Altýn rica etsek mümkün müdür?![]()
Altýn rica etsek mümkün müdür?![]()
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Ben altýna hep BÜTÜN GRAFÝKLERÝN ANASI ile bakarým.
ONS-Dow Jones ve Amerikan Hazine Faizinin birleþimidir.
10 senedir bu grafik þekillendiriyor her þeyi.
Halen ABD faizleri %4 üzerinde. Altýn ons 5000dolara bakýyor. Bakýn Nat. Geo Discovery tv kanallarýnda hep topraðý eþeleyip alrýn yýkayanlarýn belgesellleri var.40 sene evvel Türkiyede Bergama altýn madeni tartýsýlýrken duymuþtum. Altýn madeni 1 ton toprakta 7 gram altýn oraný belirleyicidir diye. Bence eser miktarda ilana bile hücum var. Bizde de heryere altýn madenine saldýrýyorlar. Geriye çöl, kýtlýk, kanser býrakacaklar sadece.
Neyse, Grafikte 2 tane altýnýn yatay gittiði bant var. Her ikisi de faizleri yükseltildiði dönem. Birincisi Yellen Teyze FED baþkaný iken, ikincisi de selefi Powell faiz artýrmasý. Her ikisinde altýn düþmaný olan faizin artýþýna yatay kaldý. Inmeye direndi de.
Grafik tam bir dünya panoramasý. Katmanlarý anlatsam sayfalar sürer.
Altýný merak ediyorsanýz, elmasýn grafiðine bakýn.
Global paranýn extrem toplu ellerde olmasý, yanýna da yeni kutuplu dünyanýn ekonomik savaþlarýnýn yakýnda bölgesel savaþlara dönecek olmasý, ve "Amsterdamda yýðýlý elmaslardan bana ne lan!" diyenler gibi altýndan da yüz çevirecekler olasý çatýþma sonrasýnda yeni bir rezerv bulabilir. Bitcoin falan da olmaz o.
![]()
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Herkes soruyor altýn da altýn
Ahan da bütün grafiklerin anasýnda altýna 3 vadeye kadar senaryom.
3ay içinde, yani Aralýk vade sonu(19-2* aralýk gibidir ons vade sonu) bütün pozisyonlarýný ayarlar.
Grafikte Elips içine aldýðým, Trump birinci baþkan secildigi 2016 sonu ýle 2018 sonuna kadarki döneme benzer bir piyasa göreceðiz. Sermaye yatan altýný ne yapsýn, piyasalara ateþ gerek.
Ons 4000dolara kafa attýðýný da görecegiz 3500e vurdugunu da, hem de her ikisine de bir kaç kez.
2027 sonuna 2750dolar ons fiyatý beklerim.
![]()
Ha
19 Eylül Cuma yani bugün de düþecek altýn, haftasonu kapanýþa doðru biraz alýrlar.
Hafyasonuna pozisyon almayý düþünen varsa, gecenin son saat barlarý söyler gelecek hafnanýn senaryosunu
Eylül ayýnda memlekete gelince BTC kanal grafiðini çizdim.
Shorttan vaz geçmek için sýnýr ve karar deðer 89.300 üstünde long olmak gerekir.
Yooook! illa gidip 60bine öpücük konduracaksa, kendi bilir. Biz short olmaktan yüksünmeyiz.
Þimdiden mutlu yýlbaþý ve umutlu yeni yýl dilerim.
Ben yeni yýla yeni ülkede baþlayacaðým.
Esen kalýn.
![]()
Yer Ýmleri