Eyvallah...
Trend olmamasý sinir etti beni. Gece satýþ iþlemimi kapatýp alým yönüne geçtim. Gýdým bir þey aldým, ve þimdi yine aþaðýya döndüm.
Ek 27044
Hafta burada biterse D1 Yukarý, W1 Yukarý diye trend güncellemesi yapacam kafamda. þimdilik stratejime baðlý kalýp satýþ sinyalime itibar ettim ve yine satýþ tarafýna geçtim.
Ek 27045
Ek 27046
Selamlar
Zaman her þeyi gösterecek
Sn selym altýn dün 1746.60 gördü ve geri geldi. Benim tüm altýn pozisyonlarým kapandý. Ama þu noktasalliga bakar mýsýnýz. Muhteþem. Hedefi vurup geri gelmiþ
Fibonacci kullanýyor musunuz bilmem ama þiddetle tavsiye ediyorum.
Bence altýn yine düþecek. Bir silkeme yapip yönünü yukarýya çevirecek. 1676 dan o trene bende atlicam inþallah.. Ve 1830 cikicam. Muhtemelen FX de trade ederim ama viopta 1830 u beklicem.
Saygýlar![]()
Birde grafikleriniz online deðilken görülmüyor foruma giriþ yapmam gerekiyor. Neden acaba?
Bilmem ki.... ben de pek müdavimi deðil buranýn. Sanýrým forumun kendi yükleme seçeneðini kullandýðým içindir. Tabi bu sadece tahmin...
1746 olayý süper olmuþ. Hafta sonuna iþlemsiz girmek rahatlýðýnýn tadýný çýkarýyor olmalýsýnýz. Ben çok silkelendim. Yani normalde en fazla 3-4 aldatmaca yapardý bana fiyat, þu an 4 üncü aldatmacadayým. Yani nadir görülen durumlardan biri benim için. Ben hafta sonuna (1742) alým iþlemiyle girdim. Sonuç itibariyle önümüzdeki hafta için:
W1 -> Düþüþ Trendi sonlandý ve artýk yukarýya döndü
D1 -> Zaten bir yükseliþ trendi mevcut
H4 -> 1742 'den yeni yükseliþ trendi baþladý
Bütün hepsinin ayný yönde olmasý, haftaya haftalýk mumun okkalý bir þekilde kapanacaðýný düþündürtüyor bana (bu da sadece bir tahmin).
(Ýþlem yaparken) Fibo kullanmýyorum, subjektif þeyler kafamý karýþtýrmaktan baþka bi iþe yaramýyor. Ýþlem yaparken daha mekanik yaklaþýmlar olmalý bence.
Ama (mesela þimdi olduðu gibi) hafta sonu çay içerek grafik çalýþmak istediðimde Fibo ve benzerleri eðlenceli oluyor. Olmuþ bitmiþ þeylerdeki uyumu görmek çaya þeker tadý katýyor
Selamlar
![]()
Çok tatlý bir aldatmaca yaþýyorsunuz. Umarým kayipta acý deðil tatlidir. Teknikle iþleme girdiðiniz için bir noktada yakalayacaksýnýz hareketi inanýyorum
Ben de bir keresinde eurusd de ayný þeyleri yaþadým. Deli etti beni. En son artýk ne olacaksa olsun diyip iki yöne de pozisyon açtým. Hangi yöne giderse o taraftakini kapattým. Sonra ters yöne gitti diðerini. Derin bir ohhh çektim. O gün bugündür eurusd de iþlem yapmýyorum.
Ýyi en azýndan fibo bir iþe yariyormus
Tek bi lot gbpusd aldým. O da haftasonuna pozisyonsuz girmemek adýna. Sanýrým gbpusd benle beraber gidecek 1.41 e. Çünkü FX e dune kadar uzak durmak isteyen benim ruh halim bir anda deðiþti. Bunun FX le bir ilgisi yok tamamen duygusal.
Ama önce 1.3750 bekliyorum. Düþtükçe toplayacaðým ve hepsini 1.41 den gondericem. Allah izin verirse![]()
Geçmiþte ayný anda en azýndan 12-13 parite oluyordu ekranda. Zaman geçtikçe azaldý sayýlar. Þimdilerde sadece XAUUSD. Huyunu suyunu öðrendim sayýlýr. EURUSD ve GBPUSD 'de günlük ortalama hareketlerin 120-150 pip olduðu günleri çok özlüyorum. Hadi GBPUSD neyse de EURUSD adeta uyuz eþþek gibi bu günlerde. Sýrf genel kültür olsun diye bakýyorum arada sýrada.
GBPUSD 'ye gelince ben olsam þu an 3908 den satýþa girmiþ bekliyor olurdum. Bir taraftan hacimdeki "düþüþ isteksizliði" hep aklýmýn bir kenarýndaki soru iþaretini yanýp sönen kýrmýzý lambalar gibi yakýp yakýp sönerdi. (GBPUSD D1 grafikte -> Yön Aþaðý). Sizin belirlediðiniz 3750 çok da mantýklý bir seviye. Neyse, kelin (kel = ben) ilacý olsa baþýna sürermiþ.
BITCOIN çalýþýyorum, bir yýl falan daha geçsin ve coin piyasasý biraz daha otursun, ona da bi ucundan girmek istiyorum.
Selamlar
Gülmeye ihtiyaci olanlara tavsiye ederim. Bana iyi geldi. Biraz argosu fazla ama gozardi edilebilir seviyede bir film
Çarþý Pazar.
https://boxofficeturkiye.com/film/carsi-pazar--2012171
Yer Ýmleri