Originally Posted by
Dore
Insan once kendini düzeltmeli ki toplumsal olarak düzelelim.
Buna çok katýlýyorum. Bence
1- Demokrasinin beraberinde bizlere kazandýrdýðý olumsuz bi "sonuç" bu. Zanneder olduk ki birini seçelim, çoðunluk seçtiði için o en iyi kiþi olsun, ve herþeyi düzeltsin. Yani iþi demokrasiye yýkýp kendimizi güvenli bölgeye alýyoruz. Biz ise olduðumuz gibi yaþamaya, iðneye kendimize batýrmamaya devam ederiz. Çok sinir bozucu bu... Ortasý nasýl bulunur bilmiyorum.
2- Bizim millet olarak kültürümüzde var bu. Dördüncü Murat döneminde, padiþah henüz hala baskýn hale gelmemiþken ve annesi yönetimde söz sahibi olduðu dönemde halk hep "ah keþke demir yumruklu biri gelse baþýmýza" diye yakýnýyormuþ. ordaki "demir yukruklu" ifadesi çok ilginç geliyor bana. Çok mu sert seviyoruz millet olarak? 
Konu konuyu açýyor, tepkiler 3 e ayrýlýyor: Pasif Tepki, Reaktif Tepki, Proaktif Tepki (saðdan soldan okudumlarýmla kendi harmanlamam sonucu vardýðým tanýmlamalar - bilimsel dayanaðý yoktur)
Pasif olanda, adýndan anlaþýlacaðý gibi kiþi tepki vermez, kenarda kalmayý tercih eder. Etliye sütlüye karýþmaz
Reaktif olanda, kiþi nerdeyse herþeye tepki verir ama bu çoðunlukla eleþtiri þeklindedir, ya da kendi kontrolü dýþýnda olan þeylere yýkar sorumluluðu. "Sular kesildi ödevimi yapamadým" bu gibi bi tepki mesela
Proaktif olanda, kiþi baþýna açýlan sorunda sebepleri iyi analiz eder, kendi üzerine düþeni de yapmaya kalkýþýr. Biraz ofansif olur yani. Geri durmaz. Bizim anlayacaðýmýz þekilde, deveyi saðlam kazýða baðlar, gerisine Allah kerim der
Ünideki öðretmenim keþke burda bu bilgileri paylaþýrken bilimsel dayanaðý olmadýðýný söylediðimi görseydi. Beni takdir ederdi. Kendisi ve bölümdeki bütün hocalar copy-paste tarzý bilgilere acaip tepkiliydiler (hem de proaktif cinsten)
XAUUSD gelince: Çok uðraþtýrdý beni, haftamý zehir etti. Özellikle H4 sinyallerimiz hepsi arka-arkaya hatalý oldu ve hep tolere edici iþlemler yapmak zorunda kaldým. Þu an itibariyle 1790 'dan satýþtayým. Durumun ilerki safhalarýný H4 e olan güven eksikliðimden dolayý H3 'te deðerlendirecem. Þahsi kanaatim düþüþün "düzeltme" kývamýnda olacaðý ve þiddetli olmayacaðý. Ama 15:30 'daki veri altýn için önemli. Biþeyleri ciddi tetikleyebilir.
Diðer taraftan, Sentimentlerde de ne zamandýr ALICILAR satýcýlardan ciddi derecede fazla. Bu þiddetli bi çakýlýþ için yeterli bi sebep. Ben para babasý olsam %66 alýcý olduðunu söyleseler bana "oh oh ne güzel, derhal toplu satýþ yapýn, nasýlsa almaya hazýr bissürü alýcý var. ama yine de 15:30 verisine göre ayarlayalým kendimizi en iyisi" derdim.
Alttaki resimde Mavi Renkli kanalýn fiyatý þimdilik domine etmiþ olduðu gözüküyor. Bakalým nolur.
Herkese günaydýnlar olsun
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri