Piyasa öyle görmüyor ama benim gözümde ederi farklý ama tek gerçek var þuan ekranýnýzda gecen hissenin fiyatý birileri yanlýþ hesap mý yapýyor yoksa hayal mi kuruyor bilemem
Ytd
Piyasa öyle görmüyor ama benim gözümde ederi farklý ama tek gerçek var þuan ekranýnýzda gecen hissenin fiyatý birileri yanlýþ hesap mý yapýyor yoksa hayal mi kuruyor bilemem
Ytd
40 bin lot þu anki 6...lira ile 240 bin tl yapar...240 bin liralýk evin getirisi 12 bin liradan fazla etmez...Kiracýnýn yapacaðý hasar da cabasý...Ama 40 bin lotun temettü geliri en az 20 bin tl yapar...Hesap ortada...
Muallim Bey gayrimenkul kira getirisi ile temettüyü çok güzel kýyaslamýþ. Ben de faiz oranlarýyla karþýlaþtýrayým:
Mevduat faizleri þimdilerde % 10'larda. Anapara Tl yani paranýz bir sene sonra enflasyon kadar deðer kaybedecek. En iyimser yýllýk enflasyon 2020 için % 9 olsun. Yani net faiz geliri yýllýk %1 yapar. Ben burada Mart ayýnda 0.62 Tl temettü bekliyorum. Fiyat þu an 6.20. Temettü gelirim %10. Net mi brüt mü? Bence net çünkü anaparam banknot deðil, Avm. Avm her sene enflasyon kadar deðer kazanýyor dolayýsýyla da hisse deðerinin de deðer kazanmasý gerekir. Diyelimki hisse fiyatý 10 Tl oldu. Hisseyi 10 Tl'den alacaklar için temettü gelirinin % 6.2'e düþmesi demek bu. Faizlere ve gayrimenkul getirilerine göre yine de çok iyi bir oran. Ama unutmayýn faizlerin bu seviyelerde kalmasý koþuluyla.
ASUS_Z012S cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrýca;geliþmiþ ülkelerin borsa yatýrýmcýlarý,sadece temettü verimi yüksek hisselere yatýrým yaparak,hayat seviyelerini yükseltmeye çalýþýyorlar...Yazýk ki Türkiye'de durum farklý,kumarcý mantýðý ile alýn terlerini heba ediyorlar...Pagyo ayarýnda temettü veren 60 tl deðerindeki bir firma 5 tl temettü veriyor demektir...120 tl deðerindeki firma da 10 tl temettü veriyor demektir...Var mý böyle firmalar?? Tüpraþ haricinde yok...Bu sene Tüpraþ'ýn da o kadar temettü vereceði þüpheli...Temettü yatýrýmý için PAGYO....
Spk baþkanýnýn açýklamasý bu hisseyi destekler nitelikte
Yarýn güzel bir hareket bekliyorum,demedi demeyin.......
Burda hayaller bitmez tek gerçek vardýr hisse sabah fiyat nerde açtý nerde kapadý iyi olacak beklentisi olan hisseler bugun nasýl tepki verdiler beklentisi olmayan zayýf hisseler bugun havasa belli oluyor
düþeceksen düþ çýkacaksan çok be adi kaðýt bekletiyosun. boþuboþunamý bekletiyon milleti adi spek.
Yer Ýmleri