Eurusd h4 de 1.2250 hedefli bayrak yapıyor sanki.
Eurusd h4 de 1.2250 hedefli bayrak yapıyor sanki.
1.170X dibinden geliş 5w/13swing.
Her an aşaği 1,1900/1950 bölgesine düzeltme hareketi başlayabilir.
Az daha çikiyim dese 1,219X kale gibi bekler yukarida.
R/R yukari için iyi bir rasyoda değil.
Bugün aysonu, özellikle EU kapaniş US açiliş saatlerinde Dolara talep gelme ihtimali yüksek.
US10Y-Yield da 1,60 civarından/hemen altından 2,0 bölgesine Mayis başi çikacak görünüyor. Bu esnada UJ çok iyi takip edilmeli/108,00/108,40. Dipten çikiş 5w ve sert yukari yapma ihtimali yüksek.
DXY düşüşünü/EURUSD çikişini en azından düzeltme hareketi yapacak kisa zamanda. BENCE.
Son düzenleme : Kurt73; 30-04-2021 saat: 11:20. Sebep: usdjpy
Merhaba
Sn Kurt73 sizin yüzünüzden vobelit sayfasını okumaya başladım bugünTeşekkür ederim bilgi dolu yorumlarınız için.
Az önce baktım nete. 10 yıllıklar ile altın ters korele. Çıkması demek altın ve euronun da düşmesi demek.
Ben genelde teknikle işlem yaptığım için önceliğimi grafiklere veriyorum. Eurusd benim de 1.19 çok güçlü bir sinyalim var ki bu sinyal max 1 ay içinde gerçekleşmiştir önceki gözlediğim enstrümanlarda. 1.19 konusunda hemfikiriz sizinle
Ama dünkü harekette de güzel bir sinyal oluşturdu 1.2150 tekrar görecek diyor. Hep diyorum boğa sinyallerini genelde önce yapıyorlar. Bu yüzden bir yükseliş bekliyorum ilk etapta. Nereye kadar çıkar bilmiyorum ama herhalde max 1.2250 ler olur. Ki siz de 1.2190 set var demişsiniz.
Usdjpy artık takibimde. Dün dediğim gibi alış girdim. 111 bekliyorum orda güçlü bir sinyal oluşmuş. Ama ben 109.20 den vedalaşıcam. Zirvelerden long diplerden short açmak prensibim değil çünkü.
Bir iki bişey daha yazıcam müsait olunca.
Teşekkür ederim![]()
%100.00 teknik analiz sonucu tüm paylaşimlarim.
Hatta yaklaşik 1 ay öncesindede 1,70/75 te iken 1,50/55 e düşer oradan 2,00 lara çikar analizini/EW sayımını da atmiştim Vobelit'e.
Sn. Deniz43 Hocamı da eksik kaldiğim hiç takip etmediğim Temel Analiz konusunda mevcut durum hakkında bilgi edinmek ve eksiğimi tamamlamak için takip ederim. TR'de gördüğüm görebileceğim en iyisi.
Sanırım o ve topiği olmasa bu siteye google aramalari dişinda girmeme de gerek kalmaz.
Piyasa alan satanların arenasi. Bazi gerekçelerle alinir diğer gerekçelerle satilir ki işlem olsun.
EU için 5w/13swing e ilave olarak, dipten çikiş 21 TD gerçekleşmiş. 21 bir fibo sayisidir, piyasa sever fibo sayilarinda tepe/dip yapmayi, yada gideceği yön öncesinde soluklanmayı.
Saygılarımla...
Teknik ve temeli iyi harmanlamissiniz o halde. Dow ile ilgili bana yazdığınız ilk yorum ve akabinde öngörünüzün gerceklesmesi temelde altyapınızin varoldugu izlenimi oluşturmuştu bende. Sonraki yorumlarınız da destekler nitelikteydi. Aslinda simdi tekrar baktim ilk yoruma teknik. Oyle bir hava yaratmışsınız bende ama.
Yine de araya serpistiriyorsunuz birkac bilgi.
Ben para piyasalarını şöyle özetliyorum.
Temel analiz yön verir gerçeğini asla yadsiyamayiz.
Evet reel gerçek, lakin o yönün karar alicisi olmadiğimiz/olamayacağimiz için
KY olarak elimizdeki tek reel enstüman teknik analiz.
Teknik analiz konusunda açik kaynaklardaki bilgi debi derya.
Yeterki gelişmek iyileşmek iste TA konusunda.
O yüzden teknik analizde ne kadar iyi olursak başari yüzdemiz o kadar yüksek olur...
Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.
Yer İmleri