The one burada þimdiye kadar okuduðum eniyi yorumdu.Tebrik ediyorum seni
nugyo da en temel beklenti gayrimenkul satisi mi yoksa daha farkli bir hikaye mi bilgisi olan var mi bu hususta..
metro da ugramaz oldu azýnýn payýný aldý demekki artýk kendi yaðýmýzla ne kadar olacak hayýrlýsý olsun ytd
Demek ki iyi birþey beklemek için 5,86'yý geçmesi lazým teknik olarak. O zaman zirvesini tekrar deneyebilir umuduna sahip olabileceðiz.
Þimdilik 5'den 5.80'e gitmesi de fena bir ralli olmaz...
Nugyo bir sanayi þirketi deðil, gelir tablosuna yansýmalar teslimler bitince gerçekleþiyor bu yüzden karlýlýk için yorum yaparken detaylara bakýlmalý. 2015 yýlýnda 105 milyon zarar yazdý, 2016 da ise 151 milyon kar. Þirket muhteþem performans gösterdiði için deðil teslimler yansýdýðý ve deðerleme farklarý oluþtuðu için rakamlar düzeldi.
2017 ilk çeyrek 19 milyon zarar iken bu çeyrek de pozitif olmasý çok muhtemel ve yýl sonunda da yine karlý kapatacaktýr. Nurol life dýþýnda gider kalemi de kalmadý pek fazla. Bundan sonra her satýþ, kira kar hanesine yazar, mesele bu tutarlarýn beklentinin altýnda kalmasýdýr, kur yönetimi, satýþ politikalarý vb.. öngörüsüzlükler nedeni ile istenen performans olmadýðý aþikar ama dediðim gibi rakamlar sanayi þirketiymiþ gibi deðerlendirilirse yanýltýcý olur.
Nugyo için ben piyasa deðerini önemserim þu an tarihi zirvesinin biraz üzerinde iþlem görüyor, varlýklarý arttý, kaliteli bir yönetim, doðru stratejiler ve yeni yatýrým hamleleri yönünü belirleyecektir. Herkesin beklediði öngördüðü fiyatlar vardýr elbet ama ben yukarýdaki analizi fazlasý ile kötümser görüyorum ve bazý verilerin de göz ardý edildiði kanaatindeyim.
Bu demek deðil ki o fiyatlar olmaz, herþey olur olabilir, neler olmadý ki ama olaðan üstü ekonomik ya da sosyal geliþmeler meydana gelmez ise artýk yönünün yukarý olmasý makul bence. Hiç bir þey yapmasa artýk maliyetlerini bitirdiði sýfýr projeleri var kiralar satarsa kazanýr her türlü artý yazar.
Bu holdingin bu hisseyi bir daha þamar oðlaný yapmalarýna izin vereceðini sanmýyorum, en azýndan öyle olmasý gerekir....
enseyi karatmaya gerek yok, biz uzun süredir burda duran bilgisizler bile yorum yapabiliyor bazen..
Bol þans herkese...
Not: Bilanço borçlar kalemi ile ilgili daha önce uzun uzun yazmýþtým tekrara girmeye gerek yok, yükümlülükler var ama holdingin de desteði ile borç çevriliyor.
Yer Ýmleri