Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði'nin 10. Maddesi gereðince, iliþkili taraflarla 2019 yýlýnda gerçekleþtirilen yaygýnlýk ve süreklilik arz eden iþlemlerin incelenmesi ve 2020 yýlýnda gerçekleþecek benzer yaygýnlýk ve süreklilik arz eden iþlemlerin uygunluðunun deðerlendirilmesi amacýyla Yönetim Kurulu tarafýndan 17.06.2020 tarihinde hazýrlanan raporun sonuç bölümü aþaðýda sunulmaktadýr.
Ýliþkili Kuruluþ Ýþlemlerine Ýliþkin Rapor'un Sonuç Bölümü:
2019 yýlýnda Yeþil Gayrimenkul Yatýrým ortaklýðý A.Þ.'nin bu rapor kapsamýna giren iliþkili þirketlerinden, Yeþil Yapý Endüstrisi A.Þ., Wowwo E-Ticaret Telekominikasyon ve Teknoloji A.Þ., Zincir Yapý A.Þ., Yeþil Holding A.Þ., Online Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri A.Þ. ve Ortadoðu Enerji San. Ve Tic. A.Þ. ile yapmýþ olduðu iþlemler, piyasa koþullarýna uygun gerçekleþtirilmiþtir.
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði'nin "Yaygýn ve Süreklilik Arz Eden Ýþlemler" baþlýklý 10. Maddesi hükmü gereðince, Yeþil Yapý Endüstrisi A.Þ., Wowwo E-Ticaret Telekominikasyon ve Teknoloji A.Þ., Zincir Yapý A.Þ., Yeþil Holding A.Þ., Online Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri A.Þ. ve Ortadoðu Enerji San. Ve Tic. A.Þ. ile yaygýn ve süreklilik arz eden iþlemlerinin 2019 yýlý hesap dönemi içerisindeki tutarýnýn Þirketimizin kamuya açýklanan 2019 yýlý konsolide finansal tablolarýnda yer alan hasýlat ve satýþlarýn maliyetine olan oranýnýn %10'undan fazlasýna ulaþtýðý ve 2020 yýlýnda da bu %10 limitinin üzerinde ayný koþullarda iliþkili taraf iþleminin gerçekleþeceði öngörülmüþtür.
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun ilgili tebliðlerindeki düzenlemelerine istinaden Yönetim Kurulu tarafýndan hazýrlanan iþbu raporda, Yeþil Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ. ile iliþkili taraf iþlemlerinin deðerlendirilmesi ile Yeþil Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.'nin 24 No'lu Uluslararasý Muhasebe Standardý kapsamýnda belirlenen iliþkili taraflarla 2019 yýlýnda gerçekleþtirdiði yaygýnlýk ve süreklilik arz eden iþlemlerin þartlarýnýn emsallerine nazaran bariz farklýlýklar göstermediði, piyasa koþullarýna uygun olduðu ve 2020 yýlýnda da ilgili kuruluþlardan ayný koþullarda

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri