-
þu anda bist ve spk hiç bir prosedür ve kuralýný hiç bir þirkete dikte ile iþletemez bence.
madem ki " yabancýlar tarafýndan döviz saldýrýsý altýndayýz..." ve bu " bir savaþ.."
o zaman istop her þey bende, eller serbest...
borçlanma sýnýrýný aþmýþ... ?? pehh ya nolcaktý ?
iþte özsermayesi yetmiyor ?? pehh iþler devam ediyor salllaaaaa...
bir çok kuralý iþletmeyeceklerdir.
Finansal tablo açýklamalarýný okuyun, 4 -5 ay önce her þey yolunda sorun görünmüyor diye 50 açýklamalarý var.
Kur farkýndan dolayý zarar yazacak operasyon zararý deðil, hatta bence zararý yok çoktan hedge yaptýlar,
bize ay öldük bitti zarardayýz diyecekler.
Olmadý basarýz holdingi yediririz onlara o ya sorun yok sorun görünmüyor açýklamalý tablolarý[/QUOTE]
Özkaynak toplamý 110 milyon hocam, eðer tahmin ettiðim kur zararý olursa eksiye geçer. Hedge için ayný fikirde deðilim sadece benim gördüðüm TL borçlanmaya dönmüþler ama eski döviz borçlarý hala duruyor, 6.ay sonuçlarýna göre konuþuyorum.
Evet elde 1.5 milyar TL deðerinde taþýnmaz var ama mühim olan bunlara o bedeli ödemeyi kabul edecek para sahibi bulmak.
Ben batar demiyorum bu firma illaki elinden tutan olur ama radikal hamle yapýlmazsa bütün ömrünü bankalara ve Nurol inþaata borç ödemekle geçiren bir müesseseden öteye gitmez. Ha bunda alan razý satan razý ise onu bilemem!!!
En güzeli toplu satýþ, otel vb... ortaklýk yaparsa o zaman iþler deðiþir ama mevcut konjonktür çok müsait görünmüyor bence...
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
-
senle ayný fikirdeyim ve evet alan satan da razý bence
ve bayaadýr böyleydi bu þirket.. paravan gibi birþey bu... borsada bir çok hisse böyle hoþ,
buna hep spekülasyon lazým,
2 de sorum var.
1 - GYO larda da kambiyo zararý özkaynaklardan götürüyor mu ? Faaliyet zararý deðil mi özkaynaklardan götüren ?
unuttum ya çok oldu mezuniyet
2 - Bedelli yapsa da bi þey kurtaramýyor ki ? %100 bedelli yapsa gelecek olan 80 mio tl,
70 mio'nunu da kendileri ödeyecekler hisselerin hemen tümü patronda ee neye çare oldu ?
biþey deðiþmedi.
deðiþti mi ? benim bilmediðim biþey mi var
baþka biþey lazým.
bi ali cengiz oyunu lazým.
Nurol ile ilgili çok haber lazým.
Ben bedelli yapýp 70 mio daha para koyacaðýma, hisseyi speküle eder, yukarlardan hisse satarým..
ne yapcak mezara mý götürcek %90 ý elinde hisselerin, anlamak mümkün deðil.
yukarý kaldýrmaya çalýþtý galip, þirket savaþ çýkardý onbinlerce lot dizdi önüne, niye ?
kendileri götürcekler baþka çare / baþka biþey gelmiyo aklýma,
ve evet bunun için haber lazým.
bedelli þu ortamda bilmem ?? sanki saçmalýk olur bence.
ne anlamý olur ? kur farkýndan zarar yaz, git þirkete en az 70 mio daha para koy ?yapmam ben.. bence...
spk zorlar diyorsan, onu da sanmam þu dönem sonunda
yüzlerce þirketle uðraþmasý lazým gelecek spk'nýn 9 aylýklardan sonra saðlam kalan firma olacak mý bilmem.
Benim bu hissenin yeniden uçacaðýna dair 6. hislerim yine alert veriyor, belki battým ondan![]()
her uçuþ teknik bir çöküþ akabinde baþlamýþtýr bi çok hissede ama dikkat edelim buna. döküp gider..
umarým yanýlmam... ha çok yanýldým mý ? evet. çok yanýldým bu son 5 senede, allah kahretsin o ayrý...
zamanýn olursa 2 sorumu cevaplar mýsýn sv NMB ?
![]()
temel - kötü
teknik - iyi
takas - harika
tahta ile þirket ilgisi - berbat
yatýrýmcýnýn ilgisi - öldük, canýmýz çýktý
bir de alsatçýlar, hisse kiralayanlar var... yolgeçen haný...var oðlu var.
patron duy sesimizi,
bu kadar da iktidarsýz kalmayýn daa..
![]()
Hocam;
1. Özkaynaklar altýnda net kar rakamý var yani finansal giderlerde dahil, sen muhtemelen muhasebeye giriþ terksin [emoji1][emoji1]
2. Bedelli için bende çok akýllý bir seçenek olduðunu düþünmüyorum fakat Özkaynak eksiye düþmesin diye 1TL lik yapýlýrsa iþ görür.
3. Þu andaki kur 5.50 son çeyrekte 45 milyon kurdan kar yazar tabiki kur çok oynak sürekli deðiþiyor.
4. Ben olsam ( firmayý düþünen basiretli ve iyi niyetli yönetim varsayýmý altýnda) holdinge satýþ yaparým nakit koyarým borcu kaparým ama bu satýþtan kar çýkmaz çünkü zaten geçmiþ dönemlerde yeniden deðerleme yapýp gelir tablosuna yansýtarak bilançoyu düzelttiler.
Sözün özü nakit giriþi lazým holding buna çare bulmalý gerisi boþ...
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Nasýl bir þirket ya her gün düþtü yinede düþmeye devam ediyor hiç bir fýrsatý kaçýrmýyor mübarek kagýt
Mi A1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri