Bu hissede teknik analiz yapan var mý?
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissede teknik analiz yapan var mý?
Panora'nýn þirket raporlarýnda olumsuz olabileceði yazýlmýþ ve bende buna dayanarak yazýmý yazdým. Raporlarda dahi bu 2 avm
dolayýsý ile olumsuzluktan bahsediliyorsa bana burada bu imar planýna karþý isyan etmek düþer.
Panora yapýlýrken etrafýnda 1850 konut inþaa edilmiþti. 242 dükkan yapýldý 190 dükkan olarak devam ediyor. Bazý dükkanlar birleþtirilmiþ.
Bu iki projede toplam konut sayýsý 500, gelecek dükkan sayýsý 225.
Gelen insan sayýsý ve harcanacak para en az 2 katýna çýkmalý ki etkilenmesin.
Bunun dýþýnda kentpark ve cepa çok ayrý durumdalar, karþýsýnda metro duraðý var, sadece metro duraðý ile hitap ettiði insan sayýsý
dahi çok fazla.
Onu geçtim kentpark ve cepa Ankara'nýn en iþlek aksý üzerinde: eskiþehir yolu üzerinde önünden geçen araç sayýsý belki Ankara'da trafikte olan araçlarýn yarýsý. Hitap ettiði alým gücü yüksek nüfus çok çok fazla.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýlk olarak Pagyo teknik analize pek gelmez. Doðru sonuç alamazsýnýz. Bazý günler iþlem adedi 5000 lot oluyor. Az bir parayla bir kiþi bile fiyatta deðiþiklik yapabilir. Bu sebeple yüksek meblaðlý alým satýmlar zamana yayýlmalý. 100.000 TL lik hisse için bile bir gün içinde satmak zorundaysanýz fiyatý çok gerilere çekebilirsiniz.
Kentpark Cepa ile farklý konumdalar, doðrudur. Ancak çok yakýn avm lerin kötü deðil iyi etki yapmasýna örnek olabilir. Sonuçlarý Panora yanýndaki avm ler tam faaliyete geçtiðinde göreceðiz. Konut ve iþ yeri sayýlarýyla ilgili faydalý bilgiler verilmiþ. Ýþ yeri oraný azalýyor gibi görünüyor ama Ankara genelinde yüksek gelirli kesime hitap etmesi açýsýndan daha cazip bir bölge haline gelebilir. Tabi ki raporlarda geçen negatif etki beklentisi de boþuna deðildir. Ancak ben bu etkinin fiyatlandýðýný ve hisse fiyatýnýn temettüye göre uygun olduðunu düþünüyorum. Kiralar dolar euro üzerinden ve güncel kurun altýnda bir fiyattan hesaplanýyor. Uzun vadede temettü gelirine ciddi etki edecek bir kira veya kiracý azalmasý beklemiyorum. Yine de uzmanlarca hazýrlanan raporlar bu konuda daha güvenilir olacaktýr. Sýk gittiðim bir yer olduðu için kalabalýk durumu, otoparkta yer bulma durumu vs ile ilgiyi eskiyle kýyaslayabileceðim için yatýrým bana cazip geliyor. Herkesin bu imkaný olmayabilir.
Bir tavsiye ile bitireyim, Peter Lynch in "Borsada tek baþýna" kitabýndan güzel fikirler alabilirsiniz. Takip edebildiðiniz, kullandýðýnýz, sürekli izlediðiniz ürünlerle hizmetlerle þirketlerle ilgili yatýrým yapýn, uzman raporlarýndan önce en iyi siz geliþmeleri görürsünüz der.
Yatýrým tavsiyesi deðildir kendi fikirlerimdir.
Verdiðiniz deðerli bilgiler için teþekkür ederim.
Buralarda çakýldý kaldý...
Bizim ihtiyarda hicbir hayat belirtisi yok arkadaslar...
Aynen belirti yok
4'ün altýný görmeden yukarý çýkmayacak gibi.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri