Yok kardeþim bu iþin vebalý mý kaldý,gecen bu tarihlerde 5 liradan alýndý bu hisse þimdiki durumu ortada
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok kardeþim bu iþin vebalý mý kaldý,gecen bu tarihlerde 5 liradan alýndý bu hisse þimdiki durumu ortada
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vertuda strateji acsel de osmanlý topladýklarý mallarý vermiþler. Çýkýþa destek olmuþlardý. Düþüþe sebep oldular ama buralardan aþaðýsý olmaz sanki.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bütün üç kaðýtçý patronlara ders olsun. Bütün sessiz ky lere örnek olsun. SPK artýk düzelmeye baþlýyor. TRNSK a usulsüzlüklerinden dolayý mart ayýnda kesmeleri gereken cezayý kesmemiþlerdi. BÝMER ve CÝMER e þikayetlerim sonuç verdi. Cezayý yediler. Benden üttükleri paranýn en az 2 katý.. Üçkaðýtçý ya da beceriksiz patronlarý BÝMER ve CÝMER e þikayet edin, yeni SPK ya yardýmcý olun. SPK ya mail den daha etkilidir. Zira üst makam kayýtlarýna giriyor. Ýsteseler de istemeseler de iþlem yapmak zorunda kalýyorlar. Cumhurbaþkanýmýz Borsanýn adam olmasý için çok dikkatli çalýþýyor. Zira BÝST in dünya çapýnda hedefleri büyük. Ýntikamýnýzý alýn. Devletimize yardýmcý olun. Asalaklar temizlenmeden düzelmeden BÝST de adam olmaz. Susan zulmü hak eder. YTD
Sayýn Cengo kardeþim ;
Golden cross'u genellikle paritelerde ve fx piyasasýnda çoðu kez kullanmýþtým. Çok ta faydasýný gördüm. Lakin hisse piyasasýnda hiçbir iþime yaramadý. Neden olduðunu bilmiyorum. Spekülatif hareketlerin hisse piyasalarýnda daha fazla olmasýndan kaynaklý olabilir. Golden cross standart olarak MA50 çizgisinin MA200 çizgisini yukarý yönlü kesmesi ile oluþuyor. Fakat ben genellikle EMA55 ve EMA200 kullanýyorum grafiklerimde. Yýllardýr hepsini denedim. Destek ve direnç belirlemede en çok iþime yarayan EMA55 olmuþtur. Hala da onu kullanýyorum.
Gelelim sadede) Vertuda þuanlýk bir golden cross yok. Fakat dedim ya...Hisselerde iþlem yaparken golden crossa bakmam.
Vertuyu satýn alma nedenlerim þunlar. Aþaðýdaki grafiðin bir nevi açýklamasý :
1 ) Ýkili dip formasyonu oluþmuþ.
2 ) Düþen trend çizgisi yukarý yönlü kýrýlmýþ.
3 ) EMA55 direnci yukarý kýrýlmýþ.
4 ) RSÝ göstergesindeki düzelmeler.
Bu saydýðým 4 neden yüzünden kaðýda girdim. Görüldüðü gibi sadece teknik analiz) Ne speðini bilirim ne de haberini
)
Bilmiyorum doðru mu yanlýþ mý sadece tekniðe bakmak? Ama bu þekilde daha baþarýlýyým. Haber, spek, temel analiz iþine girince benim daha da kafam karýþýyor,yatýrým yapamýyorum. En iyisi böyle..
Bu kýþ yine bu saydýðým 4 neden oluþtuðu için 3,60 lardan teknosaya girmiþtim. Kaðýt süper yürüdü. Tam da beklediðim gibi. Fakat ben biraz acele edip erken inmiþimYine de Allah bereket versin güzel kar almýþtým.
Þimdi ayný þartlar vertuda da oluþmuþ. Bakalým ya nasip. 3,04 kýrmasýný bekleyeceðiz)
Bu arada kimseye alýn veya satýn demiyorum. Yeterince can yakmýþ bir kaðýt zaten. Yüksek maliyetli arkadaþlar var aramýzda. Ýnþallah sizler de zararsýz kurtulursunuz. Selametle.
