Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
12,65 10% 173,92 Mn 11,44 / 12,65
1.210,00 10% 222,73 Mn 1.040,00 / 1.210,00
5,61 10% 305,34 Mn 5,03 / 5,61
49,50 10% 10,93 Mn 49,50 / 49,50
33,10 9.97% 87,44 Mn 29,20 / 33,10
15,80 -9.97% 535,81 Mn 15,80 / 16,50
132,90 -9.96% 26,07 Mn 132,90 / 132,90
13,47 -6.13% 456,94 Mn 12,92 / 13,99
2,68 -5.3% 508,90 Mn 2,59 / 2,76
5,72 -5.14% 276,14 Mn 5,57 / 6,40
62,55 0.56% 10,85 Mr 60,65 / 64,30
280,50 2.37% 8,69 Mr 271,50 / 283,75
340,25 8.45% 8,42 Mr 313,25 / 342,75
32,24 0.37% 8,27 Mr 30,42 / 32,78
396,50 4.96% 6,59 Mr 370,50 / 400,00
18,80 1.18% 519,22 Mn 17,98 / 19,07
340,25 8.45% 8,42 Mr 313,25 / 342,75
382,25 1.53% 2,55 Mr 372,00 / 386,00
93,45 3.03% 374,32 Mn 88,00 / 93,95
102,30 0.29% 264,43 Mn 100,40 / 103,50
33,28 3.29% 77,30 Mn 31,92 / 33,70
10,30 0.98% 270,09 Mn 9,99 / 10,50
76,90 4.63% 389,18 Mn 70,05 / 77,50

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 924/939 ÝlkÝlk ... 424824874914922923924925926934 ... SonSon
Arama sonucu : 7506 madde; 7,385 - 7,392 arasý.

Konu: ISKUR - Ýþ Bankasý Kurucu

1.  Alýntý Originally Posted by Bankers Yazýyý Oku
    Ben hiç al sat yapmadým, miras býrakmak üzere tutuyorum, hadsizlik etmiþsiniz milletin sýrtýndan para kazanarak vs diyerek.
    Satmayý düþünmüyorsanýz haklýsýnýz hadsizlik ettim özür

Alýntý Originally Posted by Bankers Yazýyý Oku
    Ýþa karda ve tasfiyede, isb karda imtiyazlý hisse ,
    Birde oranlarýný yazsaydýnýz tam olacaktý devamýnda da isctr de oy hakkýnda imtiyazlý deðil mi? Zira A ve B ye nazaran yönetimde oy haklarý daha fazla. Anlatmaya çalýþtýðým Ýþatr Ýþbtr Ýþctr nin tamamýnýn pay senedi olmasýna raðmen kasýtlý olarak bazý kiþiler tarafýndan A ya ve B ye tanýnan imtiyazlar çok büyükmüþcesine "imtiyazlý hisse, borsada olmamasý lazým, dünyada eþi benzeri yok þeklinde" alðý oluþturulmaya çalýþýlýyor. Cümle arasýnda imtiyazlý hisse olarak bahsedilince TTK bilgisi olamayan yatýrýmcý hisseleri gözünde deve yapýyor.

Birleþme Bölünme tebliði 11. madde 1. bendinin bizimle doðrudan bir ilgisi yok
    Bu kanýya nasýl vardýnýz açýklayýnýz öyle kestirip atmak yok.
    Birleþme Bölünme tebliðinin 18/3 maddesi; Bölünme iþlemlerinde pay sahiplerinin korunmasýnda bu Tebliðin 11 inci maddesi hükümleri kýyasen uygulanýr.
    Hemen 11. maddeye bakalým;
    MADDE 11 – (1) Devrolunan þirketin ortaklarýnýn devrolunan þirkette sahip olduklarý paylarýný ve haklarýný karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý vardýr. Birleþme iþlemine taraf þirketlerin karþýlýklý iþtirak halinde bulunmasý, devralan veya devrolunan þirketin kendi paylarýný elinde bulundurmasý, (Tibaþ %100 hissesi Ýþbank a ait) devralan þirketin devrolunan þirkette ya da devrolunan þirketin devralan þirkette pay sahibi olmasý ve benzeri durumlar, bu istem hakkýnýn hesaplanmasýnda dikkate alýnýr.

Bu maddeye göre iþbankasý nin pay ve intifa sahipleri sahip olduklarý paylarýný ve haklarýný karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý 0 dýr. Zira bölünen þirket yeni oluþan þirketin tüm hisselerini elinde bulundurmakdýr.

Bir an için TTK yi ve tüm kanunlarý çöpe atalým. Basit düþünelim

Ýþbankasý bölünme raporunda geçen 10 küsür þirket deðilde farazi olarak Erdal bakkal ltd. þti. de ki 10 tl lik payýný 50.000TL lik sermaye ile kurduðu Faruk eczanesi ltd þti ye ayný olayýmýzda ki gibi kýsmi bölünme yoluyla devrettiðini düþünelim. Sizin mantýðýnýz þu þekilde Ýþbankasý 10 tl lik Erdal Bakkal da ki hissesini þirket bünyesinden çýkardý. Bu yüzden TTK 140 çok açýk 50.000TL lik sermayesi olan Faruk Eczanesi bizim Ýþkur, Ýþatr ve Ýþbtr hisselerinin tamamý almak zorunda
    Ama cevap hayýr asýl cevap eger iþbankasý Faruk eczanesinde hissedar deðilse pay senedi ve intifa senedi sahiplerine sadece 10TL lik bölünen kýsým üzerinden hesaplanacak deðerde Faruk Eczanesinden pay veya hak talep etme hakkýnýz oluyor. Faruk eczanesi hisselerinin tamamý iþbankasýnýn ise bu sefer pay ve intifa hakký sahiplerine bir zaten bir ödeme yapýlmasýna gerek kalmýyor. Sermaye olduðu yerde duruyor.

Eski ticaret kanunu zamanýndaki uygulama sanki hale geçerliymiþ gibi bilinçli þekilde yönlendirme yapýyorsunuz, yapmayýn.
    7350 numaralý mesajdaki mahkeme kararýný diyorsunuz herhalde ama beni anlamamýþsýnýz o kararý bu olaya emsal atmadým. Siz bana o mesajýn öncesinde tazminattan kim bahsetti dediðiniz için bende Ýleride açacaðýnýz davanýn tazminat davasý olarak açýlmasý zorunludur diye gönderdim zaten dikkat edin kararýn tamamýný deðil sadece davacýnýn talep kýsmýný paylaþtým. Karar tabiki eski TTK zamanýndan kafa karýþtýrmasýn diye hüküm kýsmýný bilerek koymadým. O kararda sadece davacýnýn talep kýsmýný örnek olarak attým.

2.  Alýntý Originally Posted by test10 Yazýyý Oku

Birde oranlarýný yazsaydýnýz tam olacaktý devamýnda da isctr de oy hakkýnda imtiyazlý deðil mi? Zira A ve B ye nazaran yönetimde oy haklarý daha fazla. Anlatmaya çalýþtýðým Ýþatr Ýþbtr Ýþctr nin tamamýnýn pay senedi olmasýna raðmen kasýtlý olarak bazý kiþiler tarafýndan A ya ve B ye tanýnan imtiyazlar çok büyükmüþcesine "imtiyazlý hisse, borsada olmamasý lazým, dünyada eþi benzeri yok þeklinde" alðý oluþturulmaya çalýþýlýyor. Cümle arasýnda imtiyazlý hisse olarak bahsedilince TTK bilgisi olamayan yatýrýmcý hisseleri gözünde deve yapýyor.

Birleþme Bölünme tebliðinin 18/3 maddesi; Bölünme iþlemlerinde pay sahiplerinin korunmasýnda bu Tebliðin 11 inci maddesi hükümleri kýyasen uygulanýr.
    MADDE 11 – (1) Devrolunan þirketin ortaklarýnýn devrolunan þirkette sahip olduklarý paylarýný ve haklarýný karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý vardýr. Birleþme iþlemine taraf þirketlerin karþýlýklý iþtirak halinde bulunmasý, devralan veya devrolunan þirketin kendi paylarýný elinde bulundurmasý, (Tibaþ %100 hissesi Ýþbank a ait) devralan þirketin devrolunan þirkette ya da devrolunan þirketin devralan þirkette pay sahibi olmasý ve benzeri durumlar, bu istem hakkýnýn hesaplanmasýnda dikkate alýnýr.

Bu maddeye göre iþbankasý nin pay ve intifa sahipleri sahip olduklarý paylarýný ve haklarýný karþýlayacak deðerde, devralan þirketin paylarý ve haklarý üzerinde istemde bulunma haklarý 0 dýr. Zira bölünen þirket yeni oluþan þirketin tüm hisselerini elinde bulundurmakdýr.

