Bir gariplik var ama hayýrlýsý))
Bir gariplik var ama hayýrlýsý))
düzenli faliyeti karý olmadýðý için uzun yýllara dayalý projede bir defaya mahsus veya varlýk deðerlenme farklarlarýyka oluþtuðu için gyo larda PD deðerleri gerçekçi durum deðil ve piyasa fazla önemsemiyor. DD ile finansal durum daha önemli, ve finansal yapýya baðlý olarak karpayý daðýtma gücü
DD si 2.50 ama Projelerdeki iþyerlerinin yeniden deðerlendirmesi ve ünite satýþlarýnýn deðerlenmesiyle bilançolarda yüksek kar görünecek ve DD si 5.00 ý bulur. Ama mali durum berbat þimdilik, finans borç 750 milyon Ticari borç 550 milyon. Toplanda1.3 milyar borç.
Ünitelerin büyük çoðunluðu satýlmýþ. elde kalan ünitelerin satýþýyla ve 200 milyona yakýn þirket alacaklarýyla bu borcun ne kadarý ödenir bilmek gerek.
Ama bilanöolarfs görünecek olan yüksek karla spekler ciddi bir aksiyon yapabilir.
Sayýn 1prometheus,
Sadece gayrimenkul iþiyle uðraþan bir firmanýn toplamda 1.3 milyar borç yapýp, neredeyse tüm üniteleri satmýþ halde sadece 200 milyon alacaðý olmasý size mantýklý geliyor mu?
Bana gelmiyor!
yazýlanlara itirazým yok, eldeki ünitelerin çoðunun satýldýðý konusu ise doðru bilgi olmayabilir, zira nurol life konusunda yeterince bilgimiz yok ama bundan daha önemlisi finansal raporda yazan aþaðýdaki cümle;
Þirketin net iþletme sermayesinin doðurduðu fon ihtiyacýnýn karþýlanmasý için gerekli olabilecek yeni fonlarýn temininde, mevcut borçlarýn yeniden yapýlandýrýlmasýnda ve borçlanmalara iliþkin sözleþmelerin gerektirdiði þartlarýn saðlanmasýnda ana hissedar Nurol Ýnþaat , Þirkete tam destek saðlamaya devam edeceðini taahhüt etmiþtir.
Burdan anlaþýlan ben þirkete para koyarýmdan ziyade gerekirse bana olan borcunu ötelerim almam, lazýmsa nakit destek de veririm ama bu firmayý zora sokmam olmalýdýr. Zaten þirketin ana sorunu nakit, o çözülünce geriye sadece satýþ ve kiralama yapmasý kalýyor, onu da bir zahmet yapsýnlar artýk![]()
Þahsi fikrim en zorunu geride býraktýk zaten en zor zamanda ana hissedar yoktu, ne zamanki inþaatlarda sona yaklaþýldý onlarda geldi, çok olaðanüstü bir durum olmazsa yönün yukarý olmamasý için bir sebep yok (bence tabi)
Bol þanslar herkese...
"SSM Altay tanký ihalesi için BMC, OTOKAR ve FNSS firmalarýna davet yolladý."
https://twitter.com/ssysfakb
düzeltme bitiyor yeni bir fiyat oluþacak.
![]()
Yer Ýmleri