Teþekkürler sayýn hayek ve mobius.. inþallah hakkýmýzda hayýrlýsý olur
D6503 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkürler sayýn hayek ve mobius.. inþallah hakkýmýzda hayýrlýsý olur
D6503 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deðerli abiler iyiki varsýnýz
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
arkadaþlar,
ben yine olumsuz taraftan bakmaya devam edecegim maalesef.. biliyorum cok kýzýyorsunuz 2.50 lerden 2.20 sonra 1.98 gorecek dedigimde de cok kýzmýstýnýz bazýlarý tutarlý olun falan dedi. neyse gorusum maalesef yine olumsuz neden mi;
en basit en güncel olayý verecegim Rehaya 12 milyon dolar netas satisindan para girdi. haber geldi %5 yapti ilk tepkide gunu ekside kapadi.
Vertunun kasasýna para giriyor diye hissenin yükselmesi þart deðil... Vertu SPK arzi onayladigi yada arz edilmeye basladigi andada boyle bir seyle karsilasabiliriz. olmayacak bir durum degil.
Lutfen Dikkatli olun o yuzden. bu þirket adam olsa zaten defter degerinin altindaki sirketleri icin geri alým kararý alýr.. Bakýnýz SASA patronlarý adam gibi adam bunlar gibi çorbacý degil.
ADAM gibi ADAMlarýn þirketlerine yatýrým yaparak uzun vadeli düþünün. bu çorbacýlardada onlara ayak uyrudup trade yapýn.
Not: gorusumun olumsuz olmasý al sat yapmýyor anlamýna gelmez. o al satlar bende gizlidir.
rheag icin 2016 ortasi ve sonlarina dogru dibi gormus ordan % 100 prim yapmis sn. hisse-gercekleri. gayet iyi prim yapmis kar realizasyonu olmasi normal
bununla birlikte su an ki piyasa degeri ile pddd : 6.80 buna karsin vertu pddd: 0.90 aradaki farki anlayabilmek icin uzman olmaya gerek yok.
arti rheag kronik zarar uretmis. Allaha sukur o kadar darbeye ragmen vertuda bunu yasamadik. kar dibe indi o kadar.
bu arada fikirlerinize saygi duyuyorum, fikirlerinizi paylasin cok faydali oluyor kimin ne dedigi onemli degil😊 tsk ederiz size
ama rheag ile vertu hem teknik hem de temel acidan kiyaslanacak durumda degil bence
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir !!!
Sn Hayek,
reha vertu karþýlaþtýrmasýný þirket bazýnda yapmadým yanlýþ anlaþýlma olmasýn.
Rehayý ornekleme icin kullandým. Yani orada kasaya netas satýþýndan para giriþ haberi olunca hisselerinin tavan tavan gidecegini hayal edenler vardý. Para giriþi gerceklesti ama %5 prim yaptýktan sonra gunu eksiyle tamamladý.
Vertu icin sadece bir olasýlýk dahilinde olan ki bu firma ne kadar güvenilmez oldugunu gosterdi zaten, Halka arz onayý gelse bile o beklenen perfomansý gostermeyebilir vertu.
Vertu icin tek olumlu bir sey var karþýlýklý iþlemlerle günü tamamlýyorlar ortada mal verme olmadan 3 liradan 2 liraya dusurduler ki bu þirketin borsa iþinde ne kadar profosyonel oldugunu gosteriyor. isterlerse tersinide yapabilirler..
yani dun 2.05 lerden alan halka arz haberi ile 2.30-2.50 arasi satarsa o maliyettedeki biri icin guzel kar.
beklenen performans herkesin kendi maliyeti ile karsýlastýrabilir. beni 2.50 kurtarmaz ama belki baskasini kurtarir gibi.
ama ben hissenin halka arzla muthis bir atak yapacagini dusunmuyorum. baska bir haber olabilir. mesela acseldeki arsa haberi burayi biraz tetikler. sonrasinda iþtirak satýþ olabilir v.s.
ama tum herkesin duydugu ve bildigi halka arzla hisse 3-4 olacagini sanmiyorum ha olursa super olur hepimiz icin.
hisse su anda defter degerinin altinda 2.44
hisse pd/dd cok dustu.
bunlar guzel fakat hisse tamamen nasýl desem kan emicilerin elinde. hisseyi 1.50 bile yapsalar rahatsiz olmayan bir yonetim mevcut. o yuzden guven vermeyen bir hisse.
Yer Ýmleri