Yalan yalnýþ birþey yazmadýk ki. Sadece sesli düþündük adamlar nugyo þirket yetkilileri zavallýlar garibanlarýn parasýna göz diktiler.Biz bu yönetiilere ne diyelim iyi yaptýnýz elinize saðlýk mý diyelim.
Yalan yalnýþ birþey yazmadýk ki. Sadece sesli düþündük adamlar nugyo þirket yetkilileri zavallýlar garibanlarýn parasýna göz diktiler.Biz bu yönetiilere ne diyelim iyi yaptýnýz elinize saðlýk mý diyelim.
Vayyy be jorchoroz sussli mi? Bende diyordum nerede kaldý.kac sene bekledim artýk mmcas dayým.Çok þükür kurtuldum bu hisseden
Hisse tahsisli sermaye artýrýmý ile piyasa degerini ikiye katlamýþ. Bizim elimizdeki hisseler deger kaybetmiþ. Ne dersek, ne yazsak boþ. 5 liraya geldiðinde aslýnda hisse borsadaki en yuksek fiyatýna ulaþýr hale geldi. O yuzden ister spek zorlasýn ister þirket cýrmalasýn benim umudum kalmadý. Ölü yatýrým olarak bakýyorum. Gömdüm cenazeyi belki bir gun petrol olur..
Piyasa deðeri þuanki bilançodaki özsermayenin iki katý( ama piyasa deðeri þiþik denemez çünkü varlýklar satýlýr veya güncel deðerleriyle bilançoya yansýrsa özsermaye piyasa deðerinin üzerinedir çýkar)
Ama gayrimenkul sektörü iyi gitmiyor ve þirket finansal yapý hiç iyl deðil. Hele kýþa doðru tekrar hareketlenirse dahada kötüleþir.
750 milyon flnans borç
550 milyon ticari borç
Þirketin stoklardakþ ünitelerin tamamý satýlsa bu borcun ne kadarýný karþýlar?
Böyle bir finansal yapýya göre hissenin daha önceki bantý dýþýnda dahada primlenmesini beklemek gerçekçi deðil ama bir spek toplanýlsa ve alýr yukarý taþýrsa olabilir ancak
GYO lar yükseliyorsa Borsadaki trend bitmiþtir yazýyordu bir yerlerde... yükselmeyen GYO lardan biri olarak kaldý NUGYO. sonunu öngöremediðim gerilim filmi gibi bir hisse oldu benim için. YTD.
Karisti mi yoksa, o dediginiz YO olmasýn.
P10S cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço okumayý biliyorsunuz.. finans borç, ticari borç... kap'ta açýp okuyorsunuz.. ayný kap'da deðerleme raporlarý var.. tüm bildirimlerden gidiniz sorgulayýnýz..
2016 Aralýk Deðerleme raporuna göre, bitmiþ/bitecek 3 projenin ilk sayfalarýndaki yönetici özetini okuyunuz..
Rapora göre deðerler þöyle:
Nurol Tower 706,5 milyon
Nurol Park 1.011 milyon
Nurol Life 719 milyon
Sorunuzun cevabýný bulacaksýnýz..
Yorumlamasý da sizden olsun..
Size bir de ödev verelim topic olarak.. Bu toplam deðerden, þirketin satmayýp, elinde tutacaðý gayrimenkullerin deðerini düþünce, bu borçlar odenebiliyor mu bize söyleyin...
Elde tutacaðý gayrimenkullerden gelecek tahmini kira geliri de çok uzun vadede þirketin deðerini belirleyecek.. Çok uzun vade diyorum, zira elde tutulan yerler hala kiralanamamýþ, boþ durumda..
Yer Ýmleri