Aslýnda mesele kýrýp kýrmamak deðil..
Ýstiyorlar ki, uyduruk içi boþ þirketlerde millet parasýný harvurup harman savursun..
Ýstiyorlar ki, þirketlerin borcunu bedelli yükünü bu millet taþýsýn..
Ýstiyorlar ki, millet kapanan tahtalarda iþlem yapsin. Paralari SÝFÝRLANSÝN..
Ýstiyorlar ki, mahalle bakkalý kadar kar etmis 300 F/K dan fiyatlanan þirketlere millet ortak olsun...
Ben piyasa degeri/defter deðerine inanmam..
Açýk söylüyorum Ýnanmam.
Ona inansam ozsermayesi 8 milyar TL olan piyasa deðeri 3.5 milyar TL olan amaaaaaaa 444 milyon zarar etmiþ TRGYO alýrdým.. bu ne ucuzmuþ yaa derdim..
Sene sonu kar 1 milyar TL gelse TRGYO gibi 7 F/K dan deðil sadece 4 F/K dan fiyatlansak yeterli olur.. (4 milyar/50milyon)
Arsanýn kalan yarýsý satilinca 1-1.5 milyar daha para girse o zaman gene 4F/K dan fiyatlansak ;)
Ýstiyorlar ki, Hayal dahi kurmayalim, onlarýn doðrularýný kabul edelim.. ;))
ben Servete olan yatýrýmými unuttum,
günün birinde hisseyi satsam da yükümü azaltsam da Asla ortaklýðýndan ayrýldýðým þirkete B.K atmam. çünkü orda ekmek yemiþimdir..
sürecin sonunda hep beraber göreceðiz Ýnþallah..
Servet Sabýr Ýster..
Hayýrlý hafta sonlarý..
Ekle ekle
Filmin sonunu bekle
Arada bir tekle
Çay iç taze kekle..
Þairmiyim ben ne.
sene sonu kar rakamý 90 milyon avro karþýlýðý olarak(Avro yaklaþýk 11 hesabýyla) yaklaþýk 1 milyar kar gelecek ammaaaaaa...
kalan yerin de yeniden deðerlenmesi de bu kar rakamýna eklenme zorunluluðu var.(yasal olarak)
o nedenle 2020 yýllýk kar rakamý yaklaþýk 2 milyar TL çýkacaktýr.
Bu durumda F/K= 1 olacaktýr.(Fiyat burada kalýrsa tabi)
Çok cazip bir fk oraný olarak görülebilir ama bu kar rakamlarý önümüzdeki yýl neredeyse 30 milyon liraya ineceðinden;bu durumda FK=66 olacak ve yüksek gözükecektir.Ama kalan yer de satýlýrsa kasada yaklaþýk 200 milyon avro olacak.Bu da defter deðerinin yurtiçi deðerlerle 50 TL olacaðý aþýkardýr.Eee býrakýn da defter deðerinin 2 katý yani 100 lirayý görsün.biz çoðu þirketler gibi fk nýn 50-60 hatta 500 katýný görsün demiyoruz.
Kar rakamý öyle bir yerde gelecekki o düþük
F/K seni 2 sene idare edecek..
Þimdi F/K hesabýnda hesaplanan kar dediðimiz olay 4 ceyreklik dir.
(Bilmeyenler vardir diye yazým dedim)
Örnek..
2020/12 kar 1-1.5 milyar gelse
2021/3 normal
2021/6 normal
2021/9 normal karlar gelse bile düþük F/K ile devam edersin.
2021/12 ye kadar da arsanýn kalan yerini
Net 200 milyon Euroya satarsýn ordan gelen karda seni 4 çeyrek daha idare eder..
(Belki gelen 1 milyarla hemen arsa alacak onlarý degerleyecek onu hesap bile etmedim
Belki çok cazip birþeye ortak olacak?)
2022 sonuna doðru da gelen paralarla arsa AVM artýk neyse vss alýr onlarý degerlersin. Böylece þirket kýymetli bir döngüye girer)..
Ýnsanlar Butik bir hisse olan Servet Gyonin girecegi kýymetli döngüye karþý mesafeli...
Varsýn mesafeli olsunlar..
Varsýn onlar Ekgyo TRGYO gibi degerlesinler ;))
Bu arada Ekgyo F/Ksi 5.86 ;)
1 deðil 10 deðil 100 degil.. 444 milyon zarar aciklayan TRGYO F/K 7lerde..
Serveti 2 milyar TL kara gore F/Kyi 4 den degerlesek yeter.. ;)
Hesap kitap yapalým tabi. Ama bazen basit bakmak gerekir diye düþünüyorum. Kasa para dolu, sýfýr borcu olan bir þirket olacak ortada. Þirket diyor ki elimde para kadar(özsermaye) hangi oranda verirsen ayný oranla ortak ol bana. (PD/DD= 1)
Hangi arkadaþýnýz elinde 1milyon varken sende 1000lira ver 1/1000 ortak ol der ki. O iþ yapacak. o uðraþacak. Ama sen para kazanacaksýn. Bu fiyat benim için o fiyat. Altýna düþerse de daha iyi. 2 mýsra da benden
UV de her þirket deðerini bulur.
Ýhtiyacýmýz olmayan para ile yatýrým yapýnca içiniz rahat olur
Yer Ýmleri