Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,61 10% 299,97 Mn 5,03 / 5,61
49,50 10% 10,57 Mn 49,50 / 49,50
12,65 10% 173,70 Mn 11,44 / 12,65
1.210,00 10% 221,62 Mn 1.040,00 / 1.210,00
33,10 9.97% 84,81 Mn 29,20 / 33,10
15,80 -9.97% 519,37 Mn 15,80 / 16,50
132,90 -9.96% 16,12 Mn 132,90 / 132,90
1.751,00 -5.86% 529,63 Mn 1.704,00 / 1.812,00
13,58 -5.37% 439,58 Mn 12,92 / 13,99
5,71 -5.31% 223,94 Mn 5,57 / 6,40
62,85 1.05% 10,16 Mr 60,65 / 64,30
280,00 2.19% 8,06 Mr 271,50 / 283,75
341,75 8.92% 8,01 Mr 313,25 / 342,75
32,46 1.06% 7,97 Mr 30,42 / 32,78
396,50 4.96% 6,10 Mr 370,50 / 399,00
18,84 1.4% 493,99 Mn 17,98 / 19,07
341,75 8.92% 8,01 Mr 313,25 / 342,75
382,75 1.66% 2,43 Mr 372,00 / 386,00
93,55 3.14% 341,30 Mn 88,00 / 93,85
102,80 0.78% 247,97 Mn 100,40 / 103,50
33,32 3.41% 74,85 Mn 31,92 / 33,70
10,32 1.18% 245,06 Mn 9,99 / 10,50
76,85 4.56% 379,74 Mn 70,05 / 77,50

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 4/939 ÝlkÝlk ... 234561454104504 ... SonSon
Arama sonucu : 7506 madde; 25 - 32 arasý.

Konu: ISKUR - Ýþ Bankasý Kurucu

1.  Alýntý Originally Posted by Ýþte_b Yazýyý Oku
    Genel kurul olmadan imha olabilir mi ?
    Enerjide telekomda bir dünya bataðý varken ne imhasý,eyt yalan çýktý,3600 yalan çýktý,af yalan çýktý,soylunun kayyum tehdit’i yalan çýktý.yalanlar daðlarý aþtý.gündem deðiþtirmek için Özellikle rahip BRUNSON kepazeliðinin üstünü örtmek için Ýþbankasý olayý gündeme getirildi.Kaz daðlarý olayýnda bile ömer çelik chp elindeki hisseleri hazineye versin dedi.iki tane spekülatör 10 lotla hisseyi buraya taþýdý.alýcý bulsa yapýþtýracak.elinde olan hayal kurarak satmýyor.oyuncunun iþine geliyor.siyasilere güvenmeyin.

2. Hedef çaðrýda 1 milyon dolar temettü de 250 bin TL
    Hükümet veya açýlan dava vasiyet in yerine getirilmedigini belgeler
    Partiye ye ya bunu düzeltin ve geçmiþe dönük yasak faizi ile birlikte ödeyýn diyecektir .
    Bunu normal hisse olarak bakan kiþilerin gözleri kapalý

3. 6 tl den dolar alýp eski fiyatýna çýkma ihtimalini hayal kurup 10 gün sonra hayalleri ni baþka hissede tekrar kurmaya çalýþan olmadýk bizim burdaki hedef belli 50 bin de 100 bin de ve 240 binde ki her hareket sonrasý olumsuz yorum yapýp ne kazandin eline ne geçti Senine yüzünden 50 binlerde senin yorumlarýndan etkilenip satan yatýrýmcý þimdi sana ne diyordur OKACHA hiç düþündün mu

4. AKBANK'taki ihtilâf Sabancýlar'a yaradý

ADANA'DA, Kayserililer'in öncülüðünde geliþen sanayi, ticaret hayatýna da canlýlýk getirdi. 1945 yýlýnda, II. Dünya Savaþý'nýn sona ermesiyle birlikte, herkes rahat nefes almaya baþladý. Ardýndan, 1946 yýlýnda çok partili rejime geçildi, bu arada "Demokrat Parti" kuruldu.
    Ümitler, yeniden yeþermiþti. "Marshall Plâný" çerçevesinde, Amerika Birleþik Devletleri'nden, Türkiye'ye yardým kararý çýkmýþ, piyasa rahatlamýþtý. O tarihlerde, para piyasasýný "Ýþ Bankasý" yönlendiriyordu. Babam ve ortaklarý, iþ hayatýnda olduklarý için, bankalara büyük komisyon veriyorlardý.
    Piyasadaki hareketlilik, MillMensucat'ýn dört ortaðý ve Hacý Ömer Sabancý'yý yeni arayýþlara sevketti. MillMensucat'ýn ortaklarý Nuh Naci Yazgan, Nuri Has, Mustafa Özgür ve Seyit Tekin, yanlarýna Adanalý Ahmet ve Bekir Sapmaz'ý alarak, bir banka kur- maya karar verdiler. Devletten gerekli izin saðlandý, bankaya da "Akbank" adý verildi.
    12 Aralýk 1947 tarihinde, Türk finans sektöründe yerini alan Akbank'ýn asýl adý, "Adana-Kayseri Bankasý"dýr. Ancak, her iki þehrin isimlerindeki baþ harfler, Akbank'ýn adýný oluþturmaktadýr.
    Akbank'ýn kuruluþu sýrasýnda, ortaklarýn hisse oranlarý ise þöyle idi: Nuri Has: % 15, Hacý Ömer Sabancý: % 15, Nuh Naci Yazgan: % 15, Mustafa Özgür: % 15, Ahmet ve Bekir Sapmaz: % 15, Seyit Tekin: % 5.
    Kurucu ortaklar, hisselerin %80'ini paylaþtýktan sonra, Adanalý iþadamlarý için %10, Ýstanbullu iþadamlarý için de yine %10'luk kota ayýrdýlar.
    Dolayýsýyla, bu %20'lik hissenin Adanalý ve Ýstanbullu "seçkin ve itibarlý" iþadamlarýna satýlmasýna karar verdiler. Kayserili, Adanalý ve Ýstanbullu 83 iþadamý, bankanýn kurucu ortaklarý heyetinde yer aldý.
    Akbank, 1950-1962 yýllarý arasýnda kurucu ortaklar tarafýndan yönetildi. Bu süre içerisinde, Seyit Tekin'in oðlu Ýbrahim Tekin, Yönetim Kurulu Baþkanlýðý yaptý. Ben de, uzunca bir zaman Sakýp Sabancý ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliði görevinde bulundum.
    1962 yýlýna gelindiðinde, Akbank ortaklarý arasýnda zaman zaman baþgösteren yönetim anlaþmazlýðý, iyice su yüzüne çýktý. Bir güven bunalýmý yaþandý. Ortaklar, iki kutba ayrýldý. Bir tarafta Sabancý Ailesi, diðer tarafta da kardeþim Kemal'le birlikte hareket eden Ahmet Sapmaz kýyasýya rekabete giriþtiler.
    Ýþin tadý kaçmýþtý. Mutlaka bir orta yol bulunmasý gerekiyordu. Ýki tarafý yatýþtýracak bir üçüncü kiþiye ihtiyaç vardý. Bu kiþiyi bulmuþtum.
    Taraflarý, ancak ünlü bankacý, Ýþ Bankasý'nýn eski Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmed Dallý birarada tutabilirdi. Ortaklar arasýndaki gerginlik, beraberinde rekabeti de getirmiþti. Bir grup, sermaye artýrýmýna gitmek istiyor, diðer grup ise buna engel oluyordu. 1962 yýlýnda vefât eden babam, Akbank hisselerini saðlýðýnda iken, evlâtlarý arasýnda taksim etmiþti. Babamdan bize intikal eden bu hisseler nedeni ile benimle birlikte kardeþim Kemal ve eniþtemiz Tâlip Aksoy da, hissedarlar arasýnda bulunuyordu.
    Ýþte böylesine gergin ortamda, bir yandan Sabancýlar, bir yandan da kardeþim rahmetli Kemal ile merhum Ahmet Sapmaz, piyasadan Akbank'ýn hisse senetlerini toplamaya baþladýlar. Bu iki grup, bankayý ele geçirmek için kýyasýya çarpýþýyordu. Ama bu rekabetten, sadece müessese yýpranýyordu.
    Akbank'taki iktidar mücadelesi sýrasýnda doðal olarak, kardeþim Kemal ve Ahmet Sapmaz'la ayný grupta yer aldým. Ancak, piyasadan iddialý þekilde hisse toplamayý hiç düþünmedim. Böyle bir teþebbüse girmem halinde, bankadan kredi çekmem gerekecekti. Çünkü, elimde yeterli miktarda nakit para yoktu. Bu durum da, belki beni ilerde borç krizine dü- þürebilirdi. Akbank'ýn, gelecekte muvaffak olup olamayacaðýný da kestiremiyordum.
    AKBANK'IN BÜYÜK ORTAKLARI
    ORTAKLAR, ANLAÞAMIYOR
    Fakat, buna raðmen o günün þartlarýnda ucuz bulduðum bazý hisseleri satýn almýþtým. Hacý Ömer Aða'nýn oðlu Erol Sabancý ise, fiyatýna bakmadan, Akbank hissesi toplamaya baþladý. Türkiye'nin her tarafýna adamlarýný sevkedip, büyük-küçük ne varsa, bütün hisselerin satýn alýnmasý tâlimatýný verdi.
    Benim asýl amacým, bankanýn büyümesi ve kalkýnmasý idi. Ýhtilâfýn sürmesini istemiyordum. Onun için, merhum Ahmed Dallý'nýn profesyonel bir yönetici olarak iþin baþýna geçmesini arzu ediyordum. Ortaklardan bir kýsmý, merhum Dallý'nýn, Sabancýlar'a yakýn bir kiþi olduðunu söylüyordu. Ama ben, Ahmed Bey'in hiçbir tarafý tutmayacak dürüstlükte olduðunu biliyordum.
    Dallý ile ilgili teklifimi, ortaklarýmýza açtým. Ayrýca, o tarihte Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'ný yapan Ýbrahim Tekin'in de iznine baþvurdum. Tekin, görevini Ahmed Dallý'ya seve seve verebileceðini bana ifade etmiþti. Ancak, kardeþim Kemal ile, hissedarlardan Ahmet Sapmaz bu konuda beni uyararak þunlarý söylemiþlerdi:
    - "Aman Kadir Bey, dikkatli ol. Ýbrahim Tekin'e bu teklifi yaparsan, aksi tesir yaratabilir. Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'ndan uzaklaþtýrýlmasý durumunda, Sabancýlar'la birlikte hareket edebilir."
    Ýbrahim Tekin, bu konularý kendisiyle görüþürken bana karþý çok dürüst bir görüntü sergiliyor, Ahmed Dallý'nýn getirilmesinden büyük memnuniyet duyacaðýný ifade ediyordu. Bundan dolayý, herhangi bir sürprizle karþýlaþmayacaðýmýzý düþünüyordum.
    1962 yýlýnýn sanýrým Haziran ayýnda, Akbank'ýn Genel Kurul Toplantýsý'ný yaptýk. Toplantý açýlýrken Sakýp Sabancý, ellerindeki hissenin %50'yi geçtiðini söyledi. Bizler, beklenmedik bir sürprizle karþýlaþmýþtýk. Çünkü, o güne kadar Sabancýlar'ýn elindeki hisselerin henüz %50'ye ulaþmadýðýný zannediyorduk.
    Sakýp Bey'in bu sürpriz açýklamasýndan sonra, iþin aslýný öðrendik. Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Tekin'in, hisselerini, bir gün önce Sabancýlar'a sattýðý ortaya çýktý. Kendisi de zaten o günkü toplantýya gelmedi. Tekin'in, Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'ndan ayrýlmasý için baþlattýðýmýz hareket, kendisinde rahatsýzlýk yaratmýþ. Hemen, bu kýzgýnlýkla gidip, hisselerini Sabancýlar'a satmýþ.
    Sabancý Ailesi, Akbank'a 1962 yýlýnýn ortalarýnda hâkim oldu. Yeni patronlar, banka yönetimindeki mevcut görevlilere dokunmadý. Sadece Erol Sabancý, Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bana da rahmetli babamdan %5.5'luk bir hisse intikâl etmiþti.
    Kardeþim Kemal Has ve Ahmet Sapmaz'la birlikte yürüttüðümüz, Akbank yarýþýný kaybetmiþtik. Merhum kardeþim Kemal de, daha sonra elindeki hisseleri Sabancý Ailesi'ne sattý. Bu arada, merhum Ahmet Sapmaz ise, bu bankanýn hisselerini, borçlarýna karþýlýk yine Sabancýlar'a devretti.
    Ortaklar arasýndaki ihtilâfý sona erdirmek amacýyla Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'na teklif ettiðim merhum Ahmed Dallý, Genel Kurul'da bu göreve seçildi.
    Ahmed Dallý döneminde, Akbank büyük bir kalkýnma hamlesine giriþti. Yurt çapýnda þubeleri yaygýnlaþtý. Ahmed Dallý ile çok iyi bir dostluk iliþkim vardý. Yönetim Kurulu Toplantýlarý'na beni almadan gitmezdi. Merhum Dallý, 1969 seçimlerinde, Adalet Partisi'nden önce milletvekili seçildi, ardýndan da Ticaret Bakanlýðý'na atandý.
    Dallý, bankadan ayrýldýktan sonra, Akbank Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'na Ýþ Bankasý'nýn eski yöneticilerinden Bülent Yazýcý getirildi. Bu arada, Demokrat Parti iktidarýnýn baþbakan yardýmcýlarýndan merhum MedenBerk de Genel Müdürlük görevini üstlendi.
    12 Mart 1971 Muhtýrasý döneminde Ticaret Bakanlýðý, daha sonra da Baþbakanlýk yapmýþ olan Merkez Bankasý eski Baþkaný merhum Naim Talû ise, 70'li ve 80'li yýllarda, uzun süre Yönetim Kurulu Baþkaný olarak görev yapacaktý.
    Akbank, yýllardan beri Erol Sabancý'nýn dirayetli yönetimi altýnda finans sektörüne hizmet veriyor. Bu arada, benim ortaklýðým da sürüyor. Erol Sabancý, Türkiye'nin, dünyaya açýlan bu bankasýný her geçen gün daha baþarýlý, daha yararlý ve daha modern hale getirmek için çaba harcýyor.
    Sabancý Ailesi'nin bugün elde ettikleri büyük baþarýnýn sýrrý, baba Hacý Ömer Sabancý'nýn vefâtýndan sonra, kardeþler arasýnda saðlanan birlik, beraberlik, dayanýþma ve güven duygusunda saklýdýr. Tabii bu birliðin saðlanmasýný temin eden de, büyük aðabey Sakýp Sabancý'dýr. Kendisi, çok iyi bir orkestra þefidir.

Kurucu nun nasýl bir hisse olduðunu en iyi anlatan yaþanmýþ bir olay Isyonetimi degersizletirmekle bu hisse hiç bir þey kaybetmez ortaklar anlaþmazlýða düþtümü ozaman deðeri anlasilir sabýrla bekleyin

5. Ýmha olursa, tdk ve ttk ve Atatürk'ün varislerinin vasiyet haklarlýnýn devam etmesi için nasýl bir yol izlen(ebil)ir?
    Külliyen imha edersen vasiyeti de imha etmiþ olursun ki böyle bir durum kümse tarafýndan kabul edilemez.
    --hazineye devir olursa da vasiyet artýk devletil temsilen bgörevli hükümet tarafýndan uygulanýr.
    Temettüler hakkýyla alýnýr.

6. Sayýn arkadaþlarým,hissedaþlarým...!

Lütfen sýkýntý ya da telaþa kapýlmayalým...

ABD dolarý 2-2.5 TL iken ödenmiþ(çýkarýlmýþ) sermayesi 2-2,5 Milyar USD

olan ÝÞ Bankasý(cari ödenmiþ sermayesi 4.5 Milyar TL ) þu an için semayesi

1 Milyar USD nin altýnadýr...Yani bankanýn,sermayesi,özsermayesi ve de aktifleri

yabancý para cinsinden erimiþ tarumar olmuþtur...Ýþte bu nedenle yarýn birgün yurtdýþý

borçlanma için sendikasyona çýkmak istese yabancý sermayedar ve konsorsiyumlar

böyle düþük sermayeli bir bankaya güvenilir de olsa borç para vermek istemezler...

Uzun lafýn kýsasý Ýþ Bankasý sonbahar ya kýþ aylarý baþýnda bu durumu düzeltmek için

mutlak suretle BEDELLÝ SERMAYE arttýrýmýna gitmek zorunda kalacaktýr...Bunu ancak

kendi bilançosundaki olaðanüstü yedek akçelerini KURUCU ve ÝMTÝYAZLI hisseleri imha

adý altýnda ana ortaklarýna daðýtarak yapabilir...Hiç bir banka CHP gibi %28.09 luk hissesi

olan ama zor günlerde bankaya kuruþ sermaye koyamayacak bir ORTAK istemez...Ayný þekilde

þu an ÝMHAYA gidilse CHP sýrf kurucu sahipliðinden dolayý kasasýna milyarlarý atar ama banka

yönetimi hükümet ile arasýný açmýþ olur,bankalar devletle ve de hükümetlerle takýþmak istemezler...

Benim düþünceme ve beklentime göre BANKA dört gözle CHP hisselerinin hazineye geçmesini bekliyor

çünkü o zaman imha ve ardýndan bedelli sermaye arttýrýmý izinler vs bakýmýndan da çok hýzlý ve rahat olacaktýr...

Burada umutsuzluk aþýlayan þöyle olacak böyle olacak diyen herkese itibar etmeyelim...Ayný þekilde uçacak kaçacak

diyenler de bizim gözümüzde hükümsüzdür,goygoycudur...

Bizim tek arzumuz bu hisselerin gerçek deðeri üzürinden imha edilmesidir...

Çünkü bu yapýlmadýðý takdirde bundan en büyük zararý bankanýn kendisi görecektir...

Müsterih olun sayýn arkadaþlar...

Saygý ve hürmetlerimle...

SATACAKSAN SABAH SAT...ALACAKSAN AKÞAM AL...ÇIKACAKSAN CUMA ÇIK...
    ****************Burada yer alan yorum ve düþüncelerim kesinlikle AL/SAT/TUT ya da býrak uçsun þeklinde yatýrým tavsiyesi olarak anlaþýlmamalýdýr...###############

7. yazýlanlar silinmeye baþlamýþ hayýrdýr ?

8. Evet ya yazýlanlar siliniyor

Sayfa 4/939 ÝlkÝlk ... 234561454104504 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •