ABD veya Rusya fark yok.
Kendi ayaðýmýzýn üstünde duracaðýz.
Yoksa sonumuz kötü.
ABD veya Rusya fark yok.
Kendi ayaðýmýzýn üstünde duracaðýz.
Yoksa sonumuz kötü.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Dünya "altta kalanýn caný çýksýn" dünyasý.
Her zaman böyle olmuþ.
"Et yiyenler ot yiyenleri yener" sözü eskilerin tesbiti.
Yörük, manava göre daha fazla ve techizatý yeterli asker çýkarabilir demektir acýklamasý.
Teknolojini geliþtirmen önemli.
Eskilerden bir söz: Hazýr ol cenge, ister isen sulh u salah....
Tavuktan pist, Rus'tan dost olmaz.
Bizi her an arkadan vuracak gibi hazýrlýklý olmalý Idlib'deki askerimiz.
Suriye ordusunun tamamen tahrip edilmesi turkiyenin istediði bir þey deðil. Diye düþünmekteyim.
Ancak orada iktidar olan BAAS son gücünü kullanmadan havlu atar mý?
Hür bir anayasa ile hür bir seçim sonrasýnda iktidarý kaybettiklerinde hesabýný veremeyecekleri pek çok iþleri var.
Ombusman otekoyde narsist ihtiyar için yazmýþ.
Ben takip sirasinda birþeylerimi kacirdim?
Bilen birisi yazarsa sevinirim.
Þimdi bu topikde kuzu uzun zaman þortda kaldý ve sanýrým kallavi bir zararla kolu kesip attý ve kurtuldu.
Akabinde piyasa yani viop bir mikdar daha gitti tepe rakam 152000 ni gördü ve buradan piyasa döndü.
Kuzunun bu dönemden sonra tekrar sort actýgýný okumadým.
Zaten piyasada kolu kestikden sonra epeyce bir süre yazmadý.piyasa döndükden epeyce bir süre sonra ise subat sonu 110 bin endekse düþecek yazýsiný okudum.ama yine tekrar sort olduguna dair hicbir yazisini görmedim okumadým.
Þimdi sayýn kuzu tirlarý yükünü boþalttim dedi.
Harika bir öngörü.tam isabet.
Fakat kademeli poza giren sayýn kuzunun poza giriþleri nerede.?
Bilen yazarsa sevinirim....
..
Topigi biray öncesine dönerek tekrar okudum.
Þort pozisyona girdiðine dair tek satýr yazý yok.
Buna dair ilk ilk belirti subat sonu kapanýþi 110 bin endeks yazýsý.
Onuda bu ayýn ortalarinda yazmýþ sayýn kuzu.
Ombusman kardeþ, bilmez misin ki o kýrklardandýr. Uçarken poz almýþtýr.
Aldýðý pozu müritleri ruyalarýnda görür ve hepsi "ey vallaaah.." der ve uygularlar (bitmez tukenmez paralarýyla, aslýyok yaylasýndaki bin koyunu satýp elde ettikleri)
Beaaaa....!
2020 borsada kazanç yýlý olarak görülüyordu, ama artýk deðil... Hisselerin 10 gün önceki fiyatlarýna gelmesi aylar alýr. Yani bir ralli artýk hayal. Yükseliþ ve düþüþlerden yararlanýp alým satým yapmaktan baþka çare yok.
2-3 hafta sonra havalarýn ýsýnmasýyla Corona olayý gündemden çýkmaya baþlar. (Ýnþallah) En azýndan global piyasalar düzelir. Ekonomi normalleþmeye baþlar.
Ama bu Suriye olayý hiç kolay bir þey deðil. Empati yapacak olursak, Esad ülkenin büyük çoðunluðunda kontrolü saðladý. Muhalifler ve aþýrýlar Ýdlip'te. Onlar oradayken huzurlu bir þekilde olabilir mi? Ayrýca, bizim oluþturduðumuz güvenli bölge de var. Orayý da o þekilde býrakmak istemeyecek, çünkü orada da muhalifler var. Siyasi çözüm de zor görünüyor. Zira Esad elde ettiði baþarýlardan sonra masaya oturmaz. Ancak ve ancak dayatma ile "oturtulabilir", ama Rusya bu giriþimleri engeller. Umalým ki yanýlalým ve siyasi bir çözümde uzlaþýlsýn.
Ýnþallah olmaz ama þayet sonbaharda Corona olayý yeniden ortaya çýkarsa, bu sefer önümüzde uzun bir kýþ var. Bu kez yayýlma daha çok olur. Burada yaz olacak, ama güney yarýmküre kýþ mevsimine girerken orada yayýlma olursa, kuzey yarýmküre kýþa girerken buraya da tekrar sýçrama ihtimali olabilir. Yani þu anda virüsün güney yarýmkürede yayýlmadan kontrol altýna alýnmasý ve yok olmasý önemli. Þayet bu yapýlýrsa, geçmiþteki salgýnlar gibi, yok olur gider. Ta ki yeni bir tür salgýna kadar...
Yazýnýza teþekkürler sn Amateur.
Ufuk açýcý.
Nazi Almanyasý nasýl son anýna kadar savaþtýysa
Suriye Baasçýlarý da savaþýr diye zannediyorum.
Hesabýný veremeyecekleri kadar çok cürüm iþlediler çünkü.
Yer Ýmleri