burada sorun þu: fon doðrudan döviz almayýp eurobondlara yatýrým yapýyor. hal böyle olunca da döviz artarken tl tahvillerinde olduðu gibi türkiyenin eurobond tahvillerine de satýþ geldiðinde dövizdeki artýþtan ayný ölçüde yararlanamýyorsunuz. bazan da döviz düþmeye baþlayýp ayný zamanda tahvillere de alým geliyor ve döviz fiyatlarý düþtüðü halde fonun fiyatý artabiliyor. tahvillere gelen alým ve satýmýn þiddeti, getirileri olumlu veya olumsuz ölçülerde etkileyebiliyor. ayrýca da bu tür fonlardaki sýkýntýlardan biri de satýþta valörün üç gün olmasý
bu tür fonlar faiz düþüþlerinde güzel getirir ama yükseliþlerde bu tür tatsýzlýklar olur. bir de faizler birkaç aydýr epeyce düþtü. bu tür fonlarý alýrken tefaþtan bir ay ve üç aylýk getirilerine bakýpta: çok güzelmiþ, bundan sonra da ayný olur diye düþünmemek lazým. her þey tahvil faizlerine baðlý.
Dolar günlük grafiði hoþ durmuyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Benim için doðrusu tahvil içerikli fonlar 16 lý seviyeler görüldükten sonra cazibesini yitirdi, kesinlikle almam riski düþük gpg devam ediyorum, hafta sonu getiri düþük ama grafiðine bakýnca panikleyecek bir durum yok, biraz da okt vaf elimde mayýsta almýþtým yüzde 24-25 arasý mk getirisi olmuþ onu da çýkmayý düþünüyorum ama bist 95 lere olur da gelirse tcd alacaðým diye pusudayým.
Tcd on numara biraz erken çýktým maalesef.
SM-G955F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostum sana özelden yazayým
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri