Piyasa yine canlanmazsa Fatiha okusunlar artýk...Ýmamlar ya...
Piyasa yine canlanmazsa Fatiha okusunlar artýk...Ýmamlar ya...
*tcmb: Son dönemde edinilen veriler iktisadi faaliyetteki ýlýmlý toparlanma eðiliminin devam ettiðini göstermektedir
*tcmb: öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayýlýmýndaki iyileþmenin devam ettiðine iþaret etmekle birlikte yatýrýmlar zayýf seyrini sürdürmektedir
*tcmb: Yakýn dönemde küresel iktisadi faaliyetteki zayýf seyir ve enflasyona dair aþaðý yönlü riskler belirginleþirken geliþmiþ ülke merkez bankalarý para politikalarý geniþleyici yönde þekillenmektedir
*tcmb: Enflasyon görünümündeki iyileþme devam etmektedir. Türk lirasýndaki istikrarlý seyrin yaný sýra enflasyon beklentilerindeki iyileþme ve ýlýmlý iç talep koþullarý çekirdek enflasyon göstergelerindeki düþüþte belirleyici olmuþtur
*tcmb: önümüzdeki dönemde net ihracatýn büyümeye katkýsýnýn azalarak da olsa süreceði, enflasyondaki düþüþ eðilimi ve finansal koþullardaki iyileþmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanýn devam edeceði öngörülmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
24 Ekim Perþembe 14:02 TCMB: ÝÇ TALEP GELÝÞMELERÝ VE PARASAL SIKILIK DÜZEYÝ ENFLASYONDAKÝ DÜÞÜÞÜ DESTEKLEMEKTEDÝR
24 Ekim Perþembe 14:02 TCMB: ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNDEKÝ ÝYÝLEÞME DEVAM ETMEKTEDÝR
24 Ekim Perþembe 14:01 TCMB: PARA POLÝTÝKASINDA TEMKÝNLÝ DURUÞ SÜRDÜRÜLMELÝ
*tcmb: Eylül ayýnda tüketici enflasyonu güçlü baz etkisiyle de birlikte özellikle temel mal ve gýda gruplarýnýn katkýsýyla belirgin bir düþüþ sergilemiþtir
*tcmb: Son dönemde büyüme kompozisyonunun etkisiyle belirgin bir iyileþme kaydeden cari iþlemler dengesinin önümüzdeki dönemde ýlýmlý bir seyir izlemesi beklenmektedir
*tcmb: Kurul, enflasyondaki düþüþ sürecinin devamlýlýðýnýn, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aþaðý gelmesi ve ekonomideki toparlanmanýn güç kazanmasý açýsýndan büyük önem taþýdýðýný deðerlendirmektedir
*tcmb: Enflasyonun ana eðilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatlarý enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir.
*tcmb: Enflasyondaki düþüþün hedeflenen patika ile uyumlu þekilde gerçekleþmesi için para politikasýndaki temkinli duruþun sürdürülmesi gerekmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
*tcmb: Enflasyonun ana eðilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatlarý enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir.
*tcmb: Bu çerçevede, parasal sýkýlýðýn düzeyi ana eðilime dair göstergeler dikkate alýnarak enflasyondaki düþüþün sürekliliðini saðlayacak þekilde belirlenecektir
*tcmb: Bu çerçevede kurul, enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurlarý dikkate alarak, politika faizinin 250 baz puan indirilmesine karar vermiþtir.
*tcmb: Gelinen noktada, mevcut para politikasý duruþunun hedeflenen dezenflasyon patikasýyla büyük ölçüde uyumlu olduðu deðerlendirilmektedir.
madem yaptýnýz yapsaydýnýz 500 düz
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri