galip tüm hisselerini satmýþ galiba takasta görünmüyor.
galip tüm hisselerini satmýþ galiba takasta görünmüyor.
Belki galip 0,50 aldýðý mallarý 0,66 devir ediyor olabilir mi?
ABD TÜRKÝYE GÜNCEL DURUMU VE BORSA DÜÞMESÝ GAYET NORMAL, BÝZÝM BÝLMEDÝÐÝMÝZ NELER OLUYOR NELER...... YTD.
1. Reza Zarrab 248 isim verdi. Ýçlerinde bakanlar ve iþ adamlarýda var. Emine ve Bilal Erdoðan'a yaptýðý baðýþlarýda anlatmýþ. ABD'ye 17 aralýk tanelerini avukatlarý verdi. ABD'ye gitmeseydi Ýran tarafýndan öldürülecekti! Anlaþmalý gitti.
2. Reza Zarrab "Ambargoyu 2005 yýlýnda delmeye baþladýk, 2010 yýlýnda Rusya'da bavullarla adamlarým para yakalattý, Ýran doðalgazý için ödenen parayý aklama ekibinydim. Türkiye'de Ýran petrolünü aklayan bir ekip var" dedi.
3. Reza Zarrab: Rusya gümrük servisi yakalanan ekibimi ve paralarý Türkiye'ye bildirdi. Bunun üzerine mali polis ve MASAK soruþturma baþlattý. Polis takibini öðrenemedim ama MASAK raporundan haberim oldu
4. Reza Zarrab: Ýrandan alýnan doðalgaz parasýný ambargo gereði Türkiye irana nakit vermeyecek. Türkiye'de bir bankaya yatýracaktý. Türkiye yaptýðý ihracatýn parasýný burdan kesecekti. Halkbank belirlenen ilk bankaydý.
5. Reza Zarrab: Sonra Aktifbank ile çalýþmaya baþladýk. Bizim sistemi ve Aktifbank'ý ABD tespit etti. Panikleyince AB bakaný E.BAÐIÞ ile görüþerek devreye girmesini talep ettim. Ofisine gidiþ nedenim Aktifbank olayýný çözmesi içindir.
6. Reza Zarrab: Tapelere yansýyan konuþma bana aittir. Elemanýma 500 bin dolar hazýrlattým. Ortaköy AB ofisinde kendisiyle görüþtüm. Konuyu çözeceðini söyledi
7. Reza Zarrab: Türkiye'de toplam 5 banka ile yoðun çalýþtýk.
- Halkbank
- Aktifbank
- Garanti
- Kuveyt Türk
- DenizBank
Naylon þirketler ve naylon fatura ile ihracat yapmýþ gibi gösterdik. Paralar valizlerle nakit olarak irana sokuldu.
8. Reza Zarrab: Seçim öncesi "Beyefendi" 4 milyar dolarlýk ihracat talimatý verdi. Bizde altýn iþine o dönem aðýrlýk verdik. Tapelere yansýyan olay ve havalimanýndaki uçak sorununu "Zafer abi" çözdü!
9. Reza Zarrab: Ben oranýn doðalgaz paralarýný aklamakla görevliydim petrolle ilgili kýsýmla ilgili bildiklerimi anlatmak istiyorum. Ambargo nedeniyle satýlamayan petrol için ayný formül devreye sokuldu. Petrol iþine Seyad Ali Ekber Mir Vekili bakýyordu.
9. Reza Zarrab: Ben oranýn doðalgaz paralarýný aklamakla görevliydim petrolle ilgili kýsýmla ilgili bildiklerimi anlatmak istiyorum. Ambargo nedeniyle satýlamayan petrol için ayný formül devreye sokuldu. Petrol iþine Seyad Ali Ekber Mir Vekili bakýyordu.
11. Reza Zarrab: Petrol ambargosunu delen Mir Vekili Hakan Fidanýn dostudur. Dolmabahçede fidan aracýlýðý ile Beyefendi ile görüþtüðünü biliyorum.
Aktifbank deþifre olunca araya "Beyefendi" girdi.
12. Reza Zarrab: Ýran petrolü H.Selcuk Þanlý'nýn umman'da kurduðu þirketlere ait tankerlere umman denizinde konuyor. Dünyaya "umman petrolü" diye satýlýyordu. 2 milyon ton petrol 500 milyon dolara satýlýyordu.
13. Reza Zarrab: Mir Vekili bana 100 milyon ton varil petrolü 500 milyar dolara sattýðýný söyledi. Ne kadarý Türkiye'ye verildi net bilemiyorum ama yunanistan'a 7 milyar dolarlýk sattýðýný ve parayý ordan çýkaracak banka bulamadýðýný bana demiþti.
14. Reza Zarrab: Türkiye'de petrol için Halkbank kullanýldý ama bizim doðalgaz için olan hesapla onlarýn petrol hesabý ayrýydý. Ýranýn günlük petrol üretimi 3.5 milyon ton varildir. Türkiye'de ki alýcý firmalarý bilmiyorum.
—
ÖNEMLÝ BÝLGÝ - SON DAKÝKA ABD’nin kestiði para cezalarý
ABD Hazine Bakanlýðý, 2012-2016 arasýnda Ýran ve Küba’ya uyguladýðý ambargolarý deldiðini tespit ettiði bankalara ceza yaðdýrmýþtý. Ýþte o liste:
1- ABD’nin Ýran ve Küba gibi ülkelere uyguladýðý yaptýrýmlarý 2015’in mayýs ayýnda ihlal ettiði tespit edilen Fransýz BNP Paribas’ya 9 milyar dolarlýk rekor ceza verildi.
2- Hollandalý ING, 2012 yýlýnýn haziran ayýnda 619 milyon dolar para cezasýný ödemeyi kabul etti.
3- Alman Commerzbank, 2015’in mart ayýnda ABD’nin Ýran ambargosunu deldiðini kabul ederek 1.45 milyar dolar cezayý ödemek üzere ABD’li yetkililerle anlaþtý.
4- Manhattan Bölge Savcýlýðý, Ýran Ambargosunu ihlali gerekçesiyle Fransýz Credit Agricote ve Societe Generali Bankalarýna 2.7 milyar dolar ceza verdi. Görüþmeler devam ediyor.
••••••
1979 sayýlý BMGK kararýný ihlal eden ve Ýran ambargosunu delen Türk bankalarýna, ABD Hazine Bakanlýðý tarafýndan en az 24 milyar dolar ceza yazýlacaðý iddia ediliyor. ABD’deki kaynaklarým, Halk Bankasý’nýn 10 milyar dolarlýk rekor bir ceza alacaðýný belirtti. Böyle bir cezanýn gelmesi, Türk Bankacýlýk sektörünün çökmesine neden olur.
ABD Hazine Bakanlýðý müfettiþleri tarafýndan hazýrlanan rapor, dün New York Güney Bölgesi Baþsavcýlýðýna teslim edildiði öðrenildi.
Aranýzda mutlaka bu borsa iþinden çok iyi anlayan ve kazananlar vardýr muhtemelen. 1 sene beklediðim kaðýtlar da oldu ama bir türlü kazanamadým. Az birþey kazandýysak ya paton satýþý geldi, ya tahtaya birisi girdi karýþtýrdý ortalýðý, 3-4 kere patron satýþýna yakalandým....filan derken zarar üstüne zarar... Dur þu zararý çýkarayým tövbe dur þu bitsin tövbe derken giden zaman, alýn teri ile kazandýðýmýz para ve tonlarca stres, uykusuz gece...Düþündüm de, ulan yazýk bana ya...hepimize yazýk...Neyse içimi döktüm biraz, pardon arkadaþlar...YTD.
niyet kötü taban olsa kimse almýyacak adam burdan veriyor yarýn birde -10 acar tam olur
Seni çok iyi anlýyorum kardeþim. Borsaya 2008 yýlýnda girdim. Paramý biriktirsem nakit olarak saklasam þimdi þu anki durumumdan daha iyi olurdum. Bu meret hastalýk ötesi yok. Kazandýðýn zaman daha fazla diyorsun. Birinden kazandýðýn parayý diðer hisseden 2 katýný geri veriyorsun. Kazanan hep tahta yapýcýlar oluyor. Bunu bile bile yine buraya geliyoruz. Bunun adý hastalýk deðilde nedir. Þu an yaþadýðým stresin haddi hesabý yok. Gerek varmý?
Yer Ýmleri