bugün tepkiyi deðerlendirip hisse deðiþimini gerçekleþtirdiðinizi anlýyorum. Sakýncasý yoksa tercih ettiðiniz yeni hissenizi ve tercih sebeplerinizi yazabilir misiniz. Güzel bir paylaþým olur. yazmak istemeye de bilirsiniz![]()
Vertu hakkýnda güzel bir deneyiminiz var forumu boþ býrakmamanýzý zaman buldukça rica ederim.
Hisse deðiþimini p.tesi günü gerçekleþtirmiþtim.22.70 - 22.50 arasýnda satabildim.21.60 a sarkýttýlar ayný gün fakat baska kagýda girdiðim için deðerlendiremedim fýrsatý .Dün anca 22.42 alýp 23.30 dan verdim yine.
Hangi kaðýda girdiðimi söz etmenin elbette bir sakýncasý yok .Ýnsanlara biraz fayda saðlayabiliyorsam ,beni çok mutlu ediyor bu gerçekten. Çünkü bilgi ve deneyim paylaþtýkça daha deðer kazanýr. Allah kýsmet ederse ,ilk planda Mart 2022 ye kadar bekleyeceðim kaðýdý seçtim,ERBOSAN ! Sebeplerine gelince , karlýlýðý oldukça yüksek . Yýl sonunda 1'e 10 kar getirme potansiyeli gördüm. Çelik fiyatlarý þu günlerde her ne kadar yatay seyretse de , yýl baþýndan bu yana baya yükseldi.Ve araþtýrmama göre , þirket peþin alýp stok çalýþýyormuþ . Dolayýsýyle bu, karý daha yüksek seviyelere çeken bir unsur. Sanýyorum ilk çeyrekte bu en önemli etken .Ýhracatý var , borçlanmasý düþük seviyede . 98.50 den girdik bakalým , yýl sonu 200-250 arasý bir beklentim var .Dahili ve harici çok ters bir þey olmaz ise oraya vuracaðýna inanýyorum. Göreceðiz neler olacak ..
Hakkýmdaki yorumlarýnýz için tþk ediyorum. Ben aslýnda genelde yazan deðil de okuyan birisiyimdir. Bütün forumlarda gördüðüm kadarýyle atmasyona dayalý paylaþýmlar yapýlýyor.Vizyon geliþtirici ,saðlam esaslara dayalý bir bilgi ve öngörü paylaþýmý çok nadir gözlemliyorum.
Ýhtiyaç duyulduðunda cevap yazýp ,bilgi paylaþýmý yaparým elbette. Vertu'dan kopmak imkansýz çünkü )
Kazancýnýz bol olsun ..
el insaf spek nereye kadar çekeceksin..
Dün ve bu gün , iþlem hacmi çok yüksek .
Eðer , bu mallarý , hisse 37 TL. den , 20 TL. lere indi, çok ucuzladý diye ky. alýyorsa yandýk demektir.
Eðer ky. topluyorsa , by. ler , fiyat 10 TL. altýna inmeden almazlar.
Ama borsa bu , herþey olabilir. Ben , zarar üstüne zarar yazarak beklemedeyim. Ama Ümit’lerim her geçen gün daha da azalýyor. Allah kurtarsýn.
Ýþtiraklerinin yeniden deðerlemesini , kar olarak göstermiþ diye biliyorum.
Kasaya giren para yok.
Eskiden defter deðerinin altýnda iþlem görürdü.
Yine öyle olursa , 12 ve hatta iyice sýkarlarsa 10 TL.nin altýný bile , orta vadelerde görebiliriz diye endiþeleniyorum
Ama , yine de belli olmaz , belki biraz daha düþtükten sonra ,
yeniden yükseliþ tirendine de girebilir.
Bir umut , bekliyorum iþte.
Bu kadar riski görüp de neyi bekliyorsunuz sayýn by akýl, böyle bir kayýp riskini alýyorsaniz belirli bir getiri beklentisine de sahip olmanýz lazým. Mesela "ben vertu aldým paramýn yarýsýný kaybedebilirim ama su olursa çok ciddi kar ederim" gibi bir beklentiniz olmasý gerekir. Yoksa aksi biraz akýl dýþý olur.
Ben kendi adýma konuþursam su sýra en kötü durumda olduðum hisse vertu 22 TL riskini almýþtým, ama 20 TL altý olacaðýna pek hesaplamamýstým. Kötü olan bir baþka konu trade etme þansý tanýmamasý, ben sürekli olarak al sat yapan birisiyim. Bana pek trade etme þansý tanýmadý. Portföyde bir tane giriþim sermayesi tutma inadi sebebiyle vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceðim gibi, yoksa bana trade ettirmeyen hisseyi zararda olsa satar geçerim. Öyle yada böyle arasýra tepki verecek saðlam gördüðüm desteklerde saðlam mallanarak ben bu oyunu bozarým![]()
Birde vertu nün ortak olduðu þirketlerden sadece 1 tanesi borsada iþlem görmekte (pamel) ve vertunun ortaklýðý dolaylý onunda piyasa deðeri pek düþmemiþ neye göre karda azalma bekleniyor pek anlamýþ deðilim, bilen beri gelsin bir anlatsýn okuyalým bilgilenelim.
Yer Ýmleri