açýkçasý ben endeks yükselirken yükselip düþerken de düþen fon istemiyorum. böyle yapacak olsam endeks ucuzlayýnca banka endeksi fonu alýp belli seviyelere gelince satarým. benim istediðim yükseliþlerde kazanýrken düþüþlerden de sýnýrlý etkilenip orta vadede endeks düþse dahi kazanan fon istiyorum. ikide bir hisse takip eder gibi fon fiyatý takip etmek istemiyorum. gerçi bunu henüz baþaramadým ama en azýndan kafam rahat olsun istiyorum. tcd'yi de bu yüzden aldým. sanki bir arkadaþýmýz önceki 102 binden 95 bine kadar yaþanan düzeltmede bu fonun oldukça iyi getiri saðladýðýný yazmýþtý. profosyoneller hep þunu söylerler: önemli olan endeksin yükseliþi deðil, sizin aldýðýnýz pozisyonlar. doðru pozisyon alýrsanýz endeks düþerken de pek alâ para kazanabilirsiniz. iþte ben, bunu istiyorum ve tcd'den de bu noktada umutluyum. ama her ne olursa olsun portföyümün yüzde 50'sinden fazlasýný riske atmam. dünyanýn binbir türlü hali var, temkinli þekilde risk alarak bir çabanýn içindeyiz. Allah hepimizin yardýmcýsý olsun, herkese bol kazançlar dilerim
TR 2 yýllýk tahvil 14,82 14,96 -0,94 14,82 14,82
TR 5 yýllýk tahvil 14,99 14,99 0,00 14,99 14,99
TR 10 yýllýk tahvil 14,89 14,89 0,00 14,89 14,89
Ayný kanaatteyiz iyi geleceði olan hisseleri bulmasý fon yönetiminin elinde ayný þekilde türev piyasalarý içinde
2 haftadan beri býst giderken onun kadar gidemiyor gelirken ondan çok geliyordu artý günler bile eksi yazýyordu belkide ons veya ters pozisyonlardandý inþ düzeltmiþlerdir durumlarýný
Yoksa bizde araþtýrmayla hisseler buluyoruz, önemli olan burada iþinize bakýp kafanýzýn rahat olmasý haklýsýnýz
Yok öyle bir dünyaaa...Takipsiz olmaz...
thy yýllýk deðiþim, yüzde eksi 40,65
aselsan yýllýk deðiþim, yüzde eksi 31,60
soda yýllýk deðiþim yüzde eksi 15
bunlar bist 30'un en saðlam firmalarý.
tcd yýllýk getiri yüzde 66,80
azimut portföy 1. hisse fon getirisi yüzde 34.
umarým ne tür düþüncelerle fon yatýrýmcýsý olmak istediðimi daha iyi anlatabilmiþimdir. tabi bu tercihlerin kiþiden kiþiye deðiþebileceðini göz ardý etmiyorum. treyt yapabilen insanlarýn fon yatýrýmcýsý olmasýna zaten gerek yok. bu yöntem, benim gibi tek baþýna hisse yatýrýmcýlýðýný beceremeyen ve sitresini kaldýramayanlar için geçerli.
Yer Ýmleri