Son takas durumunu paylaþabilecek üstadýmýz var mý acaba?
Son takas durumunu paylaþabilecek üstadýmýz var mý acaba?
ahanda takas
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazýlarý yüksek yüksek uçuyor
Peki þirketin 1.5 milyara yaklaþmýþ borçlarýný hangi kaynaklardan ödeyeceðini açýklayabilecek var mý?
Öyle esnek köstek ifadelerle deðil, Somut verilerle; yaný þirketin elinde satýlmak için kaç ünite kalmýþ, bu üniteler satýlýrsa ne kadar nakit üretilir, bunlara ek olarak yýllýk kira geliri ne kadar katký saðlar gibi gibi...
Þuan hlsse defter deðeri 2.50 ise ve finansal borç yükü çok aðýrsa neden hisse dahada primlensin? Spekülatif mi çok yükselecek? Borsada böyle bir olasýlýk her zanan mümkün elbette. zaten þirketle Alakadý olmayan tank ihaleleri veya Malatya jet üsleri falan hepsi forumlara geçiliyor sürekli. Spekülasyon desteði çok yüksek olduðu açýk![]()
Çok doðru tespitler. 2 ay öncede sormuþtun, o günden bu güne rakamlarý tespit etmiþ olmalýsýn deðerli ortak. Bizlerle paylaþýrsan seviniriz. Boþa beklemeyelim[emoji1]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Kýsa sürede %20'lik bir þelaleden sonra 3 haftada doðru düzgün tepki bile veremedi. %20 düþtü, %3-5 anca yükseldi.
Haber dersen yok, yeni proje dersen yok, blok satýþ dersen yok.
Bu þekilde giderse 3. çeyrekte de 2. çeyrekte yaþadýklarýmýzýn tekrarlanmayacaðý garanti deðil. 2. çeyrekten iyi bilanço gelir ama beklenilenden düþük olursa yine basma amaçlý kullanýrlar! Sonuçta 2. çeyrek bilançosu da kötü deðildi ama beklenilenden düþük diye hayvani bir þelaleye maruz býraktýlar bizleri!
Tabii bu iyi senaryoda olabilecekler, en azýndan bilanço beklentisiyle yine 5.60'larý görebiliriz. Kötü senaryo ise þirketten baðýmsýz piyasanýn, endeksin bozulmasý. Böyle bir durumda koca rallide yükselmek þöyle dursun, yatýrýmcýlarýma zarar ettirdim, þimdi borsa düþerken en azýndan düþmeyeyim demeyecektir, belki de endeksteki düzeltmeden bile daha sert düþecektir. Umalým da kötü senaryo gerçekleþmesin, yoksa 5 senedir bekleyenlerle birlikte upuzun vadeci oluruz biz de!
Ben o kadar incelemedim. Genel bir bakýþla incelemeye gerek duymadým.
Sürekli uçacak kaçacak diyenler neden ucacak kaçacak olduðu konusunda somut bilgileri olmalý diye düþündüm ve sordum.
Hani neden uçacaðýna kaçaðýna dair yukarýdaki sorgulara karþýlýk somut bilgilerde yazsalar da, bu dayanakla bizlerde hisseyi daha doðru deðerlendirme þansý yakaladak. Çünkü dýþ bakýþla finansal yapý uzun dönemli çok olumsuz görünüyor.
kim demiþ uçacak kaçacak son 5 yýldýr böyle bir yazý görmedik burada.
alýyorlarsa al satýyorlarsa sat yazýyoruz,
millet kendine bir yalan dünya kurmuþ okuduðunu da anlamýyor,
kendi saçma hayalleri olmayýnca baþkasýna siz dediniz olmadý suçlu sizsiniz yazýyor.
madem kazanma umudun yok niye buradasýn ? git hisse mi yok ?
borsa böyle, yaþam böyle, forum böyle, sosyal medya ve politika da böyle,
saçmalýklar... yalancýlýk....
bonzai memleketi.
Yapmayýn horoz bey; bakýn mesela bir mesajýnýz:
4.50'den alýp 5.50'den satarak mý Alfa Romeo almayý düþünüyorsunuz?olur da 4.50 olursa.
ve 15 gün 4.70 altýnda beklerse.
mesela yani...
oðlana 1 araba parasý çýkartýcam. marka bile belli kýrmýzý bi alfa romeo þöyle havalýsýndan....
annem kar edersek, hepsini toruna verecem dedi
En dandik kaðýtlar fiyat katlamýþken, borsa 35 bin puanlýk ralli yapmýþken %15-20 için mi bu hisseyi tutuyorsunuz?
Yok "ben aþaðýdan alýp yukarýdan satýyorum, sonra tekrar aþaðýdan alýyorum" diyorsanýz da arkadaþýn dediði ile ayný noktaya geliyor durum. Ýstikrarlý bir yükseliþ yaþayamýyorsa bu hissenin mali durumu kötü demektir. %10-15'i tuvalet kaðýdý bile 3-4 ayda bir yapar yükselen endekste. Durum böyleyse arkadaþa negatif algý yapýyor muamelesi yapmayýn o halde.
Hem "alýyorlarsa al, satýyorlarsa sat" diye bir stratejinin geçerliliði yok borsada. Çünkü alýmý ya da satýmý perdeleme üzerine kurulmuþ bir sistem bu. Alýyorlar sandýðýmýz bir durumda kazýðý geçirdiler iþte son yaþadýðýmýz örnekte. Siz de öyle sanýyordunuz ki, sürekli Citi'nin takasýný soruyordunuz. Ayný þekilde satýyorlar gibi gösterip de alýmý perdeleyebilir ve sattýðýmýz hissenin arkasýndan baktýrabilirler bizi.
Son düzenleme : Keynes; 02-09-2017 saat: 10:52.
Yer Ýmleri