G0Zqqv.jpg
Sayýn Fibonacci 55; sayfada çokyer kaplamasýn diye alýntý yapmýyorum. Öncelikle bu doyurucu yorumunuz için teþekkür ederim. Sizi yýllar öncesinden tskb hisse nette takip ederdim.. Oradaki tüm yorum ve fikirlerinizi keyifle okurdum. Ben aslýnda vertu' dan tamamen umudu kesmek üzereyim. Ama son 4 cuma kapanýþlara bakýyorum hep bir önceki cumanýn üzerinden kapamýþ.. (Gerçi endex rekordan rekora koþup millet tur bindirdi ya neyse...) Hergün seansý özellikle vertuyu izliyorum. Hareketleri okadar saçmaki. Tam diyorsunuz çok iþlem yaptý artýk 2.91 ve altýna mal vermez fakat bide bakýyorsunuz saman alevi gibi sönüveriyor. Resmen endexi bekliyor. Piyasa hafif satýþ yese bu paldýr küldür aþþa yuvarlanýp yok caným vermez dediginiz yerekadar fiyat düþüyor. Ben açýkcasý bunun grafigine güvenemiyorum hocam. Sert bi düzeltmede 2.75 lere kadar dogru düzgün destek yok. 2.82-83 belki biraz. Yani uzatmayým birsabah ekraný açtýgýmda nezaman %8-10 gibi yukardan açýp bi aþþa bi yukarý ve yüksek hacimleki bu tüm haftanýn toplam hacimini geçmeli, yukarý uzun bir yeþil direk çekip orda veya daha üstünde haftalýk kapanýþ yapabilirse iþte o zaman güvenimi kazanýr.. Saman alevi gibi sönmeden %10 yada üzeri bir sabah açar umuduyla ekranýmý hergün açmaya devam edicem.. Tekrar saygýlar sunarým hocam.. Teþekkürler..
Sayýn Cengo kardeþim ;
Söylediklerinde gerçekten çok haklýsýn. Zaten vertunun saçmalýklarý grafiðe de yansýmýþ. Günlük kapanan mumlara bakýyorum. Misal; 2,50 de güne baþlamýþ, 2,75 lere yükselmiþ, öðleden sonra 2,35 lere düþmüþ eksiye girmiþ ve günü 2,45 te kapamýþTamamen saçmalýk. Neden yükseldin, neden düþtün, neden eski haline geri geldin? Hiçbir mantýk yok. Aslýnda GYO þirketlerine yatýrým yapmak akýllýca deðil.Bilgiðim kadarýyla Vertu gibi þirketler ; batýk olan þirketlerin hisselerini satýn alýyorlar. Çünkü batmak üzere olan þirketlere bankalar kredi vermiyor. Vertu gibi þirketler de diyor ki. Ben senin þu kadar milyon hisseni 1 tl den alacaðým. Sen iþlerini toparladýðýnda bu hisselerini 2 tl den benden geri alacaksýn. Bir nevi gayriresmi tefecilik :D Bir ofisten ibaret þirketlere yatýrým yapýyoruz bizlerde. Aslýnda yanlýþ yapýyoruz. Dediðim gibi sadece teknik anlamda bir kýpýrdanma gördüðüm için vertuya girdim. Ama çok uzun soluklu bekleyeceðimi düþünmüyorum. 3,50 gibi bir seviye görürsem vedalaþýrým. 2,75 altýna sarkarsa da kolu keserim mecburen. Stop yediðim kaðýda da bir daha asla girmem
![]()
Yolumuz bahtýmýz hayýrlý olur inþallah. 2,75 ile 3,04 arasýndaki hareketleri bizim için biraz zaman kaybý olacak gibi görünüyor. Þu 3,04 ü hacimli bi kýrýp üzerinde gün kapatsa çok güzel þeyler olacak aslýnda ama devamlý aþaðý basýyorlar oralara geldikçe. Hayýrlýsý bakalým..
Bu dur iþte. Ayný þeyi bu meymenetsiz kaðýda yapacaðým. Ancak þu günler önemli, eðer endeks geri geldiðinde bahaneyle düþmeye devam ederse detaylarýyla þikayetimi yapacaðým... 60 bin endekste 5 tl olan bir kaðýdýn 110 bin endekste 2.9 olmasýnýn açýklanabilir bir sebebi olmalýdýr..
YTD
Yer Ýmleri