Ýþbankasý bölünme raporunda geçen 10 küsür þirket deðilde farazi olarak Erdal bakkal ltd. þti. de ki 10 tl lik payýný 50.000TL lik sermaye ile kurduðu Faruk eczanesi ltd þti ye ayný olayýmýzda ki gibi kýsmi bölünme yoluyla devrettiðini düþünelim. Sizin mantýðýnýz þu þekilde Ýþbankasý 10 tl lik Erdal Bakkal da ki hissesini þirket bünyesinden çýkardý. Bu yüzden TTK 140 çok açýk 50.000TL lik sermayesi olan Faruk Eczanesi bizim Ýþkur, Ýþatr ve Ýþbtr hisselerinin tamamý almak zorunda
    Ama cevap hayýr asýl cevap eger iþbankasý Faruk eczanesinde hissedar deðilse pay senedi ve intifa senedi sahiplerine sadece 10TL lik bölünen kýsým üzerinden hesaplanacak deðerde Faruk Eczanesinden pay veya hak talep etme hakkýnýz oluyor. Faruk eczanesi hisselerinin tamamý iþbankasýnýn ise bu sefer pay ve intifa hakký sahiplerine bir zaten bir ödeme yapýlmasýna gerek kalmýyor. Sermaye olduðu yerde duruyor.

7350 numaralý mesajdaki mahkeme kararýný diyorsunuz herhalde ama beni anlamamýþsýnýz o kararý bu olaya emsal atmadým. Siz bana o mesajýn öncesinde tazminattan kim bahsetti dediðiniz için bende Ýleride açacaðýnýz davanýn tazminat davasý olarak açýlmasý zorunludur diye gönderdim zaten dikkat edin kararýn tamamýný deðil sadece davacýnýn talep kýsmýný paylaþtým. Karar tabiki eski TTK zamanýndan kafa karýþtýrmasýn diye hüküm kýsmýný bilerek koymadým. O kararda sadece davacýnýn talep kýsmýný örnek olarak attým.
    Sen öyle zannet sn test.

3.  Alýntý Originally Posted by test10 Yazýyý Oku

Ýsc’ye imtiyazlý dediðiniz yerde kurduðunuz süslü cümlelerinizin benim nazarýmda bir ehemmiyeti kalmýyor.. Tebliðin birinci maddesini koyup diðer maddelerini görmezden gelmeniz zaten iyi niyetli bir yaklaþým deðil. Ýþ Bankasý hissedarlarý Tibaþ’dan istemde bulunamaz, bu konuda hem fikirim. Ve fakat intifa ve imtiyazlý hisselere iliþkin hususlar ayný maddenin farklý bentlerinde düzenlenmiþ ve herhangi bir istisna belirtilmemiþtir. Ben toplamak zorundadýr demedim, toplamýyorsa eþ deðer hak vermeli. Kaldý ki bunu ben söylemiyorum, kanun ve yönetmelik söylüyor.

Tazminat davasýna gelince, oraya gelene kadar idari iþlemin yürütmesinin durdurulmasý dahil pek çok seçenek var zaten.

Erdal Bakkal örneðiniz zaten garabet, ticaret kanunu ile kurumlar vergisi kanununu karýþtýrýyorsunuz. Eskiden bu hususlar ticaret kanununda düzenlenmediði için vergi kanunlarýna bakýlýyordu. Bankadaki arkadaþlara selamlar.

Özetle o gemi gelecek.

4. sayýn yöneticiler, sizler DÜNYALI denen mahlukatýn,ne kadar .....ççç. olduðunu defalarca söyledim, yatýrýmcýlarý yanlýþ yönlendirdi ve a. a. gitti. þimdi sizler de bu .cççççç kadar suçlusunuz, ister atýn ister ceza verin, en ufak ikazýmda bana ceza verdiniz ona yok.. gelelim asýl meseleye, sattýrdýðý insanlarýn vebali sizlerin de üzerinizde.

