Kimi zaman endeksin düþüþ zamanlarýnda bile cömert getiriler saðlayan TCD'nin, içerdiði % 80 civarýndaki hisse oranýna raðmen (an itibariyle % 85,33) hisse fonlar gibi algýlanmamýþ olmasýný gayet normal karþýlýyorum. Oldukça öngörülemez ve bir o kadar karmaþýk deðer tespit yöntemleri var. Belki de bugün % 1,5 artý getirecek endeks düþse bile. Bunu bilemeyiz.
Ancak, konuyla ilgili geçmiþ mesajlarýmý hatýrlatmak babýndan endeksin yýlýn ilk aylarýndaki 103.000-105.000 aralýðýnda gerçekleþen maliyetler nedeniyle güçlü bir direnç bölgesine karþý Mayýs ayýndan bugüne yaþanan yükseliþin konsolidasyonunu gerçekleþtirdiðini akýlda tutmak gerekir. Endeks için takip ettiðim grafik SAT vermenin 1 týk gerisinde; güç göstergeleri negatif ve indikatörler bahsettiðim konsolidasyon süreci ile uyumlu hareket ediyor. Bu hareketin aþaðý yönde en önemli destek noktasý 99 bin. Mevcut ekonomik ve jeopolitik konjonktüre bakarak çok dramatik düþüþler beklemediðimi söyleyebilirim. En kötü ihtimal bir önceki dip bölgesi olan 94 bin civarý.
Ekran Alýntýsý.PNG
Takip listeme IGH'yi ekledim. ADP'ye göre daha defansif bir hisse fon ve biraz daha fazla karakterimi yansýtmakta. ADP'yi öngörülemeyen bir geliþme neticesinde banka endeksinde yaþanacak aþýrý düþüþlerde pozisyon almak üzere takip ediyorum. Yazdýklarým kiþisel görüþlerimdir sevgili dostlarým.

Yer Ýmleri