Devletin toplamayý düþündüðü vergi ile ilgili bir tezat var.
Toplamayý düþündüðü direk vergi 780 milyar TL, Naci aðbal dolaylý gelirler ile (vergi dýþý,9 bu rakamýn kabaca 950-60 milyar TL'ye yakýn bir rakam olduðunu söyledi. Hatta özelleþtirme gelirleri ile birlikte burakamýn 1.05 Trilyon TL üzerine çýkacaðý söyleniyor.
Þimdi sorun þu.
Ben en geniþ tabanlý para arzýna baktým. Türkiye'deki en geniþ tanýmlý TL para arzý sadece ve sadece 1.16 Trilyon TL
Döviz para arzý ise toplam DTH'lar ile birlikte (Kamu+kurumsal+bireysel) : 1.28 Trilyon TL. (219.9 milyar dolar)
Devlet TL kabul ettiði için þimdi þöyle mi olacak piyasadaki tüm TL devletin kasasýna girip devlet tarafýndan geri mi boþaltýlacak?
Hiç vergi vermeyecek, emekliler, memurlar, milyonlarca iþsiz yok mu?
Bu 1 trilyon TL'lik TL tasarrufunun tamamýnýn vergi mükelleflerinde olduðundan emin miyiz. Hadi abartalým ve hepsi vergi mükellefi diyelim tümü hayatlarý boyunca kazandýðý ve tasarruf ettiði parayý 1 yýl içinde devlete mý verecek?
Bu iþte bir terslik var forumdaþlar.
Rakamlarda çok ciddi anomaliler var.
Benden söylemesi.

,en son gittiðim doktordan ayrýlýrken sekreter kýza muayene ücretini ödemeye gittim,ücreti sordum;nakit verirseniz;300 tl kredi kartýyla öderseniz 330 tl dedi
baþka diyeceðim bir þey yok sayýn hakim...not:ücret kredi kartýyla ödenmiþ,her ne kadar vergi benden çýksada alýnan ücret kayýt altýna aldýrýlmýþtýr,görevimi yaptým huzurluyum.
Yer Ýmleri