme yok zaten beklenti bedelsiz yönündeydi
Az olsada derinlik açýsýnda olumlu.
Birazda fiyatlanýrsa alan olacaðý gibi satanda olacak.
Aman dikkat edin uçacak kacacak diyen basiretsiz ve bilinçsiz insanlara.
500 lira rakam verenler bir süre sonra ortadan kayb olacakt8r.
Mesele kaç para olmasý degil,
Mesele; Enflasyona raðmen altýný dövizi bozdurup hissede kalýcý olanlarýn ezdirilmemesi.
Tekniðe fazla güvenmem ama servet gyo'nun temeline hep güvendim ve bazen bizi cok üzmüþsede neticede iyi olmuþtur.
Bundan sonra nemi olur sorusuna;
Kýsmen baský olsada o can alýcý baskýlar olmayacak diye düþünüyorum.
Benim hesabýma göre defterimiz 56 lira oswedeki deðerlenme yapýlan satýþtan hesaplanýrsa 69 ve 71 arasý olacaktýr.
Tabiki net olarak bilançoda belli olacak.
Defteri 70 civarý olan servet gibi bir hisseyi artýk 100 liranýn altýna salmasý mantýklý bir tutum deðildir.
Bu hazineyi kefþ eden cýkmamak üzere dalacaktýr sanýrým tahtacý kardesler bunun farkýnda.
Yazdýklarým kendi bilgim ve öngürümdür yanlýþ veya eksik olabilir.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi içermez..
Bölünmeden evvel 100tl yi kastetmis..
Hocam elimizdeki iyi þeyleri yazayým:
-Son degerlemeyle birlikte 1.3 milyar TL deger artisi oldu Almanya hariç onu da eklersem 1.8 milyar TL olur.
-Ozsermayemiz Almanya hariç 3milyar TL'ye çýkýyor o da 60 TL defter deðeri demek. Almanya'yi eklersem 70tl olur.
-son çeyrek zarar yazma olasýlýðýmiz ortadan kalktý deðer artýþýyla beraber 1 milyar TL nin üzerinde kar yazmamýz gerekir(bilanço oyunu olmazsa)
-%130 bedelsizimiz geldi..
Þunu da belirtmekte yarar var:
Eðer Almanya'yi daki arsanýn deðeri sadece 90 milyon Euro gözüküyor fakat biz biliyoruz ki orasýnin deðeri en az 300milyon Euro.
Yani orasý 350 milyon euorodan satýlýrsa
350x15.5(Euro kuru)x0.74(sahiplik oranýmiz)=4 milyar TL eder.
Þimdi 1 milyar TL gözükecek bilançoda.
Yani satýlýrsa 3 milyar TL kar ederiz(nerdeyse sene sonu gelecek Ozsermayemiz kadar bir satýþ ihtimali, geçen yýl gelen karimizin 3 katý kadar)
Son olarak; Alim satým kararýnýza kendiniz karar verin, burda ihtimalleri konuþuyoruz..
Kimimiz erken dökülür kimimiz senelerce bekler vss hissenin nereye ne zaman gideceðini bilmek zor.
Kendimden örnek vereyim ilk satýþ sonrasý son hisselerimi ben 85de satmýstim.
Ben satarken birileri iþtahla almýþ ve hisse 140a kadar gitmiþti.
MI MAX 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : HEG; 15-01-2022 saat: 18:44.
Degerlemeler çok iyi, bedelsiz var ama ortalýk çok sessiz niye çünkü küçük yatýrýmcý kalmamýþ olanlarda bilinçli üç beþ kiþi ...
Yer Ýmleri