Originally Posted by
Nabýz
Halka açýklýk oraný %65 olmuþ zaten son 3 gündür hisseyi 0.61-0.63 bandýna sýkýþtýrýyor yukarý çekemiyor 0.70-1 TL arasý maliyetlenen yatýrýmcý çok fazla þimdi ekonomist olmaya gerektirmiyor ülkemizde mevcut ekonomik durum hepimiz yaþýyoruz koca imkb bir kiþinin yaptýðý hareketle anýlýyor kur yukarý gitmiþ bana göre gitmeye devam edecek anacak 4 USD. Merkez müdahalesi gelir merkez flaþ artýrmýyor anacak kurun yukarý gitmesi hem inþaat maliyetleri yukarý çekiyor hemde ucuz arsa bulma proje yapma zorlaþtýrýyor ayný Zaman'da bankalarda konut faiz oranlarý düþmüyor 2018 ve 2019 iþsizlik artýþ yaþanacaðýný düþünüyorum þimdi benim gibi maaþlý çalýþan insanlar kredi çekip uzun vadeli konut kredisi kullanmayý düþünmüyor ayný Zaman'da proje kredilerinden ev alan yatýrýmcýlar çayma haklarýný kullanarak vazgeçiyor bankacý olmam sebebiyle son bir senedir maalesef üzülerek yaþýyorum .þimdi yeþil mevcut projelerinde satýþ oranlarýna bakmak lazým.ayný Zaman'da tamamlanma oranlarýný d incelemek lazým bilanço iyi analiz eden üstadlar yorum yaparsa ky açýsýndan faydalý olur.yalnýz Engin yapmýþ olduðu son hisse satýþý þirketin nakit darboðaz içinde olduðunun bir iþareti olarak görüyorum ancak burdan alacaðý 50.000.000 TL fazladan yazdým devam eden projeleri ne Kadarlýk sürede finansman saðlayacak soru iþareti belki Engin þirketi baþka grup þirketleri ile birleþtirebilir daha çok b g ruhu hisse satarak ve hisseyi aþaðýya baský yaparak deðersizleþtirme yolu ucuz izleyebilir mi örnek anel Telekom ,ýþýllar enerji holding,Memsa v.s gibi þirketlerin izlediði yolu takip eder mi Engin hisseyi baskýlmasý bu sebeple olabilir mi ayrýca daha çok b grubu satacak sa 0.50 deðil belki 0.20 ortalamaya razý olma ihtimali yüksek diye düþünüyorum.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðil hayal ürünüdür
Yer Ýmleri