Originally Posted by
NoMoreBets
Valentine ortak gayet doyurucu ve güzel bir faaliyet raporu özeti geçmiþ, emeðine harcadýðý vakte saðlýk, bizim memlekette cebinde bankamatik taþýyan kendini finans uzmaný gördüðü için söylenen fikirlere pek itibar edilmez bu yüzden Valentine (eski forumdaki ayný kiþi olduðunuzu düþünüyorum) sýkma canýný, doðru bildiðini paylaþmaya devam etmenizi isterim.
benim de eklemek istediklerim var, öncelikle bu þirket 40 milyon lotu babasýnýn hayrýna almadý, neden bedelsizi ortaklara deðilde tahsisli olarak sadece Nurol Ýnþaata yaptýrdý!!!
þirket 40 milyon TL sermayede iken 80 milyon TL ye çýktý 3,5 TL den aldýlar, normalde bedelsiz sermaye artýþýnda hisse fiyatý da düþmeli fakat burada böyle olmadý, eski forumda da yazmýþtým tekrar yazmakta sakýnca görmüyorum, þirket zor dönemi hissedaralar yükledi, ne zamanki parsayý toplama vakti yaklaþtý (spk ihtarý da bahanesi oldu) sermaye arttýrdý, þirketteki payýný %50 den %75'e çýkardý.
Peki bunun bize etkisi ne oldu? Burada hem kazanç hem kayýp var.
Önce kazançtan bahsedelim, bedelsiz sermaye artýrýmýnda piyasa deðeri düþmesi, yani eskiden 3.TL iken hissenin 1 adedi, sermaye artýrýmý sonrasý deðiþmedi. Dolayýsý ile piyasa fiyatý açýsýndan bir kaybý olmadý kimsenin.
Kayýp ne oldu dersek? 2 sene önce 1 hisseye 4 TL temettü alacakken bugün 2 TL ye düþtü, sermaye artýrýmýnda bizlere alým hakký verilmediði için temettü kazancýmýz (olurda ileride daðýtým olursa) o güne göre yarý yarýya azaldý.
þimdi gelelim hisse fiyatýna!!!
Bu hisseye ilk girdiðimde sermayesi 10 milyon TL ve alýþ fiyatýmý da 2 TL civarýndaydý, önce sermaye artýrýmý haberi sonra Nurol Tower, sonra da Nurol park haberleri geldi. Yanlýþ hatýrlamýyorsam sermaye artýrýmý haberi sonrasý 16 TL'yi geçti deðeri. Buraya kadar her þey normaldi ve hatýrý sayýlýr bir kazanç oluþmuþtu portföyümde, bir kýsmýný da realize ettim kar cebe yakýþýr diyerek.
Ne olduysa (þahsi kanaatim), sermaye tavaný haberi gelmesi ile oldu (200 milyon TL ye çýkarýlmasý). iþte orada bir operasyon baþladý, kim nasýl yaptý bilmem ama ciddi bir operasyon yapýldý ve hissenin bölünmesinden sonra oluþan yeni fiyata göre bugün herkesin telaffuz ettiði 10 TL ye geldi fiyat, baktýðýmýzda firmanýn piyasa deðerinin 400 milyon TL olduðunu görüyoruz o gün için. daha sonra operasyon bitti ve baþ aþaðý inme baþladý. fakat sürekli kötü haberler geliyordu, önce KDV muafiyetinin kalkmasý ardýndan dövizdeki týrmanýþ, siyasi belirsizlik derken þirket ciddi bir borç bataðýndaydý ve 3 TL ye kadar düþtü fiyat.
Ardýndan tahsisli ile þirkete 140 milyon TL giriþ oldu ki artýk projelerin tamamlamamasý da yaklaþýyordu. Burada önemli nokta þu, þu anda 4.5 TL dersek hisse fiyatýna 80 milyon TL sermaye ile çarpýnca 360 milyon TL piyasa deðeri eder. Yani þirket en yüksek deðerinden çok uzakta deðil. O yüzden burada yazýlanlara bakýyorum da 8-9 dan alanlar oralarý bekliyor ama kýsa vade için çok iyimser bir hedef olduðunu düþünüyorum bunun. Þirket deðeri zaten zirve noktasýna yakýn, bunu unutmamak lazým derim.
Ha buradan sonra ne olur, bence Valentine ortaðýmýz çok güzel açýklamýþ durumu, neler olabileceðini hangi verilerin bizi beklediðini söylemiþ. Ben geçen hafta VUK açýklandýðýnda þirketin güzel haber verdiðini ama bunu pek anlayanýn olmadýðýný yazmýþtým, çünkü VUK da gelen 48 milyon kara UFRS Q3 gelir tablosunu inceleyenler 100 milyon daha ek kar geleceðini görmüþ ve pozisyon almýþtýr diye düþünüyorum. Þirketin operasyonel açýdan artýk toparlamaya geçtiði aþikar, bu arada Nurol Life projesi üst segment bir proje, oradaki brüt karýn çok ciddi marjlara ulaþacaðýný bekliyorum, tek negatif yaný hasýlat ortaklýðý var sanýrým %55 i bize ait, ha bakarsýnýz o payý da alýr þirket, o zaman yeme de yanýnda yat olur.
Peki negatif durumlar yok mu? var tabi mesela hala kur riskini taþýyor, ayrýca konut satýþ ve kiralama imkanlarý da þu anda ülkenin ve coðrafyanýn bulunduðu koþullar sebebi ile pek de kolay olmayacaktýr. Nakde dönmeyen m2' nin ne bize ne þirkete faydasý yok. Görülen o ki þirket bundan sonra kira geliri ile yola devam edecek, sürekli nakit akýþý hedefliyor.
Hisse fiyatý çýkar mý?? O konu her ne kadar yukarýda yazdýklarýmdan baðýmsýz olmasa da, piyasanýn neyi nasýl fiyatladýðý ile de ilgili. Mesela çok kazanýrsýnýz ama hiç temettü vermezsiniz, bu durumda yatýrýmcý uzak durabilir, ya da baþka faktörler devreye girer fiyata artar çýkar, bunu tahmin etmek zor ama "su akar yolunu bulur" ifadesi bence doðru, illaki ederini bulacaktýr. Ederi nedir dersek? herkese göre deðiþir bence.
Þimdi yazdýk ettik lütfen sen spek sin olmasýn, daha öncede çok gördük burada 2 kalem karalayana yaftayý yapýþtýrmayalým. Herkes ne kadar biliyorsa o kadar biliyoruz, ya hatalý ya da doðru yorum yapýyoruz, bunu zaman gösterecek...
Beklentim trendin olumlu yönde olmasý, umarým herkes kazanýr, hedeflediðimiz kazanca gelince çýkmayý bilmeliyiz, kimse kimseye para kazandýrmak için bu tahtaya girmiyor, hep daha fazlasý olsun dersek sonunda elimizdekinden de oluruz.
Bol þans herkese, amatörüm, deðil baþkasýna kendime bile yatýrým tavsiyesinde bulunamýyorum, bu yüzden yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi olamaz.
Yer Ýmleri