Originally Posted by
thinktank
sayýn ekfuture, çok basit bir hesap yaptým, sizinlede paylaþayým. 3.00 TL Euro tavan kur uygulamasýnda temettü 50 kuruþ idi, 2018 de tavan kuru 3,60 TL ye çektiler, % 20 artýþa denk geliyor, buda 60 kuruþa iþaret ediyor.
2 ocak 2018 Euro kuru 4,50 TL yani en kötü dövizden TL ye geçiþ bu rakkamdan gibi, buda 2019 için % 25 ilave artýþ demek, 2020 temmetüsü 75 kuruþ gibi gözüküyor...
Umarým tahminim doðru çýkarda hepimiz için iyi olur. Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Saygýlarýmla...
iPhone cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saygýlar bizden sn. thinktank..
60 kuruþ temettüyü ben de mümkün görüyorum, o konuda haklýsýnýz.
Pagyo gibi 2 hissem daha var elimde yggyo ve akmgy. Bu üç hisseyi de özellikle al satçýlarý hüsrana uðrattýðý için çok beðeniyorum. Temettücü olan bizler için bu hisselerin deðer kaybetmesinin tek anlamý var, alacaðýmýz temettülerle ve diðer tasarruflarýmýzla bu hisselerden daha fazla alma imkanýmýz olacaktýr. Bu bir dezavantaj deðil avantajdýr. Yok sen bu hisse ucuz alayým 1-2 ay sonra % 20-30 karla satýp çýkarým diyorsan, çarpýlýrsýn.
Ben bu hisseden aldýðým temettüyü hemen harcasam bir kaybým olmaz, AVM yerinde durur, eksilmez. 10 yýl böyle geçse 10 yýl temettüyü yerim, avm'deki hissem de, AVM'de yerinde durur. Sen bankaya yatýrdýðýn paranýn faizini 10 sene ye bakalým sonunda elinde ne kalýr, paran kuþa döner. Ýþte bu nedenle Pagyo'nun temettüsü ile banka faizini kýyaslamak abesle iþtigaldir. Karþýlaþtýracaksan reel faizle, yani aldýðýn faizden enflasyonu düþtükten sonra kalan kýsýmla benim temettüyü kýyasla. Kaç yýldýr bankalar reel faiz vermiyor dolayýsýyla faiz diye yediðin her kuruþ anaparadan kemirdiðin bir tutar olacaktýr.
Bu tiplerin kullandýðý Türkçeye de dikkat ediyorum, ilkokul mezunlarý bile bunlardan daha iyi kullanýr Türkçeyi. Adam 3 satýr yazýda 10 tane gramer hatasý yapacak kadar Türkçe biliyor, bir de bu cahilliðine bakmadan ahkam kesiyor.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri