Herkesi panikletip, ciddi zararla satýþ yaptýracak riskli yorumlardan uzak duralým,
unutmayalým ki ülke devi bir holdingin borsaya açýk tek ve en küçük þirketinden bahsediyoruz.
Battý, batacak ? tabii bunlar bakkal mý dedirtir... ?
Ellerinde dev ve kendilerine ayrýlmýþ 1 milyar dolara yakýn deðerde gökdelenlerle nasýl batýyor ?
Bankalar emirlerine amade, hükümet ile iliþkiler saðlam, ya bu küçük 50 kiþilik þirketi batýrdýk mý diyecekler ?

Þimdi tabii bir moralman dökülme ve ciddi zarar yazma durumumuz var, canýmýz yanýyor,
sakin olup olabilecekleri konuþmakta fayda var.
Bilanço hakkýnda tahminler ve finansal ( GYO özellikle ) anlayanlar mutlaka yazmalý tabii.
Ben iþin teknik tarafýndan bahsedeyim, evet dipteyiz.
Hatta aþýrý satým denilen bölgedeyiz. Tablo aþaðýda, sanýrým kimse pek anlamaz diye göstergeleri koymadým pek.
Ama düþüþ 4.25 te baþladý, iþaretledim... 3.25 te 1. desteði yaþadýk. sanýrým 2.25 ler 2.destek, 2 de max son sanýrým.
Fibonaccide de farklý rakamlar buldum ancak dipler 3 aþaðý 5 yukarý burasý hatta bence dip altýndayýz, yani tepki alacak.
Göstergeler en diplerde aþýrý satýmlarda...

Strateji ne olabilir ?
Sanýrým en baba olanýn 4 lerde ortalama maliyeti vardýr ( yeniler için )
eskilerin maliyeti çoktur.
hisseye güvenmeyenler bence 4 leri beklemelidirler.
Çünkü bu kadar zararla ben mal satmam.
Bekleyeceðim.
Ne yapacaklarýný göreceðim.

Finansal tablo açýklamalarýný okuyun, 4 -5 ay önce her þey yolunda sorun görünmüyor diye 50 açýklamalarý var.
Kur farkýndan dolayý zarar yazacak operasyon zararý deðil, hatta bence zararý yok çoktan hedge yaptýlar,
bize ay öldük bitti zarardayýz diyecekler.

Olmadý basarýz holdingi yediririz onlara o ya sorun yok sorun görünmüyor açýklamalý tablolarý