FONBUL sitesine , sadece yatýrým fonlarý seçeneði ile bir aylýk abone oldum, 28 TL/ay fiyatý.
Gördüðüm farklarý yazayým. Menüler ayný zaten, menü seçeneklerini karþýlaþtýralým.
FON PÝYASASI bölümündeki alt menü seçenekleri tamamýyla ayný.
FON ANALÝZLERÝ :Ücretsiz olan 5 tane fonu gösteriyor, abone olunca tüm fonlarý görebiliyorsunuz. Analiz bölümü son 1 hafta, 1 ay, 6 ay, bir yýllýk deðiþim oranlarýný gösteriyor. Tefas'da fazladan son 3 ayý da gösteriyor. Tefas'ýn grafiklerini haftalýk, aylýk, 3 aylýk vs görebilirken fonbul'da sadece son 1 yýl grafiði var. Bu yönüyle Tefas daha yararlý. GRAFIK bölümünde fon varlýklarýnýn her gün için daðýlým oranlarýný görebiliyorsunuz. Örneðin Jale 5 eylül'de 78,09 hisse senedi varken bu oran 19 eylül'de 85,33 olmuþ. hangi senetler olduðunu göreydik iþe yarardý. FON FÝYATLARI ve KÜNYE ücretsiz 5 seneti, ücretlide tüm senetleri gösteriyor.
TEFAs d en alttaki altýnla borsayla vs karþýlaþtýran grafik Fonbul'da yok mesela.
FON KARÞILAÞTIR bölümü, ücretsiz 15 fonu gösteriyor, ücretlide hepsini. FON RISK bölümü ayný þekilde.
TEKNIK ANALIZ bölümünde 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yýl seçenekleri var. Burada da þöyle bir tuhaflýk var. GPG yazýp grafiðini göremiyorsunuz. Önce GPG nin hangi racý kuruluþun yönetiminde olduðu bilgisi lazým. Gedik portföy ü bulup, oradan GPG yi seçmeniz gerekiyor

Hadi onu kabul ettim, iki üç fonu ayný grafiðe koyup karþýlaþtýrma seçeneði bile yok (Yatýrýmdirekt 2 tane için bunu yapýyor)
FON YÖNETÝCÝLERÝ ücretsiz seçenekte 5 fon ile sýnýrlý. Pazar paylarý vs de ayný þekilde 5 satýrla sýnýrlý.
Genel hatlarýyla durum bu. Örneðin fonlarýn valörü bilgisini hiç bir yerde göremedim. Bir aylýk süreden sonra uzatýr mýyým henüz bilmiyorum. Süre dolunca karar vericem.
@admustafa ve @myfinans : Ýncelemek isterseniz görüþelim.
Saygýlar.
Yer Ýmleri