18.01 tarihli spk bülteni de smartiks açýsýndan bir anlam içermiyor ! bu gidiþle ocakta yalan oldu gibi
# yatýrým tavsiyesi deðildir #
18.01 tarihli spk bülteni de smartiks açýsýndan bir anlam içermiyor ! bu gidiþle ocakta yalan oldu gibi
Dostum lütfen elma ile armutu ayýrýn önce büyük beklenti içine girmiþiniz.
Aþaðýda tarihi verdigim haber 3 mayis 2016 kafein yazýlým halka arz haberi... bu muhterem 7 kiþilik dev firma o gün bu gündür dokumantasyon hazýrlýyoruz diye haber gonderiyor. milleti resmen yemliyor SPK goz yumuyor bu dolandýrý firmanýn BIST dýsýna atýlmasý gerek bu yemleme haberlerden dolayý. aradan 1 yýl gectikten sonra ise arz yapacak aracý kurumu degistirdik diyorlar. sonra yine ayný hikaye....
diger sirketleri smartiks icinde ayn masallar... Siz daha mayis 2016 daki halka arz edecegiz dediginiz þirketi bile arz etmemisken smartiksin daha once nasýl arz edilecegine inanýyorsunuz ???
03.05.2016
Ýþte þirketin KAP'a yaptýðý o açýklama;
Þirketimizin %39 oranýnda iþtiraki olan Kafein Yazýlým Hizmetleri Ticaret A.Þ.'nin Yönetim Kurulu 03.05.2016 (bugün) tarihli toplantýsýnda özetle; halka açýlmasýna, bu kapsamda gerekli iþlemlere baþlanýlmasýna, ilk aþamada esas sözleþme deðiþikliði ve Kayýtlý Sermaye sistemine geçiþ için Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmasýna karar vermiþtir.
sn. hisse-gerçekleri görüþlerinize saygý duyuyorum ve birçok çekincenize de katýlýyorum
ancak, sonuçta herkesin (elma ve armudu ayýracak) bir bilgisi ve fikri var.
yaptýðým bir yatirim var, maliyetlerim de 2 aylik alternatif getiriyi de dusunerek asagi yukari kafa kafaya.
bir zaman verdim bu yatirima, yanlýþ olduðuna kanaat getirdiðim noktada pozisyonumu kapatirim, problem etmiyorum.
ama sahsi olarak hala smartiks konusunda halka arz olabilecegi konusunda olumlu dusunuyorum.
simdilik bu kadar😊
her zaman ifade ettiðim gibi "bol deðil hayýrlý kazançlar diliyorum herkese"
Sn. Hayek.. Sizin araþtýrmacýlýðýnýz ve temel analizleriniz konusundaki bilginiz þüphe goturmez.. Elma armut meselesinde þahsýnýza ait bir ifade kullanmadým. Genel olarak ifade etmek istedim. Demek istediðim þu;
bu þirket ilk önce Kafein için halka arz haberleri gonderdi. Ne zaman ?
03.05.2016 tarihinde.. yani o tarihten gunumuz 2018 tarihine kadar halen dokumantasyon calýsmasý yapýyorlar..
trabzon limaný yada yeni arz olan klimacý firma arz olacaz dedi 1 ay sürdü sadece.
Daha henüz 2016 yýlýnda gonderdikleri þirketi halka arz edemedikleri halde 2017 yazýnda haberini gonderdikleri smartiks halka arzý bana hayal gibi geliyor.
Sizin analizleriniz þirketin gönderdiði haberlerin doðru olabilecegi esasýna gore yapýldýgýndan katýlýyorum. boyle bir halka arzda þirkete para girecek falan filan ama onumuzde bir tehlikeli zaman var bilnacoda gecen yýla kýyasla inanýlmaz fark gelecek. bu olumsuzlugu ve yapamadýklarý arzlarý fiyatlandýrýldýgý icin buralarda sürünüyor zaten...
Ayrýca bu gun sonu iþlemler sürekli olarak karþýlýklý.... yüksek hacimlerle 5-6 kademe zor cýkarken gun sonunda iþlemler karsýlýklý...
düþük hacimlerle 10 kademe duserken iþlemler yine karsýlýklý...
yani verus neden 14 den 24 oldu neden vertu 3 den 2 oldu yukarýda yazdýklarýmda gizli birazcýk.
sevgiler
Bu hisseden kazanç hayýrmýdýr þermidir hergün beddua kimse tilki olarak yaþamýyor standart kaideleri bile ihlal sözkonusu,umarým bize yaþatýlanlarýn misli yaþatanlarýn baþýna gelir.Huzurlu!haftasonlarý spek ve mürettebatý!
Beceriksiz yönetim 2016 yýlýndan bu yana kopyala yapýstýr ile KAP'a halka arz haberleri gondererek Yatýrýmcýlarýný yanýltmýþtýr. Sahsen SPK'ya þikayettde bulundum bi kenarda kalsýn. Ayrýca 2016 yýlýndan bu yana gercekleþtiremedikleri arzlarýn yanýnda 4 tane sýcagý sýcagýna yeni halka arz geliyor veya geldi. yani halka arz furyasýnýn baslayacagý bu zamanlardaki fýrsatý da kaçýrdý resmen..
Safkar Ege Soðutmacýlýk
Trabzon limaný
enerjisa
Medikal hastaneleri
soyleyin hangisi bu kadar suruncemede kaldý arz edecegiz dediler 1 ay icinde ediyorlar ki Enerjisa nýn buyuklugu goz onunede alýnmalýdýr.
özetle artýk halka arz etsen ne olur etmesen ne olur.. fýrsatlarýn kacýyor.. imkanýný sana yatrým yapanlarla paylaþmadýktan sonra þirket olssan ne olur olmasan ne olur..
kýsacasý Gereli elinden kacýran, aldýgý anel hisselerini batýran, halka arzlarý beceremeyen, yaptýgý yanlýs yatýrýmlar ile yatýrýmcýsýna deger vermeyen, yatýrýmcý departmaný diye actýklarý bolumden bilgi alýnamayan bir þirket var..
goreceksiniz bilancoda zaten 2016 2017 karsýlastýrmasýný yapýnca..
Yer Ýmleri