5.  Alýntý Originally Posted by Bankers Yazýyý Oku
    Ýsc’ye imtiyazlý dediðiniz yerde kurduðunuz süslü cümlelerinizin benim nazarýmda bir ehemmiyeti kalmýyor.. Tebliðin birinci maddesini koyup diðer maddelerini görmezden gelmeniz zaten iyi niyetli bir yaklaþým deðil. Ýþ Bankasý hissedarlarý Tibaþ’dan istemde bulunamaz, bu konuda hem fikirim. Ve fakat intifa ve imtiyazlý hisselere iliþkin hususlar ayný maddenin farklý bentlerinde düzenlenmiþ ve herhangi bir istisna belirtilmemiþtir. Ben toplamak zorundadýr demedim, toplamýyorsa eþ deðer hak vermeli. Kaldý ki bunu ben söylemiyorum, kanun ve yönetmelik söylüyor.
    Ben size madde madde kanun maddelerini yazarak açýklamaya çalýþýyorum siz bana kendi yorumunuzla "olamaz öyley, kanun açýk vs diyip geçiþtiriyorsunuz. Böyle tartýþma olmaz ki..

Tazminat davasýna gelince, oraya gelene kadar idari iþlemin yürütmesinin durdurulmasý dahil pek çok seçenek var zaten.
    Zaten bu yazýnýzdan sonra sizinle birebir daha fazla tartýþmanýn boþa olduðunu anladým. Özel bir þirkete karþý idari iþlemin durdurulmasý talepli idare mahkemesinde dava mý açmayý düþünüyorsunuz Kimlerle neleri tartýþýyoruz ohooo....

6.  Alýntý Originally Posted by test10 Yazýyý Oku
    Ben size madde madde kanun maddelerini yazarak açýklamaya çalýþýyorum siz bana kendi yorumunuzla "olamaz öyley, kanun açýk vs diyip geçiþtiriyorsunuz. Böyle tartýþma olmaz ki..

Zaten bu yazýnýzdan sonra sizinle birebir daha fazla tartýþmanýn boþa olduðunu anladým. Özel bir þirkete karþý idari iþlemin durdurulmasý talepli idare mahkemesinde dava mý açmayý düþünüyorsunuz Kimlerle neleri tartýþýyoruz ohooo....
    Cehalet ne güzel þey, her þeyi biliyorsunuz maþallah. Ýdare mahkemesinde þirkete niye dava açýlsýn, onay verilirse verilen idari onaya iliþkin açýlýr.

Siz kanundaki intifa ve imtiyazlý hisselere iliþkin kýsýmlarýn etrafýndan dolanýyorsunuz, iyi niyetli deðilsiniz.

7. Tamam siz öncelikle o zaman idare mahkemesine baþvurun sonra Ticaret mahkemesine sonra Anayasa Mahkemesi ordan da AiHM e gidin. Davalarý kaybedince Temettü davalarýnda olduðu gibi herkes sus pus görmedim duymadým moduna girecek. Lakin 4-5 yýl sonra ben o kararlara yine bir þekilde ulaþýp burada yayýnlayacaðým. Her þeyi zaman gösterecek hisseleri satmayacaðýnýz için sizin uzun yýllar daha forumda olacaðýnýzý düþünüyorum bende uzun yýllar artýk burdayým. Olumlu yada olumsuz tekrar tartýþmaya devam edecegiz.

8.  Alýntý Originally Posted by test10 Yazýyý Oku
    Tamam siz öncelikle o zaman idare mahkemesine baþvurun sonra Ticaret mahkemesine sonra Anayasa Mahkemesi ordan da AiHM e gidin. Davalarý kaybedince Temettü davalarýnda olduðu gibi herkes sus pus görmedim duymadým moduna girecek. Lakin 4-5 yýl sonra ben o kararlara yine bir þekilde ulaþýp burada yayýnlayacaðým. Her þeyi zaman gösterecek hisseleri satmayacaðýnýz için sizin uzun yýllar daha forumda olacaðýnýzý düþünüyorum bende uzun yýllar artýk burdayým. Olumlu yada olumsuz tekrar tartýþmaya devam edecegiz.
    Sizinle tartýþmaya devam edecek kadar boþ vaktim yok. Size yazdýðým mesajlar aslýnda þahsýnýza yönelik deðil, negatif algý oluþturup kafasýný karýþtýrmaya çalýþtýðýnýz insanlara yönelikti. Bakýn kimse burayý okuyup bu fiyatlardan hisse almaz fakat düþük fiyatlardan almýþ kiþiler sizin negatif yorumlarýnýzla hisse satabilir.

Sayfa 924/939 ÝlkÝlk ... 424824874914922923924925926934 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •