Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Temmettü den para kazanmak için hisse de en az 6 ay kalmak gerekir. Ya hisse temettü vermeden 6 ay önce almış olmalıydın. Ya temettü den hemen önce aldıysan 6 ay kadar bekle ki aldığın rakamlara geri gelsin. Yoksa zarar kaçınılmaz olacaktır. Ben en az 5 yıl tutmak üzere aldım.
Yasal Uyarı
[QUOTE=yusufdasli;1764301]Lakin şöyle bir durum söz konusu değil mi ? 5000 lot aldığımı varsayarsak 29 mart ta bana vereceği temettü miktarı 900 tl civarı olacak. Her türlü kar etmiş olacağım. Yanlış mı düşünüyorum.[/QU.
))))) Valla temettü günü, sizin maliyetiniz 1.04 desek yaklaşık 0.85 altına düşerse zarardasınız üstünde olursa kar.
Temmettü den para kazanmak için hisse de en az 6 ay kalmak gerekir. Ya hisse temettü vermeden 6 ay önce almış olmalıydın. Ya temettü den hemen önce aldıysan 6 ay kadar bekle ki aldığın rakamlara geri gelsin. Yoksa zarar kaçınılmaz olacaktır. Ben en az 5 yıl tutmak üzere aldım.
Yasal Uyarı
Temettüyü verir vermez satamayacak mıyım ? o günkü fiyattan. Daha önce hiç temettü işine girmemiştim. Ama temettüyü aldığım gibi çıkarım hisseden. Çıkabilmem lazım en azından diye düşünüyorum.
Yer İmleri