Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, gündeme dair açýklamalarda bulundu.
Soylu, Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu tarafýndan verilen talimatla Yenikapý’da sergilenen araçlarla ilgili olarak “Belediye iþi þov iþi deðildir. Bu söylenir ve araþtýrýlýr. Eðer böyle bir fazlalýk, israf söz konusuysa bu ilgili bakanlýða söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararý olabilecek þekilde sergilenmektedir” dedi. Soylu þöyle devam etti:
‘Yani hizmetten çekilmiþlerdir. Eðer bunlar hizmete gerekli deðillerse yapman gereken bir eksiltme ortaya koymaktýr. Kamu zararýna bir þey yapýyorsa, bu da bizim sorumluluðumuzdur, onu da inceleriz’ dedi.
‘TARÝHÝ BUNLARI KAYDEDECEKTÝR’
Soylu, ‘Baþka meselelerde Türkiye'yi ayaða kaldýran, bizi insan dýþýlýkla suçlayan en ufak bir meselede elindeki bütün kirli tozlarý üzerimize atanlarýn bu konudaki duyarsýzlýklarýna sormak lazým. Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleþtiriliyor. Bu mücadeleyi bertaraf etmek için kollarýný sývamýþ olanlarý tarihe havale ediyorum. Bunda öðretim üyeleri, akademisyenleri, basýn-yayýn organlarýnda bu iþe duyarsýzlýk gösterenler var. Biz hepimiz öleceðiz, tarih bunlarý kaydedecektir. Bu memleket kýymetli memlekettir. Onun için ben sadece bu insanlara üzülerek bakýyorum’ diye konuþtu
‘PAZAR SABAHI AÇIKLAYACAÐIM’
Soylu, bir gazeteci tarafýndan yöneltilen
“Ýmamoðlu baþka iþlerle uðraþýrsa pejmürde ederiz dediniz. Ýstanbul’a kayyum mu atanacak?” sorusuna ise “Onu pazar sabahý açýklayacaðým” yanýtýný verdi.
Yer Ýmleri